Edullisimmat Usa-autojen varaosat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Maku72, 15.3.2014.

 1. eilhik

  eilhik Gearhead

  Priorisoimista kun ei se itse tienaama euroläjä kasva ja eikä jaksa sitä työnpaskaa tehdä jonkun kasvottoman puljunpitäjän elättämämiseksi, ikävää mutta totta.

  Esimerkkinä vetokoukku ja johtosarja Suomi asennettuna yli 700euroa / Saksa 230euroa rahteineen ovelle + 4-5h omaa ropaamista asennusohjeessa 2h kestää (pitkät kahvitauot) ja 50euroa sähköjen kytkentä koodauksineen autonjärjestelmään.

  Ihan oikeasti samaa sarjaa myy eräs jälleenmyyjä täällä kotimaassa 150euron "lisäarvo"+ Suomi katteella ja rahdit täällä vielä päälle eli ei oikein sykähdytä tuokaan liiketoimimalli.

  Joku oikeasti pissii siihen aamupuuroon tai siihen yhteiseen nuotioon.
   
 2. kolli22

  kolli22 2nd gear

  Haluaisin että joku yrittäjä uskaltautuu kertomaan oman näkemyksensä. Paikallisen tavallisen vara-osaliikkeen pitäjän kanssa joskus keskusteltiin, niin kertoi ihan rehellisesti että hänellä oli sisäänosto kalliimpi kuin jenkeistä tilattu rahtikuluineen ja uskoisin että ei se jenkkiläinenkään alihintaan tai edes nolla-katteella myy osia...
   
 3. eilhik

  eilhik Gearhead

  Jatkuu eikö nämä "kotimaiset" varaosatukkurit olleet syytteessä hintakartellista kuten nämä metsä/asfalttisedät ja maan tavalla ei aiheuttanut sen suurempia ihmettelyjä tutkinnan jälkeen ei se viimeinen myyjä ole se kaiken pahan alku vaan mitä nämä väliportaat rahastavat matkalla ja se summa voi olla melko tuntuva
  (kertokoon se joka uskaltaa tai tietää enempi asioista)
   
 4. Vallu 426

  Vallu 426 3rd gear

  Mites on rekkakuski,jos tulis vaikka Kiinasta tilalles kuski ja ajas 20% sinun palkastasi.Jos kaikki ajattelee vaan,että ostetaan jostain saatanan vinku intiasta,niin kohta ei osta kukaan Suomalainen yhtään mitään.Tää maa menee nurin.Kiinassa tehdyt tuotteet pääasiassa täyttä paskaa,ostakaa vaan kun saa halvalla.En ole rahakas,mutta ostan silti Suomesta ja voin myös soittaa,sitä varten se puhelin on.
  Kaikki laskutkin pitäs saada sähköiseksi,mihin tarvitaan enää paperitehtaita?
  Ja miten voi Suburbanin syyläri maksaa noin paljon,itse ostin Chevy 1500 pick-uppiin,makso n.180+ rahti eli 200 euroa ja Suomesta.
   
 5. elcamino0365

  elcamino0365 3rd gear

  No nurin tää maa menee joka tapauksessa kun valtion rahat annetaan ulkomaille köyhiin maihin ja otetaan ulkomailta vaihdossa vielä elättejä tänne. Ja kyllähän noita kuskeja on jo ulkomailta jotka ajaa halvemmalla kuin me suomalaiset, ja sille ei mitään voi. Ymmärrän kyllä senkin kun hinnat on poljettu niin alas että on pakko ottaa ajohommiin myös halvempaa työvoimaa. Sitä jos maksetaan alle TESin palkkaa niin se on tietysti väärin. Paperi tehtaita tarvitaan esim vessa paperin valmistukseen, pyyhkimistä ei voi sähköiseen muotoon muuttaa.
   
 6. T5

  T5 Gearhead

  Asia olisikin helppo, jos ainoastaan ne kiinaosat olisi halpoja ja muut samanhintaisia. Mutta kun ne laadukkaammatkin osat ovat ihan samalla tavalla halvempia siellä ulkomailla.
  Se, että varaosamyyjä menee konkurssiin hintojen takia ei ole minun syytä. Tai en ainakaan keksi yhtäkään hyvää syytä siihen, miksi minun pitäisi maksaa melkein 2x hinta jostain auton osasta. Ja pahimmassa tapauksessa toimituskin on hitaampi kuin ulkomailta tilatessa. Olen sitten vissiin kusipää, kun pistän oman perheeni hyvinvointiin ylijääneet rahat ennemmin kuin jollekin kiskurihinnoin varustautuneelle varaosamyyjälle.
   
 7. talonmiehen vapaapäivä

  talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

  Ei se kiinanpaska kullaks muutu sillä, että siitä maksaa ylihintaa suomalaiselle kauppiaalle. Eikä se myöskään auta suomen teollisuutta pätkän vertaa, että ostat ne meksikossa tehdyt pallonivelet suomalaiselta välikädeltä.
   
 8. kolli22

  kolli22 2nd gear

  Piti ihan kaivaa meili tuosta syylärinhintakyselystä ja vähän täytyy oikoa omia kirjoituksia. Tässä suora lainaus us-partsilta tulleesta meilistä: "SPICU1696 395€ Toimitus tehdastilauksena n. kesäkuussa jos tilataan" ja tämä viesti oli siis lähetetty 03.02.2014 eli he lupasivat syylärin 4KUUKAUDEN toimituksella tuohon hintaan. Nyt kun äkkiä vilkaisin ebay:tä, niin halvin oli 87.94$ shipping 45,80$ ja import charges 23,45$ yht.~156$ about 125€ kotiin toimitettuna.
  Mut annetaan olla, jokainen ostaa osansa ihan mistä itse haluaa ja mihin rahat riittää.
   
 9. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ei se Suomesta ostettu osa ole Suomessa tehty. Sitä samaa kiinanpaskaa sekin on...

  Varaosatukkurit on suurimmat syyt, miksi hinnat on mitä on. Varaosaliikkeillä on ihan jumalattoman tiukat sopimukset. Osat on otettava sieltä, minkä kanssa sopimus on tehty. Jos tukkuri kuulee, että osia tilataan muualta, niin sitten alkaa yksittäisen pienen firman elämä mennä hankalaksi... Sellaista se on Suomessa vuonna 2014. :odroll:

  Eli eiköhän se syy löydy samasta, mistä johtuu esimerkiksi ruuan järkyttävä hinta. Keskusliikeet määrää ja vetää katteet liiveihinsä. Politiikkaa nääs.

  Siksi teen palveluksen itselleni ja yhteiskunnalle ja tilaan tavarat ulkomailta. Yrittäjiä käy sääliksi, mutta mitäs ryhtyivät yrittäjiksi Suomeen. :poff:

  Eikun oikeasti. Suosikaa niitä, jotka eivät ole keskusliikeiden talutusnuorassa. Niitäkin on.
   
 10. ViLU

  ViLU Gearhead

  Tää on vähän kakspiippunen juttu. Suurin osa rojusta tulee Kiinasta tai sieltä päin. Tulee paskaa ja tulee hyvää. Lähes kaikki käyttöelektroniikka tulee sieltä, eikä kaikki ole täyttä kuraa. Luultavasti sun tietokonekin toimii ihan hyvin mistä näpyttelet tänne viestejä :poff: Kuten moni muukin jo sanoi, miksi ostaa samaa "paskaa" kalliilla kotimaasta kun sen voi ostaa ulkomailta...
   
 11. jukkis83

  jukkis83 3rd gear

  Varmasti sisäänostohinnat korottavat osaltaan osien hintoja, mutta onhan yrittämisessä Suomessa niin järjettömät sivukulut että pitäähän osassa jokin kate olla osto- ja myyntihinnan välillä. Muuten ei jää voita leivän päälle.

  Verkkokaupoista voisin sanoa että tilaaminen on tosi helppoa mistä päin maapalloa tahansa. Harmi että verkkokauppa taitaa olla melko suuri työttömyyden syy.
   
 12. eilhik

  eilhik Gearhead

  No kun se kate pahimmillaan moninkertainen pitää muistaa kohtuus kerjätessäkin ei se ovi käy jos ostaja tuntee itsensä huijatuksi.

  Ei se kotimaisuus tänä päivänä paljoa anna "lisäarvoa" kun tuotteet aitoa kiinankuraa tai laatua miten laatukriteerit sitten luetaan ei se korkea hinta ole tae laadusta kun katsoo hintatasoa muualta päin maailmaa.

  Ostaa rehellisesti ulkomaista tuontitavaraa eikä kotimaista "naamioitua" ulkomaista kiinankuraa.
   
 13. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ja kun verkkokaupassa ne takuut ja reklamaatiotkin tuntuu menevän paremmin perille, kuin sille tiskin takana seisovalle myyjälle...
   
 14. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  syyläri joka rikottiin vantaalla ,laitoin kuvia ja selityksen rockautoon,vastaus puoleen tuntiin otanko rahat takaisin vai uuden syylärin tilalle,tunnin sisään lähti uusi syyläri tulemaan,samasta syyläristä soitti kolme eri osaston ym johtajaa plus spostit,ja viikko aikaa mitähän arvelen käyneen ym.vaikka lähetin samat kuvat kuin rockille.eli suomessa lätkäistyjen osoitetarroilla peitetty reiät pahvilootassa jotta en vastaanottaessa huomaisi syylärin reikää.kolmannelle soittajalle sanoin kannattaako teidän oikeasti uhrata viikko ja kolmen ihmisen työpanos 80 dollarin syylärin korvaamiseksi jotta saisitte minut syylliseksi,lopetin yksipuolisesti paskan jauhamisen asiasta kun on muutakin tekemistä,sanoin kysykää siltä kuka ne perkeleen osoitelaput reikien päälle liimasi,ps monta kertaa on jopa tiivistesatseista hävinneet ne yleisimmät tiivarit ja suomen päässä,että älkää tätä suomi on paras propagandaa lässyttäkö.suomelle kävi kuten neukuille,netti avasi tietoa että muualla on paremmin kuin meillä.melkein joka asiassa.
   
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  [​IMG]
   
 16. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  update,bensafilsu F-53 23€ suomesta plus pk,keskihintainen usasta kuluineen 25€, 2kpl 28€,3 kpl 31€ jne,jaggeen ja motorhomeen saa onneksi englannista osat murto-osa hinnalla mitä täällä,kurssi on vähintään nolla perään+pk,6 kpl vanteita usasta kaikkineen 450€ kaukokiito porista p-karjalaan 666€ sanon vaan että voi vittu tätä touhua,en osta perkele suomesta enää kuin ruokaa,kaatukoon koko pellelandia.
   
 17. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Kattelin tänään vähän hintaa Capricen vesipumpulle. USP Turku tarjoaa hintaan 80€ ja konekorjaamo Marjakangas (joka mainostaa tuossa oikealla) näyttäisi myyvän 53 eurolla. Aika iso ero mielestäni.
   
 18. SpW66

  SpW66 Gearhead

  Ja Rock Autosta listahinnalla 18+€ 58€ rahteineen kotona. Eli ei aina kannata lähteä kauas kalaan. RA:sta tosin löytyi halvin pumppu alta kympin ja kallein lähes 80€.
   
 19. rx_racing

  rx_racing Gearhead


  saattaishan tosta päätellä, että noissa on jotain laatueroa. Näyttäis kyllä että Suomalainen ostaa vain hintaa.
  Omakohtainen kokemus oli kun ostin, Suomesta tosin, tarvikevesipumpun LT!:seen ja siitä ropeli irtos jonkun tuhannen ajon jälkeen. Tilasin ison veden takaa sitten AC Delcon pumpun ja ei tarvinnut enää murehtia,
   
 20. SpW66

  SpW66 Gearhead

  Pyrin satsaamaan myös laadukkaampaan tuotteeseen jos itse tilaan ulkoa. Mutta jos samaa kuraa löytyy kotoa ja kylästä, ratkaisee hinta. Mutta ihan parin euron takia ei tule ulkoa ostettua. Ja toisinaan edullesempi löytyy läheltä, esim. emännän PT Cruiserin jäähdytin. Kotikylän jäähdytinkorjaamolta löytyi tanskalaisvalmiste samaan rahaan kuin muualta olsi saanut kiinalaisen. Ja koska tanskalaiset osaavat tehdä ainakin oluen, niin...
   

Kerro tästä muillekin!