Erilaiset äänet, eri konsernin V8 moottoreissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Motor & Parts, 30.9.2014.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Voiko V8:n äänestä erottaa minkä konsernin moottori on kyseessä, MoPar, GM, FoMoCo vai kuulostavatko kaikki samalta? Bensa ja Diesel V8 koneen erottaa kyllä äänestä.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kuutiotuumat yleensä kuulee ja mun mielestä yläpuolisilla nokilla olevat on sivistyneempiä ja äänetkin "pehmeämmät".


    Muuten varmaan aika paha jos vaikka moparin 318, chevyn 305 ja fordin 302 käyvät vierekkäin.
     
  3. hantta

    hantta Double Gearhead

    Asensin 6,2 dieselin pulpettiveneeseen, suorilla putkilla, eikä ikuna päivänä uskoisi pakoäänen perusteella dieseliksi.

    Hantta
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Miten se pakoääni muuttuu nokan paikan muuttuessa?

    Fordeissa on sytkäjärjestys eri usein, joten pakoäänetkin toisenlaiset.
     
  5. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Kuutiotuumat ja nokka siihen käyntiääneen kaikki eniten vaikuttaa. Ja putkisto.
     
  6. hukkis

    hukkis Gearhead

    Taitaa voortissakin sytytyksen pyttyjärjestys olla sama,vaikka numerot onki eri järjestyksessä. Nokka ja putkisto taitaa vaikuttaa ääniin eniten.
     
  7. JnZm

    JnZm Gearhead

    Väitän että 6.5D:n ja Cumminsin erottaa toisistaan käyntiäänen perusteella.
     
  8. 69

    69 Gearhead

    Kumminki suora kuutonen
     
  9. hantta

    hantta Double Gearhead

    Bensakutosissa huomaa eron selvästi, vrt. bemari/ Chevy, eli tässä tapauksessa äänet saksaan:)

    Hantta
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Niin muuten saattaa olla, tosin onhan noissa fordeissa sytytysjärjestyksissä eroja onko windsor, cleve tms..
    Joku Ford-tietäjä vois valaista.
     
  11. LPV

    LPV 3rd gear

    Saahan seevuihinkin (SBC) niitä nokkia joilla 7 ja 4 sytytysjärjestys muuttuu, hyötyä lähinnä kisakoneissa. noissa ainakin ääni on jotenkin erilainen verrattuna vastaavaan normaali järjestyksellä olevaan.
    Kannen materiaali vaikuttaa myös pakoääneen, alummiini vs valurauta. Samoin pakosarjojen ja -putkien materiaali, koko ja muoto.
     
  12. tabs

    tabs Gearhead

    Noi LsX mootoriset kuullostaa erilaiselta kiihdyttäessä. Ääni on vaan jotenkin eri, repivämpi? Tai jotain...
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Oldsin ja chevyn koneissa aivan erillaiset äänet. johtuu varmaan tosta sylinterien kulmaerosta.
     
  14. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Puristussuhde vaikuttaa kans ääniin melko paljon.
     
  15. Mutku

    Mutku Gearhead

    ^Kyllä. Ratkaisevasti.

    Tietysti moni muukin asia vaikuttaa noihin ääniin, mutta periaatteessa voisi sanoa, että jos kone tuottaa puhuria siihen malliin, että pakoputkien päässä seisovan lahkeet lepattaa pakopulssien tahtiin, niin todennäköisesti ne äänetkin sitten on tolloin kohdallaan. Ja kääntäen: joku 130hp nakkikattila yhdellä pakoputkella EI ehkä niin sykähdytä äänillään...?

    Ehkä yhdet miellyttävimmät äänet oli keskellä talvea kimppatallin kaikukammiossa kännikäynnistetty suht läpivirtausvaimentimilla varustettu 340cid Moppe, nokkana joku vanhan killan purple shaft ja puristuksia yli kympin. Niinku että rätinää, pauketta ja ränttätänttää silleen yhden talli-illan tarpeiksi, heh.
     
  16. saresks

    saresks Gearhead

    Olssissahan keskimmäiset pakokanavat yhtyy jo kannessa, jokuväittijoskus, et se saa sen hölölölö -äänen aikaiseksi, jää äänistä kovin terävyys pois paremman väen autosta.

    Ja et makuasioista pääsee kiistelemään, niin veikkaan et kovat rutut ei sinällään vaikuta juuri mitään ääniin, vaan nokat, joita sit voi ja joutuu käyttää..?
    Meinaan esmes et pösön 3.0l vee-6:ssa on melkein 11:1 rutut, eikä pakarista kuulu mitään, ei sitten mitääään, ehkä hyväkin :)
     
  17. Weijari

    Weijari Gearhead

    Mun pelkkään korvakuuloon perustuva mielipide on se, että Vorteissa on heleämpi ja selkeämpi soundi ja Chevyissä + Mopareissa kumeampi jylinä. Voi myös olla kiinni kaikista yllämainituista ja/tai epäempiirisesti kerätyistä havainnoista ja/tai liiasta määrästä liian kovaa Ozzyä ja Lemmyä nuorempana.
     
  18. Holley

    Holley Gearhead

    Mistähän muuten johtuu yleisestikin V8-koneiden ääni sellaisena kuin sen tunnemme? Kun kerran 90 asteen välein sytyttää, ääni voisi olla papapapapapapapa ihan samalla tavoin kuin ruohonleikkurin 1-sylinterisessä nelitahtikoneessa, mutta eipä vaan olekaan!
    Toisaalta jos on ns. flat crank eli "litteä kampiakseli" (TVR, Ferrari jne), äänet ovat lähempänänä kireää 4-konetta, minä en pidä, mutta monet muut tykkäävät.
    Sitten taas 120° jaolla olevat moottorit kuulostavat samoilta, eli 3- 6- ja 12-pyttyiset koneet kuulostavat tietyillä kierroksilla samoilta.

    Eikä kyse ole minusta pakoputkiston järjestelyistä paljoakaan, kun pelkillä pakosarjoillakin V8-äänet (siis nämä jenkki-V8:t) tunnistaa omantyyppisekseen.

    Puristussuhde nostaa melua ihan absoluuttisesti ja tietty tekee hakkaaamman ja terävämmän käynnin. Tämähän pätee siis ihan kaikkiin moottoreihin. Kuka sitten mistäkin tykkää.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead


    En tiiä, mulla oli w126 suoralla röörillä ilman putkistoa ja kyllä se hyvin lotkotti mutta varsinkin kierroksilla poikkes perus amerikkalaisesta, kiershän se aavistuksen enemmän ja otti rakenteestakin johtuen jo vähän helpommin jenkaa?


    Samaten muutaman bemarin kohdalla.


    Voipi olla ihan kuulomieltymyksiä silti.
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    No onhan se, jos on vaan yksi putki? Tuplaputkilla ja kun sytytys tulee vasenoikeevasenvasenoikeevasenoikeeoikee, niin kuuluu se lotkotilotkoti -saundi?

    Rumputermein; Single paradiddle: http://www.youtube.com/watch?v=Dst0AdVB21Q :)
     

Kerro tästä muillekin!