Ei tahmea kotelonsuoja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja -nikke-, 12.5.2014.

  1. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Elikkäs tuossa allekirjoituksen projekti-Camarossa olis yks pulma. Tulipellin ja kojelaudan välissä menee se ilmakanava, johon näkee siitä konepellin ja tuulilasin välissä olevasta ritilästä. Siellä näkyy pientä ruosteenalkua siellä täällä, ja vaikka grillissä koppa onkin, niin ei oikeen pääse kaikkialle käsiksi sinne. Kotelosuoja vois olla helppo ratkaisu mikä pitäis ruosteen kurissa, mutta ongelmana on ne havunneulaset ja muu moska mitä tonne kanavaan tuntuu kertyvän. Onko olemassa jotain kotelosuojaa joka ei jäis pinnasta tahmeaksi ja keräisi kaikkea moskaa itteensä, vai olisko jotain muuta ideaa?
     
  2. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    Saisko sinne sumuteltua semmosta pohjamaalia mikä pysäyttää ruostumisen? En siis tarkoita näitä perinteisiä ruosteenestopohjamaaleja..
    Vitsi kun ei nyt tule sen maalin merkki/nimi mieleen :)
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    POR15 kenties?
     
  4. GMies

    GMies Gearhead

    Ruosteenmuuntaja, ruiskutetaan tai sivellään ruostuneelle alueelle, ja maalataan päälle. Aine imeytyy hyvin myös saumoihin, jonne maalit eivät imeydy. Ruosteisia saumoja ei kannata peitellä maalilla piiloon, koska kosteus pääsee sinne ja ruostuminen jatkuu omistajalta piilossa.
    http://20.fi/12482
     
  5. mesev8

    mesev8 3rd gear

    Estwoodin internal frame coating, se niinkuin pysäyttää ruosteen on tunkeutuva ja kuivuu ihan kuivaksi,sitä minä pistin plymouthin ikkuna kehykseen sisään ja katon runkorakenteisiin.ei tosin ole ihan halpaa! :(
     
  6. sämpy

    sämpy Double Gearhead

  7. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Mitenkähän tuon onnistuin skippaamaan, kun kävin ihan Motonetin massahyllyäkin töllistelemässä. Kuullostas ihan varteenotettavalta vaihtoeholta. EDIT: Näköjään käyttöohjeissa sanotaan että ruosteiset tai likaiset pinnat täytyy pohjustaa sillä notkealla ML kotelosuojalla.

    Se maalaaminenkin kyllä kävi mielessä, mutta tosiaan niin että sinne pohjille suihkis jonkin ruosteen pysäyttävän aineen(Annitrol?) ensin. Eikös POR-15:kin pohjustettu jollain litkulla ennenkun se itse maali vedetään päälle?
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllä, Metal Readyllä (jotain happoa), joka sitten huuhdellaan pois vedellä. Olen käyttänyt märkää rättiä/sientä jos ei voi letkulla sohotella.
     
  9. gte83

    gte83 3rd gear

    Dinitrol 1000 ?
     
  10. nostokurki

    nostokurki 1st gear

    Älä laita Annitrolia, kun se pitää huuhdella pois ja sitä saa muutenkin hölvätä järkyttävän paljon ennen kuin alkaa vaikuttamaan. Mastonin Rost-Stop tai muu vastaava, vesiohenteinen ruosteenpysäytysaine toimii paljon paremmin ja sen päälle voi suihkia kotelosuojan tai minkä ikinä haluaakaan.

    Jos alueen pääsee huuhtelemaan hyvin puhtaaksi, niin sitten apteekista fosforihappoa ja sitä ruostekohdille. Toimii.
     

Kerro tästä muillekin!