Econoline kummittelee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Akseli von Gardan, 15.6.2022.

 1. 76 econoline potilaana ja seuraava ongelma:

  pelkääjän puoleinen etu parkki hiiluu juuri ja juuri, kirkastuu hiukan kun vilkun laittaa päälle mutta vilkkulanka ei lämpene…

  takana hiiluu kuskinpuolen parkki ja sammuu kokonaan jarrua painaessa.

  Vilkut ei toimi ollenkaan.

  vilkkureleet vaihdettu, ensin vanhantyylisiin ja nyt ele ktronisiin….

  mikähän vois olla syy?

  maadoitukset näyttäs ok
   
 2. jus57

  jus57 Gearhead

  No mites ne polttimot onko niitä missä kyljessä ne nappulat jos niihin laittaa väärät eli tarkkana onko nappulat eritasossa vai samassa..sotkee just tuohon tyyliin….
   
  juko7 tykkää tästä.
 3. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Kuullostaa minusta maavialta, jarruvalo palaessaan nostaa maapotentiaalia, joka saa parkin sammumaan. Mittaisin ensimmäiseksi jännite-eron polttimon maasta auton koriin.
   
  Akseli von Gardan tykkää tästä.
 4. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Maavika, kuten oli omassa Astrossa. Myös ajovalojen poltin oli vioittunut samaan aikaan. Pelkästään lisä- ja takavalot ja parkit toimi ennen korjausta.
   

 5. Juu , oikeanmalliset polttimot on ja oikein kannoissaan.
   
 6. Lisämaadoituksilla suoraanpolttimoiden kantaan noi molemmat parkit kirkastui , mutta vilkut vieläkin kokonaan kateissa.

  mistähän löytyy vilkkurelehässäkkä tämmösessä fyysisesti?

  Alkup johtosarjat näyttää ehjiltä eikä huvittas turhaan alkaa purkamaan ja etsimään…
   
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Joskus jälkiasenteinen vetokoukku, ja siihen liittyvät sähkövedot aiheuttavat pulmia.
   
 8. fårdisti

  fårdisti 1st gear

  putsaa kaikki rungon ja korinväliset maadoitusjohdot
   
 9. rotaksi

  rotaksi 1st gear

  Polttimonkanta ja sen maakontakti, vaikka näyttää puhtaalta päällisin puolin niin voi olla liikaa ylimenovastusta johtoliittimen ja "liuskan" välillä hapettumaan. Yksi vastaavanlainen ainakin tokeni kun hemputteli sisään ulos maajohtoa ja akun naparasvaa uitti sinne johdon ja liuskan väliin.
   
 10. spike

  spike 3rd gear

  Ainakin 10 vuotta uudemmassa econolinessä (sama korimalli kuitenkin) on kaksi vilkkurelettä. Yksi normi vilkulle ja toinen hätävilkulle. Ovat kojelaudan alla rattiakselin vieressä.
   
 11. spike

  spike 3rd gear

  Lisäksi uudemmassa ainakin on maadoitus siellä kojelaudan alla joka omassa oli pahasti hapettunut. Melkein kaikki sähköviat korjantu kun sen korjas.
   

Kerro tästä muillekin!