Erilaisempi Sevrolee.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Rautamäki, 10.11.2018.

 1. Pihasauna

  Pihasauna 1st gear

  Hattua pitää nostaa tälle projektille. Hienoa jälkeä ja nastaa lukea ja seurata myös hyvien kuvien kautta miten hommat etenee :)
   
 2. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Powergliden laitoin osiksi:

  [​IMG]

  Pari pikkuvikaa löytyikin. Kaasuventtiilin (throttle valve amerikaksi) karan liikettä rajoittava lukkkorengas oli poikki, puolikas löytyi vaihtoventtiilistä:

  [​IMG]

  Kamera ei näköjään tarkentanut noin lähelle. Lukko kuuluu siis tuon karan keskellä olevaan uraan. Tämä on ilmeisesti melko yleinen vika ja luotettavien lähteiden (nettifoorumit) mukaan aiheuttaa kakkosvaihteen puuttumisen, kuten tässäkin tapauksessa oli asian laita.

  Takapumpun takaiskuventtiilin keskellä olevan pienemmän venttiilin jousi oli myös irronnut:

  [​IMG]

  Tuo peltikuppi on ollut niitattuna karan varren päähän. Osat on niin pieniä, ettei tälläinen aikuisnäöstä kärsivä tahdo edes nähdä mokomia. Kellosepänhommaa alkaa olla, jousi on kuulakärkikynän jousen kokoluokkaa. Lieneekö tuon pikkuventtiilin tarkoitus pehmentää isomman toimintaa. Vanhimmissa malleissa ei pikkuventtiiliä ollut ja manuaali käskee vaihtamaan tähän uudempaan versioon.

  Takapumpussa on välykset jo vähän yli toleranssien, mutta tällä on yritettävä kun uusia ei ole saatavana:

  [​IMG]

  Tässä on hieno energiansäätösysteemi. Takapumppu on puolet pienempi kuin etupumppu ja sitä pyörittää lootan ulostuloakseli. Kun ajonopeus nousee niin suureksi, että takapumpun tuotto riittää pitämään suoran vaihteen kytkettynä, niin etupumppu menee vapaakierrolle aiheuttamasta turhaa vastusta. Hinauskäynnistyskin pitäisi onnistua.

  Tietääkö kukaan mikä on noiden ventiilikoneistossa olevien seitsemän tulpatun reijän tarkoitus?

  [​IMG]

  Tulppien alla on samannäköinen kartio kuin jarruputkien liitoksissa ja yhteys toisella puolella oleviin kanaviin. Mitään jousia eikä kuulia ole tulppien alla eivätkä poraukset yhdistä eri kanavia. Oisko jotakin mittausliittimiä tehtaan koeajoon?

  Osia tilailemaan.
   
  Muokattu: 12.1.2021
  Gary Grand, Seevu, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!