eräästä autoliikkeestä.. SAARIAUTO

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja EetuK5, 29.1.2010.

  1. EetuK5

    EetuK5 1st gear

    Tapahtuipa tässä tämmöinen pieni "tapaus"
    Kävin vaihtamassa chevrolet blazerin chevy vaniin, eräässä vielä nimeltä mainitsemattomassa (edit: saariauto) autoliikkeessä.
    Kaupan sopimisessa oli jo hieman yhteysvaikeuksia, kun autoliikkeen pitäjä ei vastannut puhelimeen jne.
    Tehtiin kuitenkin lopulta kaupat ja kaikki meni niin kuin pitääkin, vaikka vähän epäilytti sillä auto ei ollut liikkeen nimissä vaan itse omistajan.
    Sitten lähdin ajelemaan kotiin päin, pääsin noin 10km autoliikkeen pihasta, kun rengas tippui kesken ajon.
    Soitin autoliikkeen pitäjälle ja hän tuli laittamaan renkaan takaisin paikalleen, sillä minulla oli kotimatkaa vielä 350-400km
    mutta takakaari meni kuitenkin ruttuun.
    autoliikkeen omistaja sanoi että hänen poikansa oli vaihtanut autoon aiemmin päivällä renkaat, eikä ollut ilmeisesti kiristänyt niitä tarpeeksi tiukkaan.
    Sovittiin autoliikkeen pitäjän kanssa että kun pääsen kotiin, niin käyn kysymässä korjauksen hintaa ja hän maksaa sen.

    no, sitten kun pääsin kotiin ja kävin kysymässä korjauksen hintaa, soitin autoliikkeeseen.. Ei vastausta.
    Ei vastannut puhelimeen sitten millään, niin laitoin viestin korjauksen hinnasta ja hän lupasi maksaa.
    laitoin tilinumeron hänelle, ja nyt olen tässä puolentoista viikon sisällä kysellyt rahoja toistuvasti.
    Joka kerralla kun hän on vastannut on tullut mitä ihmeellisempiä selityksiä.
    "olen lääkärissä, soitan myöhemmin"
    "olen sairaalassa, soitan myöhemmin"
    arvatkaa vaan soittiko?
    ja sen jälkeen ei vastannut enää mihinkään, ei puheluihin, eikä tekstiviesteihin.
    rupesi tänään menemään jo kärsivällisyys, joten laitoin hänelle viestin että mikäli hän ei vastaa mitään niin kerron oman puoleni tapahtumasta internetissä oleville autofoorumeille.
    Ilmeisesti tämä säikäytti hänet niin että hän vastasi viestillä että jos kirjoittelen mitään niin hän vie jutun käräjille kunnianloukkauksesta ja väitti että autosta jonka annoin hänelle vaihdossa on perä rikki vaikka piti olla ehjä.
    Niinhän sen piti olla ehjä ja pitäisi olla vieläkin, on se sentään kuukausi sitten vaihdettu, ja hän sai kaupan mukana vielä ylimääräisen etuakselin ja ylimääräisen autoon sopivan perän.

    ja tämä on minun puoli tapahtuneesta niin hyvin kun sen itse muistan.
    kaikki viestit on tallessa, myös ne joissa hän lupaa laittaa rahat tulemaan.
    voiko kyseinen autoliikkeen pitäjä tehdä tästä oikeusjutun kunnianloukkauksesta?
    pitäisikö julistaa autoliikkeen nimi?
    miten kuluttajasuoja toimii tässä tilanteessa?
    mitä verottaja tykkää kun auto ei ollut liikkeen nimissä?
     
  2. canyon mc

    canyon mc 1st gear

    Älä pistä vielä mitään nimiä.Auton merkit voit kertoa.Ikinä ei kannata ostaa liikestä esim,omistajan nimissä olevaa autoa,silloin ostat yksityis henkilöltä.
     
  3. EetuK5

    EetuK5 1st gear

    tämäkin tuli ilmi vasta kun olin ajanut sen 400km paikan päälle ja tarkoituksena vaihtaa autoa.
     
  4. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Re: eräästä autoliikkeestä..

    Kyllähän tutkintapyynnön voi aina poliisille jättää, eri asia on se, onko tapahtunut mitään rikosta. Toisaalta liikkenharjoittajan on siedettävä palveluistaan karkeampaa kritiikkiä kuin tavan kansalaisen. Mutta julkisestikin annetun palautteen tulee olla asiallista ja perustua todistettavissa oleviin faktoihin.

    Yleensä on huono ajatus ensimmäisenä lähteä julkisesti netissä puimaan asioita tai ylipäätään uhkailemaan nettifoorumeilla. Se ei yleensä johda mihinkään hyvään lopputulokseen ja keskustelufoorumi ei ole mikään oikeussali tai kuluttaja-asiamiehen toimisto.

    Suosittelisin aina ensin olemaan yhteydessä kuluttaja-asiamieheen ja jos sitä kautta ei asiat etene niin tuomaan asian julki netissä jos sen tarpeelliseksi katsoo.

    Ei kai se tee kaupasta pimeää vaikka auto olisikin jonkun toisen nimissä. Olennaista on se ottaako liike välityspalkkiota autosta myyjältä ja maksaako liike tästä veronsa. Ei siis kannata syyttää pimeästä kaupasta ellei ole todisteita.
     
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei kai se ole kunnian loukkausta jos kertoo kokemuksistaan jonkun kanssa, niin kauan kun pysyy totuudessa :soosoo: . Ja yksityisimmeinen saa kertoa jopa paskoista kokemuksista ilman syytteen pelkoa onneksi!!
     
  6. kipa76

    kipa76 3rd gear

    minun mielestä tuommoset nimet pitäs ilmottaa kaikkien tietoon!!
    mullaki on tullu vastaan henkilöitä jotka ei vastaa puhelimeen tai viestiin jos on yrittäny kaupan teon jälkeen soitella, eikä edes valitus mielessä ole soitellu vaan jotain vain halunnu kysyä...
    ja olis ainaki minun mielestä asiallista käytöstä liikkeeltä että vastais ja sopis asian jotenki, koska kyseessä ei kuitenkaan ole iso raha sille liikkeelle, no meitä on kaikenlaisia :poff:

    jokatapauksessa olet ostanu auton "yksityiseltä" henkilöltä joka ei ole korvausvelvollinen sen jälkeen ko paperit on tehty ja rahat laskettu!

    oliko auto sen nimillä joka ne paperit kirjotti??
     
  7. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Mitenkään kettuilematta niin nämä tekstaripalvelut maksavat äkkiä hintansa takaisin alle 2 euron hinnalla ei paljoa polttoainetta ostella ja jos omalle ajalle laskee jonkin arvon.

    Lainaus ::: Selvitä kätevästi mm. autojen omistaja- ja haltijatiedot lähettämällä tekstiviesti A REKISTERITUNNUS numeroon 16258 (esim. A XYZ123 numeroon 16258). Vastauksena saat kyseisen auton merkin, mallin, nykyisten omistajan ja haltijan nimet sekä kotipaikkakunta.

    Hinta: 1,50 €/onnistunut haku. Palvelu toimii Elisan, Kolumbuksen, DNA:n, Saunalahden, Soneran ja TeleFinlandin liittymillä.
     
  8. pontiac safari

    pontiac safari 1st gear

    mulle on autoliikkeistä (joilla ei ole merkkiedustusta) jäänyt käsitys että auto on fixattu päältä ja sisältä mutta tekniikkapuoli saattaa olla täyttä silkkoa sisältä. ja sit kun liike on saanut rahat autosta näppiin niin eivät varmasti missään suostu tulemaan vastaan.

    ostan mielummin yksityiseltä jollei ole tuttu myyjä liikkeessä. kun ei se liikekään anna perävalotakuuta kummempaa.
     
  9. EetuK5

    EetuK5 1st gear

    juu oli sen nimillä. käyn viikonlopun aikana tekemässä rikosilmoituksen, sillä sille on todistaja että hän lupasi maksaa korjauksen ja on myös viestit joissa lupaa laittaa rahat tilille.
    katsotaan saako poliisi suostuteltua maksamaan
     
  10. PK

    PK 1st gear

    Eipä taida poliisi ottaa juttua tutkittavakseen. Kyseessä on sellainen riita, jonka voi viedä yksityisoikeudellisena riita-asiana käräjäoikeuteen. Ennen tätä olisin kyllä yhteydessä kuluttajansuojaorganisaatioon. Tokihan autosta tehtiin normaalit kauppakirjat, kun kerran ostit sen "liikkeestä" tässähän paperissahan ilmenee myös vaihtoautosta saatu hyvitys ym.

    Olisin tosiaan varovainen laittamaan nimiä (liikkeen tai henkilön) nettiin tai mihinkään muuallekkaan. Nimen esiintyessä kirjoituksessa asiasta saa kyllä herkästi tehtyä rikosilmoituksen nimikkeenä kunnianloukkaus ym. Eri asia on sitten se johtaako koskaan mihinkään, mutta kuulusteluissa joutuu todennäköisesti käymään. Pahimmassa tapauksessa käräjille asti.
     
  11. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Poliisi ei ole oikea paikka tälle asialle. Ota ensin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen, koska olet asioinut autoliikkeessä vaikkei auto liikkeen ollutkaan. Kuluttaja-asiamies neuvoo sinut eteenpäin oikeaan osoitteeseen ja avustaa asian selvittelyssä.

    Ainakin nämä nettikinastelut johtaa siihen, että eräällä Heikillä on taas entistä vähemmän vapaa-aikaa vietettäväksi perheen parissa. Sillä vaikka asia ei mihinkään johtaisi niin silti tutkintapyynnöt ja muu nettikeskustelujen selvittely kuormittaa sivuston ylläpitoa. Meikäläiseltä kuluu vuosittain huomattava määrä työpäiviä erilaisten kiukustuksissa ja harkitsematta kirjoitettujen viestien selvittelyyn.
     
  12. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Niinpä se kyllä on mutta kiinnostaa hiukan sekin kuka sen ostokohteen omistaa sekä yrittää myydä ( pitäisi olla sama hemmo ) ja katsastukset sun muut, myyjillä tuppaa se muisti olemaan sitä sun tätä ja otteetkin :wc: käynnyt jossain tuhoalueella sitä tietoa kun ei löydy siitä ilmoitusosasta.

    Pakkohan jonkun sieltä liikkeestä on niitä ostaa mistä niitä muuten tulisi yksityisille markkinoille no itse en ole montaa edes ostanut liike/jobbareilta yksityisiltä enemmän.

    Nyt vain havaintona se että nämä 2-6v käyttökikkareet ovat siellä liikkeissä halvempia mitä kauhiasti ihmettelen.

    En viitsi maksaa euroakaa enempää siitä yksityisautolisää vaikka käteiskauppa olisi kyseessä jossain mättää pahasti vai onko pätkien loppusumma jäännyt pyyntihinnaksi.

    Juuri naureskeli eräs automyyjä sitä kun ihmiset ostaa käytettyä niin odotukset ovat kuin "uusi" auto ja tulevat :argue: valittamaan kuinka jokin poltin on palanut ja uhkailevat :poff: kuluttajasuojalla no onhan selviäkin "liritys" yrityksiä mutta harvemmin mikään hiukan pitempään toiminut liike siihen ryhtyy paitsi saamalla sen "helmen" joltain vaihdossa :mad:
     
  13. audiq

    audiq Gearhead

    Kyllä yksityinenkin myyjä voi olla korvausvastuussa. Aika yleinen harhaluulo, että yksityinen voi myydä mitä paskaa vaan joutumatta vastuuseen myyntipuheistaan.

    Mutta yleisesti ottaen, jos auton syynää ostaessa läpi kunnolla, eikä usko pelkästään myyjän vakuutteluihin, niin normaali autossa ei montaakaan sellaista vikaa voi olla, joka voisi jäädä huomaamatta. Lähinnä tulee mieleen satunnaiset sähköviat, jotka on hyvin hankala huomata.

    Tuttu meni kanssa katsomaan autoliikkeeseen autoa ja vasta papereita tehdessä selvisi, että auto olikin myyjän yksityisessä omistuksessa. Siinä oli osapelastuksena kuitenkin se, että myyjä oli käyttänyt kauppakirjana autokauppojen käyttämää kauppakirjapohjaa ja siellä takapuolella oli mainittu ehdot myyjän vastuusta ja koska myyjä oli kauppakirjan allekirjoittanut, niin hän oli sitoutunut noudattamaan näitä ehtoja.

    Käytännössä homma oli hidasta ja hankalaa, eikä lakimieskään saanut oikein hommaa etenemään, mutta lopulta kuitenkin myyjä korjasi osan autosta löytyneistä vioista omasta pussistaan. Hieman aktiivisempi lakimies olisi kyllä saanut homman etenemään mallikkaammin ja myyjäkin olisi luultavasti joutunut korvaamaan enemmän, mutta tuttu väsyi siihen vääntämiseen.

    Ja ymmärtääkseni ei ole hyvien tapojen mukaista autokauppiaan tehdä yksityistä autokauppaa liikkeen tiloissa, liikkeen aukioloaikana.
    Olettaisin, että tuommoisen paljastuttua, jostain päin tulee autoliikkeelle sormen heristelyä.
     
  14. Stance

    Stance Gearhead

    Eetun viestin perusteella autossa oli virhe, joka myyjän olisi pitänyt tietää ja kertoa autoa myydessä. Myyjä on kirjallisesti tekstiviestillä suostunut korvaamaan vahingon ja näin myöntänyt virheensä, joten ei muuta kuin käräjille. Maksaa aikaa ja hiukan rahaakin, mutta voitat melko varmasti. --> Myyjä maksaa auton korjaamisen ja oikeudenkäyntikulusi. Hanki lakimies.

    Kunnianloukkauseen pitää olla selvästi henkilöä halveeraavaa ja loukkaavaa materiaalia ja pelkän huonon kokemuksen jakaminen ei täytä kunnianloukkauksen piirteitä vaikka myyjän nimi mainittaisiin. Tosin ei siitä sinulle ole mitään hyötyäkään, muuta kuin henkisen koston mielessä.
     
  15. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    eiko liikkeen pitäisi mainita näkyvästi erikseen jos joku auto myydään "asiakkaan lukuun" eli tässä tapauksessa myyjän lukuun, eikä ilmoittaa vasta paikan päällä papereita tehdessä jos silloinkaan....? ja jos myydään "asiakkaanlukuun" niin päteekö silloin samat liikkeen takuut ja kuluttaja suojan lait?
    mutta siltikään vaikka samat lait ei pätiskään niin ei se yksityinenkään saa tosiaan ihan pelkkää paskaa myydä vaikka joillain onkin niin tapana... :mad:


    ja onhan se henkinenkin kosto joskus kova helpotus itselle, mut kunhan muistaa vaan olla lisäämättä tarinaan mitään....
     
  16. jusssi

    jusssi Gearhead

    Luulisin, että riita-asiassa tulkitaan auton myyjäksi ja vastuulliseksi autoliike, koska liikkeen omistaja on kaupitellut sitä liikkeen nimissä eikä ilmeisesti ilmoituksessa ole tehty kunnolla selväksi että myydään yksityishenkilönä ja että ilmoituksessa mainitulla autoliikkeellä ei ole auton kanssa mitään tekemistä.
    Kaveri kerran mainitsikin ,ilmeisesti samasta autosta, kun näkyi siihen valtatielle ja sitten kertoi sen hävinneen ja tilalle ilmestyneen vanin...
     
  17. Make.S

    Make.S Gearhead

    Pistä vaan puljun nimi tänne, ettei muut sinne eksy.
    Toisella foorumilla eräs lakimieheksi lukeva opasti, että firmasta voi kertoa netissä mielipiteensä, mutta omistajaa ei kannata mennä mollaamaan.
    Itse autokaupasta ottaisin kyllä yhteyttä kuluttajaasiamieheen tjsp., niin saat rahas pois.
     
  18. EetuK5

    EetuK5 1st gear

    juu, juuri tätä mietinkin että vähän osaisi muutkin varoa kyseistä liikettä, joka ei ilmeisesti hoida hommiaan niin kuin kuuluisi.
    toinen kerta jo kun omalle kohdalle osunut tällainen autoliike, ensimmäisen kerran annoin olla, mutta nyt ihan periaatteesta menen vaikka käräjille asti.
    pitääpä maanantaina soittaa kuluttajasuojaan ja kysellä että miten toimitaan.
    ja eihän huonon kokemuksen kertominen ole kunnianloukkaus millään tavalla, eihän se niinkään voi olla että ei saisi kertoa kuin hyviä kokemuksia.
    sittenhän kaikki olisi oikeen hyviä paikkoja eikä missään olisi mitään ongelmaa.
     
  19. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Huoleti voit jakaa kokemuksesi täällä, kunhan et valehtele tai kirjoita henkilökohtaisia törkeyksiä. Tässä suoraa lakitekstiä, niin ei jää kellään epäselväksi. (www.finlex.fi)

    9 § (9.6.2000/531)
    Kunnianloukkaus
    Joka

    1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

    2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

    on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

    Edellä 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettuna kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa ja joka ei selvästi ylitä sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.


    Ihmettelen joidenkin näkemystä, että liikkeen nimeä ei saisi pistää tänne, miksei? Nimet vaan tänne, niin muutkin osaavat varoa huijareita. Ja ehkä tällaisten kusettajien käytöskin vähän muuttuisi, jos tietäisivät, että nimi on aina alan foorumeilla ja tulevat kaupat jäävät huijausten jälkeen vähemmälle.

    Miksi tällaisia kusettajia pitäisi suojella?

    Kuluttaja-asiamies ei ratko yksittäisiä riita-asioita kaupan ja asiakkaan välillä. Eikä ilmeisesti kuluttajaneuvojakaan, jos kyse on yksityisten välisestä kaupasta, mutta häneltä saa neuvoja riita-asioiden ratkaisemiseksi. Lisäksi tällaisen ulkopuolisen tahon mukaantulo voi myös "pelästyttää" huijarin, jolloin sopuun pääsy helpottuu muutenkin. Mutta, jos myyjä pysyy tiukkana, ainut vaihtoehto on käräjille lähtö, jota sinänsä kannattaa miettiä näinkin pienen asian kohdalla...
     
  20. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Telsusta tuli hiljattain juttua kortsukaupasta joka ottaa rahat mutta ei annakkaan tavaraa. Siitä on tehty satoja valituksia kuluttaja asiamiehille ja poliisille mutta ne ei kuulemma voi tehdä yhtään mitään ja sama touhu jatkuu.

    Tollanen autojobbari on varmaan ihan samanlainen ankerias jolle ei vaan voi mitään edes viranomainen :soosoo: .
    Yks kuluttajaviranomainen sanoi että firmoista kannattaa ekaks koittaa ottaa selvää internetistä ja jos sieltä löytää huonoja kokemuksia niin ehkä ei kannata mennä sinne kaupoille.

    Siis liikkeen nimi kehiin, ei siitä muuten löydy kokemuksia :odroll: .
     

Kerro tästä muillekin!