Eatonin sopivuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Heko, 15.12.2006.

  1. Heko

    Heko 1st gear

    Eli olis näköjään kaupan tommosete M62 ja M90, minkäkokoisille koneille nuo passaa, pyörähdystilavuus näytti olevan 1.0- ja 1.5-litraa. Mulla olis 3.6litrainen V8 joka kaipaisi vähän lisää puhtia... :eek:
     
  2. jorke

    jorke Gearhead

    Näyttää Eatonin sivut olevan hävinnyt tai nurin. Googlen välimuistista kaivellen sain seuraavat tiedot ongittua:

    The Eaton Supercharger Model 62 is designed for 2.5L to 4.0L passenger car and light truck engines, but may also be suitable for other engine sizes, depending on total system performance requirements.

    The Eaton Supercharger Model 90 is designed for 3.0L to 5.0L passenger car and light truck engines, but may also be suitable for other engine sizes, depending on total system performance requirements.

    Kyl ne varmaan toimii sivut myöhemmin, siellä on kaavioita ym. kyseisistä ahtimista. Itsellnäni on M45, ei kyl käytössä mut ehkä tulevaisuudessa.

    Noiden tietpjen perusteella molemmat käy. Riippuu täysin käytöstä mitä noista hakee. Vähän lisätehoa vai alkaako hakemaan kunnolla voimaa. Kompromisseja aina....
     
  3. j4mpp4

    j4mpp4 1st gear

    lueppas uus v8 siinä pojat laittaneet 4.3l v6 astroon m62:n 150->215 hp ja n.70nm lisää vääntöä...
     
  4. Heko

    Heko 1st gear

    Joo, tuo V8 tuli lukastua just illan päätteeks, ja niinhän tuolla näytti komeilevan m62:n. Mulla tuo kone on tulossa stripille joskus hamassa tulevaisuudessa, eli silloin tuo m90 passaa varmaan ihan hyvin...ei ainakaan ahistasi? :-?
     
  5. B 50

    B 50 Gearhead

    215hp/3400rpm. :lol: Suora kasikin puskee huiput ulos @3600rpm. Jos joku suunnittelee vastaavaa, kannattaisi harkita Nissan-M62 tai GM-M90, niissä on pidempi vetopää. Ei tarttis välttämättä tärvätä aikaa vetopään jatkamiseen. No, kuitenkin koneen kokoa tärkeempää on haluttu teho. M62/M90:iä on laitettu Suomessakin(vai onko vielä työn alla?)reilu parilitraseen(muistaakseni) pelkästään herättämään isoa turboa. Ja se ylimääränen on vaan ylimäärästä pyörivää massaa, eli ei suoranaisesti aiheuta samanlaista ongelmaa, kuin liian iso turbo. GM siirtyi 3,8 koneissa M62->M90 `96, eikä koneteho tainnu juuri nousta.
     
  6. Heko

    Heko 1st gear

    Mun kone on n.180hp 10.5:1 puristuksilla oleva, eli tuolla M90 ilmeisesti on turha kuvitekka kuuta saavansa taivaalta?
     
  7. B 50

    B 50 Gearhead

    Kyllä sillä sen saa ahtoa, minkä 10,5 puristus kestää. Eli noi kohtalaisen kovat puristukset on varmaan ensimmäinen ongelma.
     
  8. Ali Koo

    Ali Koo 1st gear

    Kerrotko amatöörille, että miten tollasella mekaanisella ahtimella pidetään ahtopaineet kurissa jos maksimipaineet saadaan jo alakierroksilla? :eek:
    Niin, ja onkohan kuvaa tollasesta M62:sta tai mikä se nyt sulla myynnissä onkin?

    Ois varmaan passeli 3.3 kutoselle. Riippuu tietty välityksestä..
     
  9. Heko

    Heko 1st gear

    Mulla olisi kyllä samaan konseptiin mahdollista rakentaa 8.0:1 puristeinen kone, jos alan ahtamaan. Jos siihen ahtamisruljanssiin alkaa, niin kai se olisi tavoiteltava jo silloin 3:lla alkavia hevosvoimamääriä. Riittäisikköhän M90:n ilmamäärät?
     
  10. B 50

    B 50 Gearhead

    Joo, maksimipaine haetaan hihnapyörien välityksellä, ja kun välitys on kiinteä, ei ne paineetkaan siitä sitten kierrosten mukana nouse. Noi mekaaniset on siitä fiksuja vehkeitä, että ahtavat vain silloin kun vapariin peruskoneeseen nähden tarvitaan ylimääräistä voimaa.
    Täytyy panna kameran patterit lataantumaan, mihinkäs osotteeseen lähetetään?(paa vaikka yv:llä)
    Muistaakseni valmistajan sivuilla sanoivat 2,5-4 litraisiin. Enemmän painottaisin haluttua tehoa.
     

Kerro tästä muillekin!