ENTISÖIJÄT, MUSEOAUTOILIJAT, VANHA-AUTOILIJAT JA HARRASTEAUT

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Arto65FB, 29.5.2002.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ei ole näin :smile:

    Mun ropposenikin on alkujaan 307:lla, nyt 427:lla ja kelpaa hyvin koska kyseinen moottori on ollut valikoimassa kyseisenä vuonna. Eli auton ei tarvi olla "matching numbers".

    Joo, ajattelin just a-mallia, johan ne beetkin on tosiaan museoikäisiä. Kyllä aika rientää....
     
  2. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    mut mikäs siitä tekee museoajoneuvon jos se ei ole alkuperäinen? kyllä tässä taas huomataan suomen ajoneuvolainsäädännön kieroutunut, lähes käärmemäisiin mittoihin yltävä luonne.
    eihän tuossa ole mitään järkeä, jos koneen saat vaihtaa mutta jos esim. penkki on rikki niin eipäs käykään. en mää enää tajuu ollenkaan. täält on päästävä pois ja äkkiä.
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Niin, mikä tekee paloautosta lavakuormuriksi muutetun hävittäjä-foordin museoautoksi? Tai kymmenestä eri t-hopan raadosta kootun kantin?
    Auto pitää olla sellainen että se on ollut tehtaan valikoimissa ja sieltä ostettavissa. Kaverin museomuskelichevy meni mr-tarkastuksesta läpi peltisarjoilla, sellaiset kun oli saanut halutessaan lisävarusteena dealeriltä. :smile:
    Mun mielestä tässä on just kyse siitä avarakatseisuudesta eikä viilata pilkkua joka hiton pikku asiasta.
    Kyllä mun impalakin on sellainen että 99% harrastajista ei tiedä sen alkuperää muuten kuin kysymällä vaikka miten tutkisivat konehuonetta.
     
  4. KTM

    KTM Gearhead

    Kyllähän koneen saa vaihtaa. Se voi olla esimerkiksi korvaava moottori, joka on ollut paikoillaan pitempään. Minun autossa pitäisi olla paikoillaan 327-kone, mutta se on lähtenyt lepattamaan ajat sitten. Kukaan ei tunnu tietävän missä lohko voisi majailla. 20-vuotta sitten konetilaan on kammettu 350-kone ja se on ollut korvaava moottori siitä lähtien.

    Olin yhteydessä MR-isäntiin ja nyt on paperi jossa lukee mm. "Puuttuvien moottorin osien korvaaminen vastaavilla Corvette osilla, joista kirjeessä maitsit voidaan hyväksyä, koska ero alkuperäisiin ei poikkea rakenteen ja ulkomuodon osalta olennaisesti.".

    Ihan reilu peli ainakin tässä tapauksessa.
     
  5. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    niin, harmi vaan kun toi avarakatseisuus kohdistuu nykyjään vain ja ainoastaan museoajoneuvoihin. ei oo päättäjät huomioinu ett joku saattaa haluta ajaa enemmän ku 30 päivää vuodessa, tai rakennella autoaan toisenlaiseksi kuin tehtaalta saatu. ehei, sitten maksat sen ja sen ja sen maksun ja alvit ja härdelliverot päälle!! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif"> kyllä taas piiputtaa..

    jepulis mutta täytyy toivoa parannusta asioihin, jos niitä ei tuu niin on kyllä pakko lähtee enklantiin tai amerikkaan. tai ruottiin.
     
  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Haa! nyt päästään asiaan....
    Impala68, onko rekisteriotteeseen merkitty, että moottori on vaihdettu?
    Miten vaihdetut % on merkitty?

    (Ettei nyt joku taas ymmärtäisi väärin, minulla ei ole mitään mobiilivihaa, vaan peräänkuulutan samanarvoista kohtelua kaikille)
     
  7. whiic

    whiic 1st gear

    Ruotsin käytäntö kuulostaa hyvältä ja kaikki mitä siitä olen kuullut viittaisi siihen, että ottaisin sellaisen käytännön vastaan tänne Suomeenkin vaikka kokonaisuudessaan. No ehkä aivan kokonaisuudessaan sitä ei kannata ottaa, sillä autovero 0% kaikille autoille taitaisi tehdä loven valtion budjettiin, kun ei ole edes omaa autoteollisuutta suojeltavana. Mutta harrasteautoille se käytäntö muuten sopii ja eihän meidän avulla kovin paljoa valtio nytkään rikastu. Meidän verottaminen ("käyttö"- ja "haitta"maksuilla) on valtiolle yksi tippa valtameressä, joten voitaisiin yrittää ajaa se yksi kiinteä ikäraja, jonka yli kaikki olisivat verottomia omistettavia ja maahantuotaviakin. Tosin eikö tuota maahantuontia ole jo vapautettukin veroista, mutta periminen jatkuu silti syystä tai toisesta?
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Otteessa lukee muutoskatsastettu ?.?.8? (en muista), prosenteista ei mitään.
     
  9. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    :grin:
     
  10. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Niin, no tuntui että tämä koskettaa jotenkin minua, koska minulla on yksi 50-luvun Anglia, jota olen kunnostamassa ajokuntoon, ja toisesta yksilöstä on lyöty jo kaupat lukkoon, ja mielessä on käynyt laittaa nuorempi tekniikka ajatellen ajamista isolla A:lla, enkä vain sitä perinteistä sunnuntaicruisingia, mitä näillä "vanhoilla autoilla ajetaan...

    Minulla on vain vanhoihin ja uusiin autoihin sellainen asenne että, minua (nuoresta iästä huolimatta) ei kiinnosta yksinkertaisesti kiinnosta uudet autot,koska ne on niin hel***tin rumia(anteeksi kielenkäytttöni!!) Ja haluan pitää yllä vanhoja autoja ja protestoida sillä kaikenmaaailman uusia direktiivejä ja sun muita määräyksiä, mitä eduskuntatalossa keksitään vain meidän viattomien vanhojen autojen harrastajille...

    Huh.En minä tiedä, mutta vaikeaa tämä on joidenkin päähän takoa, mut aivan sama...jatkakaa!! :grin:
     
  11. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Asiallista!
    Mutta tuskin siis kuitenkaan anglian sijaan ostaisit -02 mallista kinneriä ja täten tukisi valtion kassaa autoveron muodossa.
    Vanha ei ole vaihtoehto uudelle, ei koskaan.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikä uusí ole vaihtoehto vanhalle. Koskaan. :smile:
     
  13. whiic

    whiic 1st gear

    Äsköinen siis minun viestini.
     
  14. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Kuinka paljon vaikuttaa museo rekisteriin saamisessa, jos autoon on vaihdettu kone. Vaikka kone on isompi kuin alkuperäinen niin on sillä koneella myös kyseistä auto saanut ja myös rekisteröity alunperin suomessa. Siis museorekistetiin saamisessa saa tai ei.
     
  15. impala1968

    impala1968 Gearhead

    ...siis luepas mun viestini tuossa edellisellä sivulla. Kyllä saa.
     
  16. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Alunperäinen konehan oli kutosella ja tällä hetkellä siinä minun caminossa on 305 kasi mitä on kyllä saanut autoon tehtaalta lähtiessä ja rekisteriotteessa on merkintä "saman mallisarjan 5,000 litraiseen" tai jotain sellaista, mutta uutisethan ovat hyviä sillä kun vuoden 2004 19. marraskuuta tulee täyttää nuorukaiseni sopivia vuosi, ellei museoauton ikää nosteta 30 vuoteen. Mistä olen kuullut puhuttavan. Auton pitäisi kyllä olla kaikin puolin muuten museoitavassa kunnossa.
     
  17. juha h.

    juha h. Gearhead

    Heitanpä omat mielipiteet soppaan. (luin viestiketjua, mutten kaikkia viestejä joten anteeksi jos toistan jonkun sanomisia...)
    Ottaa jotenkin ajatuselimeen lukea ettei joku moottorin osa etc. 2000-luvulta haittaa 50-lukulaisessa foortissa, kun sitä tuupataan ma-katsastukseen, JOS SE EI NÄY. Perään kuulutan harrastajien moraalia.
    Onhan se hienoa ajella museoautolla kuuskut-luvulta johon on ympätty ruiskukone...?
    Itse arvostan nättejä kustomeja samallalailla kuin ma-piilejäkin.
    On hienoa jos saadaan katukuvaan erikoisia autoja (ja pidettyä ne jotka siellä on)...ei tarttis kattella kaiken maailman Clio:ja clio:jen perään...

    No joo...
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mun mielestä taas esim levyjarrut 50-lukuisessa (alusta ei kuulu mr-tarkastuksen kohteisiin) on paljon pienempi paha kuin "tosimobilistien" huippuautojen pakkelilla paikatut ruostereiät ja miranol-maalaukset. Mutta makujahan on monia :smile:.
     
  19. fisu

    fisu Gearhead

    museoautoon saa laittaa levyjarrut, se kun edistää liikenneturvallisuutta eikä vaikuta auton ulkoasuun.
    näin ainakin kertoi tuo setä joka hoiti pioneerin mr-uusinnan -00 syksyllä.
    löysi se kärjettömän sytkänkin vaikka olin maalannut oranssin boxin mattamustaksi <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">, mutta oli vaan sitä mieltä että taitaa olla tämäkin auto huomattavasti luotettavampi tuollaisella sytkällä...
     
  20. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Eli vaikuttaa entistä enemmän siltä, että kunhan auto näyttää alkuperäiseltä, niin se on OK.
    Lisää kittiä.....................
     

Kerro tästä muillekin!