Ennakonsäätö erillisellä boksilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Kluns, 16.5.2023.

  1. Kluns

    Kluns 1st gear

    Onko kellään kokemusta sytytysennakon ohjaamisesta erillisellä boksilla? Boksi olis siis tarkoitus laittaa MSD pro billet virranjakajan ja MSD 6AL vahvistinboksin väliin. Ongelmahan on se, että pro billet jakajassa ei ole vakuumisäädintä ja keskipakosäädinkin tahtoo ruostua joka talvi jumiin. Eli hakusessa olis boksi mikä sisältäisi myös MAP-anturin.
    MSD tietysti tarjoais ready to run jakajia vakuumikellolla tai programmable vahvistinbokseja, mutta se hinta.
    Itse löysin tuollaisen CB Performance boksin, mutta mielelläni kuulisin kokemuksia hyväksi havaituista ratkaisuista.
    https://www.cbperformance.com/product-p/2013.htm
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tuohon soveltuu myös usea ”ECU”. Semmonen siis, mikä ohjaisi moottorista ihan kaiken. Mutta siitä voi ottaa irti myös vähemmän. Pelkän sytytyksenkin. Sitten alkaa tulla sähköflektin ohjausta, tyhjäkäynnin säätömoottoria, ahtopainetta, kierrosluvun rajoitinta, varkauden estoa ja lopulta ties mitä!

    Joku megasquirt tai speeduino mahtuu samanmoiseen budjettiin kuin tommonen sytkänajoitinkin.
     
  3. Kluns

    Kluns 1st gear

    Megasquirtista on sen verran kokemusta 15 vuoden takaa, että vieläkin tulee uniin, eli ei enää ikinä puolivalmisteista elektroniikkaa. Speeduinosta mulla ei ole minkäänlaista tietoa, mutta uskoisin että ns. oikeat ecut ei kovin hyvin viiden johdon voimin toimisi. Polttoaineen jakelusta vastaa kuitenkin nyt ja jatkossakin nelikurkkuinen Holley, eli eculle ei ole tarjolla tietoa muusta kuin nokka-akselin pyörimisnopeudesta. Edullinen Autronic olis kyllä tiedossa, mutta hiukan epäilen sen soveltuvuutta.
     
  4. Yksi jännä on se ukranialaisten Secu-3, jonka yksinkertaisin malli on todella yksinkertainen ja halpa. Tässä yksi kytkentä:

    [​IMG]
     
  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Harrastusta noi ensinmainitut kyllä edellyttää. Pikkuisen pidemmälle laittaa kättä taskuun niin saa ihan valmiita tuotteita. Maxxecu Mini taitaa kustantaa 600 euroa edelleen. Mulla on semmoinen motskarissa eikä ole tarvinnut pohtia oliko hyvä vai huono ostos. Autossa on vähän laajempi Street jonka ohjaus on ihan samalla softalla. Laiskan vaihtoehtoja löytyy monelta merkiltä.
     
  6. 3964

    3964 3rd gear

    Progression ignition.
     
  7. Kluns

    Kluns 1st gear

    Secu-3 vaikuttaa pikaisen vilkaisun perusteella kiinnostavalta. Pitää perehtyä siihen tarkemmin. Helpottais kyllä kovasti ostopäätöstä, jos joku kertoisi menestyksellä asentaneensa sellaisen.
    Maxxecu on pätevä laite, mutta ihan liian hieno tähän projektiin. Yhden sellaisen laitoinkin kaverin autoon kuukausi sitten. Sillä +600€ hintalapulla oma valinta osuisi joko ready to run jakajaan tai 6AL programmableen, mutta nyt etsitään sitä halpaa ja hyvää :D
     
  8. Foorumin nimimerkki sareks on sellasen kanssa puuhastellut. Muuten voi olla hiljaista täällä.
     
  9. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Speeduinon koodi ainakin tukee pelkkää nokka akselin pyörimisnopeutta. Tosta speeduinosta on myös monia kaupallisia versioita esim UA4C mikä itellä käytössä tai esim. Diy-efillä 2 kanavainin
    https://diy-efi.co.uk/product/c2c
     
  10. Hiukan aihetta sivuava video:

     
  11. Kluns

    Kluns 1st gear

    Secu-3 houkuttelis hinnallaan, mutta vähän turhan heikosti siitä löytyy tietoa. Taidan kuitenkin jättää sen väliin kun en halua opetella yritä ja erehdy taktiikalla sen toimintaa.
    Onko Hukka86 tai joku muu käyttänyt tuota Speeduinoa pelkällä jakajan hammas per sylinteri pyörällä ja vielä VR anturilla? Useimmiten bokseissa taitaa olla tuki pelkälle hall anturille.
    Laadukasta mutta järkevän hintaista virranjakajaakin saa ehdottaa. Moottorina on siis isolohko Mopar.
     
  12. Toisessa ketjussa Swinger71 vihjaisi ylimääräisestä jakajasta. Onko tämä sun kone B vai RB?
     
  13. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    En sen enempää testaillut kun slantin muutin ruiskuksi niin koitin trikkausta jakajalla 11-1 pyörä ja fordin vr anturi tossa vaan tuli parin asteen huojumista tyhjäkäynnillä ennakoissa (jakajan ratas yms. välykset). Vanha jakaja toimi siis pelkkänä triggerinä ja hukkakipinäpuola anto kipinän
     
  14. Kluns

    Kluns 1st gear

    Mulla on RB, eli 440. Tuossa mainitaan että keskipakosäädin on poistettu, eli se ei käy. Mulla oli toisessa 440 moottorissa Mopar Performancen jakaja, mistä jouduin lukitsemaan alipainesäätimen pois, koska anturin kärkiväli meni nolliin. Ei siis vakuuttanut laadullaan. Muistaakseni se oli Malloryn valmistama.
     
  15. Kluns

    Kluns 1st gear

    Ymmärsikö Speeduino boksi kuitenkin VR anturia suoraan? Ennakoiden huojuminen taitaa olla jakajasytytyksessä ihan normaalia, mutta tieto lisää tuskaa kun sen näkee tietokoneen ruudulla :)
     
  16. Eikö tässä touhussa ole nimenomaan kyse siitä, että poistetaan keskipako- ja alipaine-ennakko käytöstä ja sen annetaan ecun tehtäväksi. Vai miten sinä tätä meinasit?
     
  17. Kluns

    Kluns 1st gear

    Siinä tapauksessa jos päädyn hankkimaan lisäboksin säätämään ennakkoa, niin toki jakaja pitää muuttaa jäykäksi, ja nykyisestä MSD jakajasta keskipakoennakon saakin parissa minuutissa pois käytöstä. Toinen vaihtoehto olis hankkia uusi jakaja, jossa olis järkevästi (mekaanisesti) säädettävissä oleva keskipako ja alipaine-ennakko. Uuden MSD ready to run jakajan 699€ hinta on vaan mulle liikaa. Nykyisen jakajan ainoa puute on siis vakuumisäädin.
     
  18. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Ei ymmärrä mutta tilatessa optiona otettu vr-muunnin tai voi ton painasta jäljestä päin itsekkin kuhan tilaa kasattuna.
    https://diy-efi.co.uk/product/vr_conditioner
     

Kerro tästä muillekin!