Ei rek auton hinaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopiCa, 24.7.2011.

  1. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Tuntuu olevan niin montaa mieltä kuin katsastus asemaa saako Jenkki kilpistä uus tuontia hinata ilman siirtolupaa. Ja entä pitääkö olla vakuutus?
    Itse otin molemmat koska ei kiinnostanut palikkatesti-poliisin kanssa alkaa keskustelemaan näistä asioista keskellä ei-mitään :lol:
     
  2. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Puomilla saa hinata ilman rek./vakuutusta, mutta narulla täytyy olla hinattavassa liikennevakuutus.
     
  3. pile

    pile Gearhead

    olikos toski joku nopeus mitä ei ylitetä niin ei tarvi olla muuta kuin jarrut kunnos ja hitaan liikenteen kolmio perässä.
     
  4. cuda69

    cuda69 Gearhead

    ei saa puomilla hinata ilman tarrakilpiä.traileri tai dolly ainoat vaihtoehdot jos ei tarroja.
     
  5. TiM

    TiM 1st gear

    Joskus jossain yhteydessä täällä foorumilla mainittiin, että jos yksikin hinattavan auton pyöristä pyörii tietä vasten, niin pitää olla liikennevakuutus.
     
  6. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Näin sen olen itsekkin käsittänyt, eli dollykaan ei mahdollinen jos ei ole vakuutusta. Traileria vaan.
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Onkos nuo lait muuttuneet, nimittäin ennen tuli kyllä hinailtua naruilla ja puomeilla aika runsaastikin eikä vakuutuksia ollut (paitsi tietenkin hinurissa)? Että tuliko oltua jopa vielä enemmän outlaw...
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Onhan noi vuosien mittaan kiristyneet. Eihän 70-luvulla vielä kovin kummoisia vaatimuksia hinauksille ollut, mutta tänä päivänä vaaditaan ja vaikka mitä. Varminta on vielä kilvetön peli trailerilla.
     
  9. fury poika

    fury poika 3rd gear

    Jos hinattavan auton renkaat koskettavat maahan ja näin ollen todennäkösesti pyörivät tarvii olla vakuutus eli nää tarrakilvet. Esimerkiks olen dollyllä hinannut autoja niin pitää olla tarrat. Hinurin vakuutus ei korvaa jos sattuuki hinattava auto esim tippumaan siitä dollysta, siksi vakuutus.
     
  10. CJ3B54

    CJ3B54 3rd gear

    Eli yksin kertaisesti..........hinattavassa ajoneuvossa on aina oltava vakuutus.
    - kilvissä olevassa perävaunussa on aina vakuutus (kuormassa ei tarvii olla)
    - dolly ei ole kilvissä ja kilvettömään/paperittomaan vekottimeen ei saa vakuutusta > eli sen päällä oleva ajoneuvo on oltava vakuutettu
    - puomikaan ei ole vakuutettu joten sama juttu

    Jos ajat kolarin, ja hinattavaan ajoneuvoon tai johonkin ulkopuoliseen tulee vaurioita, korvaus menee hinaavan ajoneuvon vakuutuksesta niin kauan kuin yhdistelmä pysyy kasassa.
    Jos hinattava ajoneuvo syystä tai toisesta irtoaa koukusta ja aiheuttaa veturiin tai muuhun tiellä kulkijaan vaurioita, menee korvaus vedettävän ajoneuvon vakuutuksesta. Eli dollyn ja puomin tapauksessa tarrakilpien liikenne vakuutuksesta.
    Muistakaa, että tämä koskee myös kärryn kanssa toheloidessa. Jos emäntä laittaa sun nimissä olevaa kärryä sun nimissä olevaan autoon ja kärry lähtee ns. lapasesta ja törmää autoon tehden puskuriin reijän, niin kärryn vakuutus maksaa ko. vaurion. Itse jos toheloit, niin epäilen, että syyttävät tahallisesta teosta mutta edellä kuuvamani tapaus on sattunut, korjattu ja korvattu.
     
  11. mke77

    mke77 Gearhead

    aikanaan kun vanhemmalt katuri sedält tätä samaa aihetta kysyin niin, tokasu oli: aattele se nin et jos siellä hinattavassa on kuormaa tai kuljettaja , tarvii siinä olla vakuutus!"

    sit kun kysyin että kuis sit hinaus apu-vaunu(eli dollista puhutaan)? niin tokas takasi vaan"no se onki asia erikseen"...."siinä kun o kuormaa ja ei oll kuljettajaa...mut luotetaan siihen et poliisika ei tiiä" :rotfl:
     
  12. peltsi

    peltsi Gearhead

    Mahtoiko viestiketjun aloittaja kysyä tätä muutamatunti sitten radio novalla? Poliisin vastaus oli selkeä että hinattavassa autossa pitää olla vakuutukset ja kilvet....
     
  13. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Se on sitten alkaen 1000e + muut kulu, jos poliisit löytää tieltä ilman liikennevakuutusta.
     
  14. guru

    guru Gearhead

    tätä kilpi asiaa mä en ymmärrä otat siirtovakuutuksen mutta et kilpiä niin tai saako niitä enää erikseen
     
  15. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Jos vaikkapa leima on mennyt vanhaksi, mutta auto on edelleen vakuutuksissa, riittää pelkkä siirtokilpi. Jos autossa ei ole vakuutusta voimassa, mutta katsastus ok, voit hakea vakuutuksen vaikkapa päiväksi. Mutta jos molemmat puutuu tarvitset vakuutuksen ja siirtokilven.
     
  16. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Sekavaa on... sekavaa on... mikä on normi Suomessa :D
    Myös se, että autossa oli voimassa oleva Kalifornian kilpi sekoitti monen katsastajan päätä; Savonlinnan sanoi "käy myös Suomessa" eli vastaa Suomen voimassa olevaa, Hämeenlinnassa toinen sanoi ei, toinen Yes.
    Onko kukaan ajanut voimassa olevilla USAn kilvillä ja suomalaisella vakuutuksella? Tullista sanottiin "meidän puolesta saa ajaa jos suomalainen vak yhtiö antaa vakuutuksen ulkomaan kilpiselle". Edellisen auton kohdalla sama juttu; Hämeenlinnan tulli sanoi samaa kun tullasin. Ja sehän mulla oli runko nrolla! Vak yhtiön tyttö sanoi "saat ajaa meidän puolesta jos poliisit antaa".
    Poliisin kanta on sitten miten on pv alkanut, saiko yöllä ja mitä tykkää naamastani....
    No, menimme raskaimman kaavan mukaan; otettiin molemmat (tarrakilvet ja vak) ja auto tuli pihaan ilman neuvotteluja sinisorsien kanssa.
     
  17. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    IMO ei ne USA:n kilvet kelpaa enää suomessa. Jos autossa on voimassa olevat ETA maan kilvet niin niillä saa ajella mikäli autossa on suomalainen liikennevakuutus. Sekin on hassua jos esim. Saksasta ostaa siirtokilvet niin niissä mukana tuleva vakuutus on voimassa myös suomessa.
     
  18. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kyll rekisteröimättömällä viime vuonna tehdyllä dollyllä saa 2015 asti ilman apukuljettajaa hinata kilvetöntä (käyttöpoistossa olevaa en hinais edes sillä kun sitä 1000e mätkäystä ei varmaan saa peruttua vaikka poliisit ois aiheetta rapsauttaneet sen)
     
  19. mke77

    mke77 Gearhead

    ...niinpä, poikkeus vahvistaa säännön.... :D
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Alkuperäiseen kysymykseen viitaten, jos kysymyksessä on uustuonti, nii luulisi auton silloin olevan myös ajokunnossa ja jos joutuu siirtokilvet hakemaan, niin miksi hinata, siirtokilvillähän auton voi myös ajaa kohteeseensa.
     

Kerro tästä muillekin!