Edullisimmat Usa-autojen varaosat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Maku72, 15.3.2014.

  1. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Onhan oulussa tuo a1 josta saa perusosia,mitään viripalikkaputiikkia ei ole.Mutta toisaalta ei noita viritysputkia tarvi joka kylällä ollakkaan,näitä osia on harvemmin niin tulenpalava kiire saada etteikö jaksais paria päivää odotella että tulee helsingistä...Mä käytän itekkin tuota paikallista vaan sillon kun on kiire saada joku perusosa. Ennemmin nekin yleensä haen muutaman sadan metrin päästä postista kun lähen ajamaan yhteensä n.60 kilometriä "paikalliseen". Eli kiire on melkeimpä ainut syy. Mutta jokatapauksessa kotimaista siis tuetaan.
     
  2. ilkka_83_

    ilkka_83_ 1st gear

    Us partsia ja trade partsia ei kannata sekottaa toisiinsa. Itsekkään en ole Us partsilta saanut vielä mitään sellaiseen hintaan että olisin raskinut ottaa.

    A1 kyllä olen kuullut mutta eipä ole tullut ikinä pistäydyttyä, liekköhän siellä noihin vanhoihin rotteloihin mitään. Tuo oma kapistus -70 vuosimallia
     
  3. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kyllä ainakin minä olen saanut US-Partsilta ihan kilpailukykyiseen hintaan tavaraa ja seuraavana päivänä kyläpostiin tai matkahuoltoon.
    Esimerkkinä viimeksi tilaamani Chryslerin etupyörän napa paketti. Se parempilaatuinen FAG maksoi jotain hinta 138€. Mun mielestä se oli edullinen ja nopea toimitus. Edellisen kerran samaan autoon vetoakseli jotain 130€ jos oikein muistan.
    Ei noita kannattanut tilata maailman toiselta puolelta ja odotella viikkoa-kahta tullauksineen muutaman kympin säästön takia.
     
  4. TCowboy

    TCowboy 3rd gear

    Sulla on käyny tuuri. Itse kyselin US-Partsista alustan osia omaan kinneriin ni olis ollu n.480 euroa. Tilasin sit rockautosta ja oli 186 euroa tulleineen ja alveineen kotiovelle 6 päivässä.

    En kyllä rupee ihan huvikseen sponssaamaan noita varaosatiskin ukkoja.

    Pitäsköhän laittaa oma putka pystyyn Viroon ja kilpailemaan :lol:
     
  5. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Kyllähän tuo nettikauppa tulee vain valtaamaan lisää alaa tälläkin sektorilla. Ja on tämä rassaus kyllä helpottunut ja halventunut näiden verkkopuljujen myötä.

    Itse olen suosinut etupäässä RockAutoa. Olen törmännyt myös tähän toisten uskomattomaan asenteeseen josta jo mainittiin, jossa esim. netistä ostettuna osan kokonaiskulu on 70 rahaa ja kivijalkakaupasta sama 100 rahaa. "Netissä osa 30 rahaa ja rahti 40 rahaa, törkeetä! Ostan Suomesta." Aivan käsittämätön ajattelumalli jos vielä ilmoittaa omaksi prioriteetikseen säästämisen. Mitenhän se kulu jakautuu sitten jos osan ostaa Suomesta liikkeestä? Itse tyydyn siihen että nettikauppa+kuljetusliike voitti tarjouskilpailun ja heitä silloin tuetaan. Yksinkertaista, varsinkin kun se on mulle paljon kivempaa kun siististi käyttäytyvä ihminen kantaa ne palikat mulle kotiin. Mun puolesta osista saa itse kukin pyytää mitä haluaa, ja kukin ostaa mistä haluaa, eihän siinä mitään. Hyvä että ei olla siellä Neukkulassa ja jokaisella on vapaus valita.

    Toki tulee joskus ostettua Suomestakin kaupasta jos sattuu olemaan hyllyssä kohtuullisella pyynnillä ja on tarvis päästä tekemään heti eikä viikon päästä. Tai kuten tuossa kotva sitten suomipojat väänsi jarruputkia vittuilematta niin siitä ihan ilolla jotain maksaakin.
     
  6. T5

    T5 Gearhead

    Olen tämän tainnut mainita aiemminkin, mutta kerrotaan uudelleen.

    Täälläpäin tuo yksi osaliike tilaa osansa suoraan Rockautosta ja laittaa omat prosenttinsa niiden hintojen päälle. Useamman kerran on lävähtänyt Rockauton sivut auki, kun sieltä on osaa käynyt kyselemässä. Eipä ole paljoa tarvinnut osia sieltä tilata, kun itse saa tilattua halvemmalla. Tosin saahan sieltä lapset semmoisen Rockauton magneetin kaupantekijäisiksi,mutta aika kalliiksi tulee magneetit.
     
  7. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ei ne välttämättä sieltä niitä silti tilaa, sieltä rokkiauton sivustolta on vaan paljon nopeampi kaivaa varaosanumerot kuin kirjoista.
    Näin ainakin tuo yksi paikallinen pulju näytti käyttävän sitä ihan varaosakirjana.

    Pääosin tulee kyllä itse tilattua suoraan jenkeistä. Omat autot kun ei kuulu ihan noihin suosikkimalleihin niin harvoin mitään löytyy paikallisista hyllystä kuitenkaan. Perus kulutusosista ja suodattimista täytyy tietysti pitää varmuusvarasto omassa hyllyssä
     
  8. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Alustasarja jeeppiin jenkeissä 425€, rahteineen (kontissa) ja tullialvimaksuineen jäi johonkin 600€ huiteville. Täsmälleen sama setti olis ollut suomesta 1290€ + postikulut.

    Jos pitää valita henkilökohtaisen konkurssin tai suomalaisten osamyyjien konkurssin väliltä, niin valitsen jälkimmäisen :poff:
     
  9. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Sääkin kun Äänekoskella majailet niin Jyväskylästä löytyy JMT-autopalvelu ja western parts...

    nuistakin osat saanu aina kohtuu hintaan
     
  10. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    akin paja ja part import finland

    heidän kautta saa tilattua mitä tarvitsee ja nopealla/normaalilla toimitus ajalla. esim. rockautosta kattomalla ja liittämällä linkki sähköposti viestiin onnistuu tilaus. ja jonkin euron kun varaa hintojen päälle, niin siinäpä se kokonais summa. ja hyvin on homma pelannut tähän asti.
     
  11. T5

    T5 Gearhead

    Nyt pitää kysyä, että miksi ihmeessä pitää Rockautosta tilata jonkun välikäden kautta?
    Vai meinaatko, että tuo "muutama" euro on jotain välityspalkkioo ja tulleja/postimaksuja ei tarvitse maksaa lainkaan?
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tuntuu muutenkin että lähinnä Suomessa nuo osien hinnat kallistuneet. 2009 kun alotin jenkkipuljauksen niin lähinnä nauratti uspartsinkin osien hinnat positiivisesti. Nykyään ilmansuodattimet ja pikkuosatkin 10eurosta nousseet snne 30euron tietämille ym.

    Onhan maailmassa kaikki kallistunut päläpälä mutta silti. Motonetissa olleet escorttien osat saman hintaiset saman ajan esimerkiksi.
     
  13. umpio

    umpio 3rd gear

    Itse ymmärsin tämän niin, että Rockautosta kaivetaan se sopiva osa esille ja tuo firma sitten tämän linkin perusteella osaa tilata sopivan, ilman sitä oikean osan puhelimessa arpomista ("joo, se on semmonen soikea mötikkä siinä koneen oikeassa kyljessä, ja siihen tulee neljä johtoa ja vissiin kaks putkea, emmätiiä" "oikeassa, siis edestä vai takaa katsottaessa?" "no OIKEASSA kyljessä!") :poff:
     
  14. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Yritin tohon omaan Fairlane STW:hen hommata käsijarruvaijerin takapätkää,tai pätkä ja pätkä(pituus 4,5 metriä)ja kotimaiset puljut möivät ei oota,eikä ollut haluakaan sellasta hommata.Rockautostakin katselin,mutta oli silloin loppunut kyseinen tuote.Nooh,nytpä oli yks kipale hyllyssä ja vielä poistohintaan 10,60 ekee.Pakkohan se oli tilata ja takajarrusylkät+valokatkaisin siihen mukaan.Palikat yhteensä 23 euroa ja muita kuluja vajaa 30.Vajaalla 50 eurolla ei Suomesta nykyään ihmeitä saa.Mutta kyllä kotimaisiltakin toimijoilta ostellaan jos tavaraa saatavissa ja hinta ei ihan älyttömyyksiin pompsahtele.
     
  15. tabs

    tabs Gearhead

    Tänään tein tilauksen rockautoon taas. Katsuri vähän moitti työ-auton (-99 vani) etupäätä ja antoi pari korjaus kehoitusta. Katselin Uspartsin valikoimista osapaketin ja hintaa kertyi 675€ alv0%+rahti.
    Rockautosta samoilla osanumeroilla:
    Moog ylä ja alapallot, Rt-päät holkkeineen, A1 cardonen etusatulat paloineen ja kiinnitys tarpeineen, Delcon 60G hehkut ja suodattimet Wix:ä
    Jumanklavida! 370€(alv0%) kuskattuna koti-ovelle lentorahtina...
    Kun hinnat ovat mitä ovat, ei kenenkään tarvi ihmetellä: miks sieltä netistä tilataan.
     
  16. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    no kyllähän ne varmasti osansa ottaa, mutta rockauton sivuja on helppo käyttää osaa etsiessä. Ja halvemmaksi tulee verraten kun ostaa isomman yrityksen kautta.
     
  17. JnZm

    JnZm Gearhead

    Tilasin kans Camaroon kaikki neljä rt-päätä ja termostaatin duunipaikan ovelle kannettuna yhteensä noin 95€, Suomesta katselin yhdelle päälle hinnaksi 45€...
     
  18. T5

    T5 Gearhead

    No näinpä tietenkin, kun ajatuksella lukee.

    Kävin kyselemässä sealed beamien hintaa. 29 euroa/kpl. Neljä olisi siis maksanut sen 116 euroa. Ebaystä sama setti postikuluineen 62 euroa + mahdolliset tullit päälle. Onneksi omasta varastosta löytyi loppujen lopuksi kaikki neljä lamppua, niin saa nuo kirkkaat umpiot pois keulilta.
     
  19. jar

    jar Gearhead

    Rockautossa on hyvät kataloogit ja homma pelaa, ainoa miinus on se, että
    ne jääkaapin oveen laitettavat magneetit on suht kalliita. Edellinenkin magneetti maksoi yli 600 euroa :poff:
    ( no tulihan siinä joku moottorin osa tms. mukana )
     
  20. bathory

    bathory Gearhead

    Kyllä mä suomesta kyselen yleensä eka. Varsinkin jos tarttis melkee heti saada. Mutta esim. Trans amin tiivistesetti toises kaupas 900e ja toises 600e ja jenkeist 300e niin eipä tarvinnu miettiä. Mutta noita halvenpia pikkuosia jaksa tilaa vaikka säästäis esim. Hiili, ristikkoniveliä yms..
     

Kerro tästä muillekin!