Erikoismaalaus-blogi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Pihi, 3.3.2011.

  1. Pihi

    Pihi 2nd gear

  2. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Niin, ja piti vielä lisätä tietoa blogituksesta jos joku ihmettelee miksi näitä rustailen; Otimme työpaikallani opetuksen avuksi käyttöön blogit, wikit ja muut vimpaimet.

    Laittakaahan kommenttia onko tämän blogin teksti helposti luettavaa, ymmärrettävää sellaiselle joka ei ole paljoa maalaillut? Tai sitten jos on paljon maalaillut, niin jäikö oleellista tietoa kuvien välistä pois?

    Harkitsen nimittäin koko opetusaineistoni laittamista nettiin tämän blogin tyylisessä muodossa, silloin kaikki teoriatieto jota koulutuksessa kerromme olisi maalauksesta kiinnostuneiden lukijoiden käytettävissä...

    Lopuksi, jos jollain on maalausalan blogeja, kertomuksia yms. mitä haluaa tuoda julki, niin linkkiä tähän ketjuun, lisäilen linkkejä Pintakilta-sivustollemme, jonne on tarkoitus kerätä kaikki aineistot maalausalalta.(sivuston tekeminen on vielä kesken, ollut vasta kuukauden avoinna, joten aineistoa on vielä vähän.)
     
  3. Pihi

    Pihi 2nd gear

  4. Pihi

    Pihi 2nd gear

  5. Pihi

    Pihi 2nd gear

  6. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Straippausta harjoitellen.... perhana että on haastavaa, eikä juurikaan ollut hyötyä aikaisemmasta maalarinurasta vaan tämä on opeteltava ihan itse kokonaan alkeista... Respekti kasvoi juuri straippareita kohtaan viikonloppuna :) http://airbrushingfromfinland.blogspot.com/
     
  7. Ovaali

    Ovaali Gearhead

    Kurssi oli erittäin antoisa ja sieltä sai erinomaiset perustiedot -- nythän se on vain itsestä kiinni mitä alkaa syntymään! :D
    Alkuviikko onkin mennyt "panelien" valmistelussa....
     
  8. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Laitahan Ovaali sitten tuotoksia näkyville! Itselläni on viikko mennyt työn parissa, katsotaan viikonloppuna jos vaikka pääsisi ottamaan tyypit taas straippivehkeillä... 8)
     
  9. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

  10. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Aika vakuuttavan näköistä jälkeä. Harmillisesti video oli lyhennelmä, eli kokonaisruiskutuskertojen määrä ei selvinnyt tuosta. Itselläni on kokemusta CosmiChromesta, joka vaatii maalaamotasoiset olosuhteet ja raskaammat laitteet... Olisin itsekin tosi kiinnostunut tuosta spraykamasta, näytti helpolta ja nopealta....

    Tuossa linkissä on vähän kuvia meiltä koulun kokeiluista...
    http://www.goldtouchinc.com/cosmichrome/gallery/Finnishcollege.html
     
  11. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    hyvän näköstä jälkeä 8) siinä olis taito minkä sois itselleenki :)
     
  12. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Perhana, taas tämä sama vehje työn alla... Harmillista että juuri viime kesänä tehtiin keulan designit uusiksi ja nyt sitten joku katsoi tarpeelliseksi harjoitella peruuttamista isolla autolla Scanian nokkaan..... No varmaan sitä peruuttajaakin harmittaa mutta....

    http://airbrushingfromfinland.blogspot.com/2011_12_01_archive.html
     
  13. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla oli tollasta vastaavaa ellei jopa just tota samaa spraymaalia ja se ei näytä kromatulta muuta kuin kameranlinssin läpi katsottuna. :lol: Se ruiskutetaan kiiltävälle mustalle pohjalle eikä se kestä minkäänlaista rasitusta. Lähtee pois vähän kovemmin pyyhkimällä. Väitetään että sen vois lakata mutta siltikään se ei näytä kromatulta. Motonetin halpiskromikin näyttää enemmän kromatulta... :wink:
    Olen ajatellu kokeilla sellasta vaihtoehtoo että josko sais edes jonkunnäköistä eloksoitua alumiinia muistuttavan pinnan siten että vetäis motonetin tms. kromisprayn päälle eristekerroksen ennen lakkausta. Noi halpiskromit eivät nimittäin kestä liukkarilakkoja. Ostin jo sellasta vesipohjaista "color blendii" mut se jää kuivuttuaan hieman harmaaks joten täytyy kysyä et onko olemassa ihan täysin kirkasta vesiliukoista basea tms. joka soveltuis eristeeks.
     
  14. Luisu

    Luisu 2nd gear

  15. perfo

    perfo 2nd gear

    Olenko mä väärässä vai kun oon ymmärtänyt että pitää vetää niin märäksi että oikeastaan valuu? ja eihän se beeshi näytä lopullista väriä ilman lakkaa niin miten kromi?!
     
  16. Luisu

    Luisu 2nd gear

    Tuon cosmic cromen kassa ei saa vetää märäksi.
    Se maalataan kiiltävän mustan päälle ja todella ohuita sumuja. Enemmänkin sellaisia pölykerroksia jonka jälkeen kiillotetaan microkuituliinalla.
     
  17. baelack

    baelack 1st gear

  18. Luisu

    Luisu 2nd gear

    Tuossa pari maalailuhommaa jotka sain juuri ja juuri ajoissa valmiiksi

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  19. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Laitetaanpas tähän ketjuun myös päivitysuutiset Pintakilta Original Hämeenlinnan projektien etenemisestä:
    http://pintakilta.wikispaces.com/NP2012+Nissan-Projekti+2012

    Uusimmat edesottamukset löytyvät noista viikkopäivitysten linkeistä.

    Toivottavasti foorumilaiset suvaitsevat tälläisen tuuninkimeiningin seuraamisen täällä... :oops:
     
  20. Pihi

    Pihi 2nd gear

Kerro tästä muillekin!