ECM polttaa sulakkeita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja the_spy, 26.8.2008.

  1. the_spy

    the_spy 3rd gear

    Eli ECM:n sulake(10A) paloi tänään yhtäkkiä ja vaihdoin sen uuten ja sekin palo hetken päästä joten pistin 15A niin se ei tietty palanu mutta olis ihan kiva tietää minkä takia se ton tekee. Auto on kumminkin jokapäiväisessä ajossa.

    Autoon pistetty vähän aikaa sitten uusi TPS:anturi samalla kun kaasutin purettiin. Oon myös pistänyt tuohon kiekkamittarin joka ottaa signaalinsa virranjakajan kannessa olevasta TACH navasta. Voisiko se kiekkamittari tehdä tuota?
     
  2. Damned

    Damned Gearhead

    Ottaa sen irti ja kokeilee...? :D
     
  3. ilu

    ilu 1st gear

    mä otin kiekkamittarin singnaalin konehuoneessa olevasta oranssista diaknoosi pistokkeesta, hyvin on toiminut.
     
  4. Jantteri

    Jantteri 1st gear

    Se oranssi pistoke on juuri sitä varten että siitä voi ottaa kierrosluvun signaalia, suoraa virtaa akulta yms.. Olikohan siinä jopa startin heräte jossain niistä, mene ja tiedä.

    Diagnoosipistoke vikakoodien lukemiseen taasen löytyy kojelaudan alta. Niitähän ei saa tuosta oranssista pistokkeesta.
     
  5. rasse

    rasse 1st gear

    Tuo kiekkamittarin paikka on juuri se oikea (sieltä se kannattaa ottaa niin ei kuormita turhaan mitään muuta).
    Tuo on aika vaarallista kasvattaa sulakeen kokoa vaikka saattahan olla että ne palaneet 10 A ovat olleetkin hiukka alakantissa arvoltaan.
    Palamiseen todennäköisesti on syynä jossain liittimessä kasvanut ylimenovastus likaisuuden takia (tietsikan liittimet irti ja jotain kontaktipintoja puhdistavaa ainetta+paineilmaa...CRC:kin käy hätätapauksessa).
    Eräs juttu on myös se että laittaa vielä erillisen/lisä maajohtimen ECM:n boksille. (noitakin vikoja on joillain ollut)
     
  6. the_spy

    the_spy 3rd gear

    Mistä sellanen pistoke löytyy? Auto on '87 caprice

    Täytyy ottaa mittari poies ja koittaa mutta ei olis järkeen käyvää jos se siitä johtuisi sillä oikea pikkahan se pitäis olla ainakin monet on sanoneet niin.
     

Kerro tästä muillekin!