Etanolikäyttöiset pakut sekä kevyt kuokit vapautettiin kokonaan ajoneuvoverosta.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ihka, 25.2.2020.

 1. ihka

  ihka 2nd gear

  Muokattu: 25.2.2020
  1purehell tykkää tästä.
 2. -tl-

  -tl- Gearhead

  Ei vapaudu ajoneuvoverosta vaan käyttövoimaverosta.:(
   
 3. ihka

  ihka 2nd gear

  Oikein mutta bensiinikäyttöisiin kevyt kuokkeihin tuo etanoliporkkana ei toimi koska mitään maksua ei bensakäyttöisestä kevyt kuokista nyttenkään mene.
  Ainoat hyötyjät tai siis hyötyjä on siis pakun etanoliseksi laittavat.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 4. toyopet

  toyopet Gearhead

  Jaa, lisää porkkanaa, crown etanolille...
  :rolleyes:
   
 5. -tl-

  -tl- Gearhead

  Mutta etanolikäyttöisistä meni sama maksu kuin dieseleistä ja kaasu autoista. n.80€
   
 6. Hai

  Hai Gearhead

  Hyötyvät ne, jotka muuttavat diesel PA:n tai diesel kevyt KA:n ensin ottomoottorille (bensiinimoottorille), että voivat ajaa etanolilla. Kun dieselkone ei oikein käy etanolilla.

  Eihän tähän astikaan bensa PA:sta ja KA:sta oli kannettu käyttövoimaveroa. Niissä on kuitenkin voinut polttaa etanolia pienellä muutoksella tai ilman muutoksia.

  Tuntuu jotenkin pöljältä touhulta Traficomilta. Vai onko minulla mennyt jotain ohi?
   
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Dieseliä ja kaasua käyttävälle auton tyypillä on merkitystä. Pakussa vero on pienempi kuin henkilöautossa ja kevytkuorkissa ilmeisesti vielä vähäisempi.

  Olen harkinnut F-150 kaasuttamista. Lavan alle ei suuren suuria paineastioita mahdu, mutta lavalla voisi olla tilaa. No, mutta sehän ei käy, kun ei ole enää pakettiauton mitoissa.

  Onnistuiskohan tuo siten, että maksaisi hlöauton verot ns sekakäyttöautosta (paku, joka ei ole pakun mitoissa -vero) ja sitten saisi laittaa suuren kaasupullon lavalle? Ja pääsisi sillä kuitenkin pakun käyttövoimaveroilla?
   
 8. Hai

  Hai Gearhead

  Olen nähnyt useamman kaasu PA pick upin, joissa pullo pienentää kuormatilaa. Omistajien mukaan muutoskatsastuksessa ei ole ollut mitään ongelmaa.
  Onkohan ohjeistuksessa joku lause, että kaasupulloa ei huomioida kuormatilan mittauksessa? Tavallaan, että se olisi kuormaa.
   
 9. Degenerated

  Degenerated Gearhead

 10. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Jos erehtyy muutoskatsastamaan bensapelin etanolikäyttöiseksi, niin silloin pätkähtää käyttövoimavero maksettavaksi. Jos taas ajelee ilman muutoskatsastusta etanolilla, niin silloin ei tietenkään ole naftaveroa tullut maksettavaksi, eikä tällä muutoksella ole sitä myöten vaikutusta.

  Eli ihan oikea uudistus tuo on verotukseen, vaikkakin koskee hyvin pientä määrää autoja. Henkilöautoilijathan saavat tietysti maksella naftaveroa etanolivehkeistään, koska ilmastonmuutos ja kaikki.
   
 11. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Ja tietolähde on?
   
 12. ihka

  ihka 2nd gear

  Eli ilmeisesti yrität sanoa että kevyt kuokeissa on joutunut ennen maksaa käyttövoimaveroa jos on mennyt muuttamaan bensakäyttöisen (ilman käyttövoimaveroa) ympäristöystävällisemmäksi eli etanolikäyttöiseksi ?
  Johan on ollut taas sarjassamme viisaita veroja jos näin on ollut ?
  No nyt sekin järjettömyys on poistettu mutta en ymmärrä miksi kukaan muutoskatsastaisi etanolikäyttöiseksi koska veroja ei kummassakaan ja pumpulta voi laittaa sitä mitä itseään lystää.
  Ainoa hyöty voisi olla ajoneuvoa myydessä.
  Saisi ehkä paremman hinnan kun virallisesti etanolikäyttöinen vaikkei sillä käytön kannalta mitään merkitystä olisikaan.
  Saisi olla edes katsastusporkkana tai jokin jolla ihmisiä houkuttelisi etanolikäyttöiseksi muuttaminen bensa kevyt kuokit.
   
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Kuulostaa turhalta päätökseltä koska etanolikäyttöisistä tai muutetuista ei ole tarvinnut maksaa käyttövoimaveroa tähänkään asti.
  Vai onko niin että asia on muuttumassa lähiaikoina ettei etanoliautojen määrä vain lisääntyisi ?
   
 14. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Parilla puolitutulla on etanoliautot, joista ovat joutuneet käyttövoimaveroa maksamaan. Ei kyllä löydy mistään Trafin sivuilta mainintaa tuosta etanoliautojen käyttövoimaverosta, mutta laskuja on Tragicom aiheesta kuitenkin lähettänyt.

  Sen verran vedän kuitenkin sanojani takaisin, että on tainnut kuitenkin koskea vain kuorkkeja tähän asti tuo etanoliautojen vero. Olin melko varma että toinen noista autoista olisi ollut henkilöauto, mutta olikin kuorkki. Eli henkilöautoista ei tosiaan taida joutua maksamaan käyttövoimaveroa vaikka etanolille muutoskatsastaisi, hyvä niin.
   
 15. ihka

  ihka 2nd gear

  NYT meni yllä kyl aivan vituiksi tai sitten mä en enää tajua tästäkään mitään.
  Henkilöautoista maksetaan aina käyttövoimavero oli auto bensiini, diesel tai E85 käyttöinen tai vaikka kaikkien niiden sekoitus.
  Kevyt kuokeissa ei koskaan makseta mitään jos on bensakäyttöinen ja jos dieselkäyttöinen niin sen alle 100€/v jolla ei suurta merkitystä kokonaiskustannuksissa.
  Nyt E85 pakut ja kevyt kuokit vapautuu verosta mutta kuten todettu niin kevyt kuokeissa ei mitään veroa ole ollut ennenkään.
   
 16. Taidat nyt sekoittaa käyttövoimaveron ja ajoneuvoveron, ovat erillisiä veroja vaikka samalla laskulla tulevatkin
   
 17. ihka

  ihka 2nd gear

  ^ilmeisesti sitten joten aivan sama.
  Bensakäyttöisestä kevyt kuokista ei ole joutunut maksaa mitään muuta kuin vakuutusmaksut eli trafille aina 0€/vuoteen.
  Jos nyt etanolikuokit samalla viivalla niin eipä muutoksesta hurraata voi huudella.
  Ainoa voittaja on E85 pakut jotka muuttuvat vähän ajossa kannattavimmiksi kuin dieselpakut koska niissä järjestään ainakin 500€/v maksua/maksuja Trafille.
   
 18. peto

  peto Gearhead

 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  ED95 ei sovellu perinteiseen dieseliin.

  Scania on toistaiseksi ainoa, jolla on aineelle sopiva moottori tarjolla.

  "Etanolidiesel ei sovellu tavallisiin dieselmoottoreihin vaan se vaatii moottorin, jonka materiaalit, polttoainesuuttimet ja KÄYNNISTINMOOTTORI on suunniteltu korkeaa etanolipitoisuutta varten."

  https://www.neot.fi/tuotteet/etanolidiesel-ed95/
   
 20. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Myös volvolla ollu ainakin testissä autoja.

  Erona muistaakseni moottorin puolella ainoastaan suuttimet ja männät. suuttimien eroista en tiedä mutta männät taisi erota ainoastaan palotilan koon osalta, etanoli luonnollisesti vaatii reilusti suuremman puristesuhteen syttyäkseen puristuksesta. Mutta ei tuollaisen jälkeenpäin muuttaminen nyt mikään ihmeellinen teko ole.
   

Kerro tästä muillekin!