Ekaa kertaa Autoaa maalaamassa...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja samip, 14.3.2005.

 1. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Tossa koivunsiemen-kohdassa repesin. :rotfl:
   
  f34 tykkää tästä.
 2. tinareki

  tinareki Gearhead

  Olipa tuttua tarinaa...
  Kaikki nuo mogat on tullut itsekin tehtyä, joskaan ei välttämättä samalla sessiolla.
  Tuo likainen ruisku on meitsin helmasynti. Koskaan ei saa putsattua kunnolla ja sitten tiputtelee, räkii ja tukkeutuu.
  Samoin pölyinen, roskainen maalaustila (ulkona tai sisällä).
  Kun joka toinen vuosi tarttuu ruiskuun, niin ehkä kerran kymmenessä vuodessa saavuttaa hyvänkin tuloksen ;)
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 3. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Tekis mieli hyödyntää hyllystä löytyviä purkinloppuja eräässä projektissa, mutta uskallanko käyttää Trotonin acryl fillerissä Mipan kovettajaa??
   
 4. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Uskaltaa käyttää.
   
 5. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Mitäs tälle olisi tehtävissä, muuten meni oldsin maalaus hyvin, mutta etulokarissa lakka ja värimassa kiehahti.. Pystyisikö tuota hiomaan tasaiseksi esim 800 karkeuteen ja tekemään häivytysmaalauksen? Tarkoitus on vielä vesihioda/myllyttää roskat pinnasta niin samassa varmaan sumurajatkin saisi himmennettyä äkkinäisen silmiltä piiloon. Vai laitanko tarran päälle? :D Maalina ppg bc ja lakkana en 5300.
  [​IMG]
   
 6. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  siellä pehmeni värimassan alla väri,olisko ollut 1 K pohjamaali ja liian märkänä base.oven ja lokarin väli aika pieni
   
 7. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  2k hiontaväri oli alla.. Ja rako on keulapalan ja lokarin väli :)
   
 8. GS

  GS Gearhead

  2K hiontaväri kuivuttuaan ei voi keittää, eli ensin pitäisi tietää mitä tässä tapahtui, jotta tiedetään miten korjata?
   
 9. Kaktus

  Kaktus 2nd gear

  Sen kun tietäisi, topicin mukaisesti ensimmäistä kertaa maalaushommia kokeilemassa :) Hioin tosiaan koko auton pellille, ppg epoksi->EN hiomaväri-> bc ja lakka. Tuossa jäljen alareunassa näkyy pieni valuma, joten massaa siihen on ainakin tullut melko reilu kerros. Tässä tuli ainakin amatöörivirhe, kun en pintaa tarkistanut jokapuolelta huolellisesti ennenkuin aloitin lakkaamisen.

  Kauheasti en siinä menetä jos kokeilen korjata tuota paikkaamalla, jos menee totaalisen vituiksi niin vedän sitten ensi keväänä kun ilmat taas ulkomaalauksen sallii koko lokarin uusiksi.
   
 10. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  Onko mahdollista että base oli vaan liian märkä lakatessa ja se kiehui, eikä hiontaväri?
   
 11. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Värimassa jäänyt märäksi. Jos hiomaväri on hiottu niin ei voi olla märkää..
   
 12. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Vielä tuli mieleen että kostealla ilmalla värimassa (vesiväri) kuivuu hitaasti. Yks aamu töissä ihmettelin ääneen työkaverille kun ei väri kuivu normaalisti, niin työkaveri mainitsi että aamulla työmatkalla oli ollut paikoittain sakea sumu.
   
 13. Anza

  Anza Gearhead

  Mulla syntyi samanlaista ryppyä maaliin. 1k happo, epoksi, hiontaväri ja pintaväri. Jouduin hiomaan pinnat auki ennen uutta pintamaalikerrosta. Pyyhkäsin ohenteella pinnat ennen maalausta. Arvelin että toi 1k happo ois imassu ohenninta puhki hiotusta kohdasta ja maalasin liian nopeasti päälle? Joten "höyrysti" Voisko olla mahdollista. Kaikki värit oli liuotinpohjaisia.
   
 14. OldwarHorse300

  OldwarHorse300 1st gear

  Juu ,taitaa olla tuo 1k happo syypäänä. Todennäköisesti jäänyt epoxin alle pehmeäksi kerrokseksi , sama käy jos vedät muovikitin 1k:n päälle. Saattaa kyllä kuivua ja näyttää hyvältä mutta kerros on pohjalta pehmeä. Sitäpaitsi turha kerros tuo 1k happo epoxin alla.
  Muutenkin saa olla tarkkana tuon kanssa ettei tule liian paksuja kerroksia, yleensä 1 tiukka kerros riittää.
   
 15. 68SS

  68SS 1st gear

  Kysytäänpä täältä, onko pohjamaalin sävyllä suurikin vaikutus metallivärin lopulliseen sävyyn? Tuli vähän eri lopputulos kun harmaalle testilätkälle tein spraypullosta+1k lakka ja sitten ruiskulla +2k lakka valkoisemmalle epoksipohjalle. 2-3 suht reipasta kerrosta vedin ppg deltronin basea. Vaalealle pohjalle vaikuttaisi tulleen haaleampi sävy?[​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
   
 16. aircool

  aircool 2nd gear

  No onhan sillä. Sävyä sekoitettaessa kone yleensä kertoo mikä pohjasävy vaaditaan. Jos paikkamaalaat niin katso mitä sieltä alta löytyy ja vedä sama pohjasävy.
   
 17. tourist-ace

  tourist-ace Gearhead

  Ruiskutuspaine ja etäisyys tekee myös erisävyiseksi...
   
 18. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Bemarilla on vähän tuon näköinen väri joka on ainakin Glasuritin maalilla vedettynä todella huonosti peittävä. Piti oikean pohjasävyn päällekin vetää kaksi märkää että sai peittoon.

  Glasuritilla tietyt punaiset , siniset ja keltaiset sävyt on todella huonosti peittäviä.

  Se mikä pohjamaalisävy autosta löytyy ei kerro mitään, koska tehtaalla maalataan eri maaleilla ja on muutenkin ihan erilainen prosessi. Esim mustan tehdasmaalin alta en ole koskaan löytänyt mustaa pohjamaalia.
   
  juko7 ja H-V tykkäävät tästä.
 19. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Mun tarvis alkaa auton perää maalaamaan valontakaa löyty ruostereikä ja puskurin takaa on myös sanomista. Millaisella pohjamaalilla tuo kannattaisi maalata?

  Ei ole ruiskuja yms. joko pensseli tai kilikali pullolla pitää tehdä. Joudun joka tapauksessa teippaamaan perän aika paljon joten kilikali ei leviä liikaa. Osa perästä on mustaa ja osa Candy punaista.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Toisessa palstassa kyselinkin valojen korjaamisesta mutta en saanut oikein kunnollisia apuja, ainut tapa on kait purukumi korjata tai ostaa huutokaupoista 500£ kappale paremmat käytetyt.
   
  Muokattu: 15.11.2020
 20. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Suosittelen tutustumaan siihen ruiskumaalaukseen. Aloittelijakin saa sillä paremman ja ainakin kestävämmän lopputuloksen kuin kilikalipulloilla. Ja jos kompura löytyy valmiiksi, muutaman kympin hinnat alkaen ruiskuillakin pääsee kyllä alkuun.
   

Kerro tästä muillekin!