Erittäin pitkä leima.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja calais1965, 27.10.2012.

  1. calais1965

    calais1965 3rd gear

    Ostin keväällä 2012 vaimolle käyttöautoksi eldorado caddyn vm 1996.
    Cadillac oli tuotu ja katsastettu suomeen keväällä 2011.
    Rekisteröidessäni autoa kyselin seuraavasta katsastuksesta, työntekijä ei osannut vastata.
    Nyt 7kk ajettuamme yhtääkkiä mieleeni tuli auton katsatus, kun kutsujakaan ei ollut kuulunut.
    Rekisteriotteeseen ei ollut merkitty seuraavaa leimapäivää, joten soitin trafille, siellä puhelimessa ollut nainen ei osannut kertoa seuraavaa katsastuspäivää, mutta kertoi että auto ei ole vielä käyttökiellossa.
    Neuvoi ottamaan yhteyttä kotipaikkani konttorille.

    Yritin tiedustella sieltä katsastus ajankohtaa, aikoivat ottaa selvää.
    Sain muutaman tunnin päästä puhelun ja sanottiin että autoni olisi pitänyt katsastaa keväällä. Kysyin onko autoni käyttökiellossa, ei kuulemma ollut??? Pyydin saada päällikön puhelimeen ja hän kummasteli ajoneuvon tietoja eikä tiennyt mikä niissä oli vikana. Autolla olisi saanut ajaa ilman katsastusta rajattomasti...
    Sovin kuitenkin tuovani mamman auton katsastukseen.

    Vein auton katsastukseen ja yritin maksaa, konttoristi sanoi että tietokone sanoo että ajoneuvolle ei voida suorittaa määräaikaiskatsastusta, ilmeisesti katsastus ajankohta ei vielä ole ajankohtainen. Pyysin jälleen päällikköä paikalle, joka ihmetteli sotkua, soitteli trafille, yritti korjata tietoja. Puolen tunnin tappelun jälkeen sai muutettua tiedot ja pääsimme katsastamaan auton.

    Johtajan mukaan autolla olisi voinut ajaa katsastamatta rajattomasti, ilman että kukaan viranomainen olisi huomannut....
    Maahantuonti katsastuksen suorittanut henkilö oli ilmeisesti töpännyt jotakin.
     
  2. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    ja menit asian korjaamaan :poff: aika erikoista, kauankohan oikeesti olis saanu ajella ja minkälaisen sanktion oisit sitten saanut kun oisit jääny kiinni kolmen vuoden ajelun jälkeen. suomi on siitä hassu paikka että vaikka viranomainen ryssii niin silti kansalainen on vastuussa :eek:
     
  3. calais1965

    calais1965 3rd gear


    Jep, korjasin asian koska kyseessä oli vaimon käyttöauto.
    Jos olisi ollut joku harrasteautoista kyseessä olisin todennäköisesti ajanut niin pitkään kun joku alkaa kyselemään.
     
  4. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Nii ja korkeintaan lähtee kilvet ja sit katsastus huimat 10e kalliimpi.
     
  5. B 50

    B 50 Gearhead

    Mulla kävi pari vuotta sitten niin että piti muuttaa auton rek tunnusta. Uudessa otteessa kuitenkin luki että samana vuonna rekisteröintikatsastetun auton seuraava katsastus on 1967.
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Kaveri sai pitää kilvet, mutta tonnin sakot sai. Pari viikkoa aiemmin oli leima loppunut. Oli vain unohtanut katsastaa.
     
  7. silirimpsis

    silirimpsis Gearhead

    Tuota noin, miten tuo nyt voi olla mahdollista? :eek:

    Liikennekäytöstä positetulla autolla ajosta tulee se tonnin sakko, mutta jos vakuutus on ok ja liikennekäytössä, silloin pitäisi lähteä kilvet ja tulla rikesakko. Näin se käsittääkseni menee.

    Kaveri sai joskus vain rikesakon kun oli katsastus päivän kaksi myöhässä, eivätkä vieneet kilpiäkään silloin.
     
  8. Hai

    Hai Double Gearhead

    Mulle on käynyt tää sama (tosin vuosi oli 1969).
    Kysyin katsurilta, että olenko vastuussa tästä virheestä (katsastuksen väliin jäänti), joka on tapahtunut ennen syntymääni? :rotfl:
    Toisin päin kävi vastaava virhe, kun rekisteröintikatsastin ja rekisteröin 3vuotiasta. Järjestelmä väitti, että 4:nen vuoden katsastusvapaata ei olisi. Katsuri oikoi tämänkin mallikkaasti. Meni tosin iltaläksyiksi, eli ei ollut ihan helppo oikoa asioita järjestelmässä.
     
  9. jyke

    jyke 1st gear

    Mitenkähän siinä keississä kävi, kun syksyllä uutisoitiin, että poliisiauto oli ollut kolme kuukautta katsastamatta...
     
  10. audiq

    audiq Gearhead


    Enpäs osaa sanoa. Onkohan häneltä unohtunut mainita jokin muu rike samalla. Ajattelin, että kun LP oli, niin olisi piipannut rekkarin kohdalla heillä laitteet, mutta voihan se olla, että on ylinopeutta tai jotain ollut myös. Minulle vaan sanoi, että olisi katsastamattomuudesta tullut.
     
  11. Putte

    Putte 1st gear

    Oiskohan tossa ollut samalla käyttömaksun maksamattomuus kyseessä. Tonni viittaisi siihen.
     
  12. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Eikai siitäkään mitään tonnia saa? (paitsi jos on niin paljon käyttömaksuja=veroja rästissä). Joko on puhuttu paskoo tai sit on pirssi ollu liikennekäytöstä poistettuna... :)
     
  13. paja1

    paja1 Double Gearhead

    mulle tuli tossa yks vani jonka myin kaverille niin poliisi pysäytti ensin ja sanoi että dieselvero maksamatta... kaveri tuumas "ku tää olis tolla pensakoneella"... no poliisi ihmetteli aikansa ja toivotti hyvää matkaa eikä selitystä tullu. kaveri meni konttorille laittaa omii nimiin niin sanovat että 1800e tiskiin,kiitos. syy:auto ajokiellossa eikä voida tehdä omistajanvaihdosta.asia selvisi kuitenkin hetkenpäästä joka oli auton mulle myyneen kaverin ylinopeus ko. vanilla valvontakameraan käytöstöpoistettuna.selvittivät asiaa konttorilla ja saivat auton taustat puhtaiksi. jännä juttu että minä ehdin sen vanin rekisteröidä omiin nimiin,katsastaa ja ajellakin pari kk eikä mitään ongelmia ollu :eek:
     
  14. audiq

    audiq Gearhead

    Jäi nyt minuakin mietityttämään, niin tuolla oli ainakin saatu päiväsakkoja siitä, kun auto on ollut katsastamatta. http://www.oikeus.fi/tulostus/45457.htm
    Sittenhän sakko määräytyy tulojen mukaan.
     
  15. Mopar heppu

    Mopar heppu 2nd gear

    Jos vakuutukset ja maksut kunnossa ni korkeintaan pikku sakko ja kilvet lähtee, tosiaan oikein 10e kalliimpi katsastus sit vaan edessä, .....koettu on ja ilman sakkoa, kyseessä yks sunnuntai aamu ja vaimon plymari oli unohtunu katsastaa, eli duuni matkalla läks kilvet.
     
  16. ruchaya

    ruchaya 1st gear

    Hei, kaverit, älä missaa tätä täydellistä 1080P auto DVR auton musta laatikko HD G-Sensor, SOS-toiminto, 120 asteen laajakulmaobjektiivi ja saumaton Loop Recording, erittäin hyödyllinen, laadukas, lwoest hinta 40,99 dollaria. hullu myydä nyt. se on paras meidän auton. Älä missaa: http://brzu.net/03bbt täytyy olla jotain mitä tarvitset, monia eri tyylejä täällä
     
  17. sami

    sami Gearhead

    Pornaistentiellä ajoin heinäkuussa 60km/h alueella 82km/h tutkan mukaan.
    Tästä LP teki automaattisen virhevähennyksen 3km/h eli ylinopeutta siis sakkolapussa 19km/h. Taajama-alueen ulkopuolella joten sakko oli rikesakko.
    Eukon autolla liikeellä mikä oli leimaamatta. Vuoropuhelu:

    poliisi: Ootko käyttäny leimalla?
    Mä: öö joo, kuinka niin?
    Poliisi: Ei tainnu mennä läpi?
    Mä: Öö tota noin niin että mitenkä?
    Poliisi: no kun on leima menny papereitten mukaan umpeen jo
    puol vuotta sitten.
    Mä: No katos kehveliä, niinhän toi näyttää. Se olikin oma auto minkä
    katsastin viimeks, hehheh.
    Poliisi: Tossa on rikesakko ylinopeudesta, käytä auto leimalla ja
    ajahan rauhallisemmin.

    Kylmähiki valu otsalta kun autoon pääsin.
     
  18. signet

    signet Gearhead

    eikös se menny niin että jos on omalla liikenteessä ilman leimaa niin tulee päiväsakot,tulojen mukaan ja jos jonkun muun nimissä olevalla,niin pääsee rikesakolla???
     

Kerro tästä muillekin!