Etuvilkkujen/parkkien väri?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja sami, 7.7.2010.

 1. Ahjo

  Ahjo 1st gear

  Ok, asia pihvi. :)
   
 2. MrRoadmaster

  MrRoadmaster 3rd gear

  Konttorista riippuen ollaan varmaankin eri mieltä, mutta näin sanoo E48.
   
 3. capri30S

  capri30S 1st gear

  Mulla kytkennät palautettu tehtaan kytkennöiksi, eli etuvilkku ja lokarissa oleva markkeri vilkkuu eri tahtiin.. Ei oo konttorilla puututtu asiaan. Toi on tosin taas äijäkohtaista, jollekin tiukemmalle/tarkemmalle toi voi olla kynnyskysymys ja tulee merkintä otteelle.
   
 4. impala67

  impala67 Gearhead

  kun toin ameriikan raaron maahan jossa vaadittiin ns. etuloksu vilkku, liimasin pienimmän mahdollisen tötterön (vectran sivuvilkun lasi) markerin päälle- ja avot näkyy riittävästi sivulle ettei tarvinnut porata orggisloksuun turhia reikiä!
  ja joka vuosi on leimattu, ja tuikku toimii siis sekä marker-valona että vilkkuna.
   
 5. chauffer

  chauffer 1st gear

  Mulla vilkkunut nuo eritahtiin jokaisessa jenkissäni viimeisen 23 vuoden aikana eikä koskaan ole kukaan puuttunut asiaan :rotfl:
   
 6. MrRoadmaster

  MrRoadmaster 3rd gear

  Niin, ei kai se oikeasti vaarallista ole? Pykäliä sorvaavien virkamiesten mielestä kyllä.
  Paitsi busseissa...
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mites muuten en ole tullut katselleeksi uusia transitteja missä sivu vilkku/markkeri on kaksi napaisella polttimolla ja keltainen valo vahvistuu vilkuttaessa et näkyykö se keltainen valo eteenpäin siitä jortikan päästä?
   
 8. chauffer

  chauffer 1st gear

  Tätä itsekin ihmetellyt;juoppovilkut saa olla niin että sivuvilkku vilkkuu eritahtiin kuin edessä ja takana ja lisäksi takana ylä-ja alavilkut eritahtiin. Ja ylhäällä 2 lisäjarruvaloa... :eek:
   
 9. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Kyllä se minun mielestä näkyy eteenpäin
   
 10. Ck

  Ck Gearhead

  Keskijarruvalaisin on pakollinen 1.10.2000 tai sen jälkeen käyttöönotetussa M1-luokan autossa
  ja 10.7.2011 tai sen jälkeen käyttöönotetussa N1-luokan autossa lukuun ottamatta alustaohjaamoa ja sellaista N1-luokan autoa, jossa on avoin tavaratila. Jos luokan M2, M3, N2, N3, O2,
  O3 tai O4 ajoneuvoon ei ole asennettu keskijarruvalaisinta, voidaan pakollisten jarruvalaisimien lisäksi asentaa kaksi valinnaista lisäjarruvalaisinta.

  http://www.trafi.fi/filebank/a/13669718 ... muksia.pdf
   
 11. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Ja tää menee shilwiishiin kuten asiallinen katsastusmies on maininnut, että sivuvalo (oranssi) saa näkyä eteen ja taakse. Tämä liittyy siis sivuvaloon eikä vaikuta siihen että parkkivalon edessä on oltava valkoinen.
  Samasta syystä on ainakin joskus sallittu se mainittu kikka että sivupellin tasalla oleva vilkutettaessa vilkkuva "jenkkityylin" sivuvalo keulassa on muutettu hyväksytyksi sivuvilkuksi asentamalla lasin päälle e-hyväksytty nännin nupukka.
   
 12. MrRoadmaster

  MrRoadmaster 3rd gear

  "äärivalaisin valkoinen edessä, punainen takana "
   
 13. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Puhuin tuossa edellä virheellisesti äärivalosta kun tarkoitin sivuvalaisinta. Ja muokkasin textiä.
   
 14. MrRoadmaster

  MrRoadmaster 3rd gear

  No, korjataan sitten sitä...
  -ei saa näkyä eteen, eikä taakse, vaan 45° molempiin suuntiin
  -ns "parkkivalohan" saa olla myös oranssi (ruskeankeltainen), riippuen katiskasta
  -tuo "kikkahan" on vain sen sivuvalon taaksepäin riittämättömän kulman lisäämistä. Sivuvilkulla vaatimus 5°. Ko "nännin" olisi voinut porata myös peltiinkin, "kikka" ei liity valoon. On ennen muinoin vaan säästetty ehjiä peltejä rikkomalla muovinpala. Nykyään tarra ja ledi.
  Sivuvalo saa vilkkua.
   

Kerro tästä muillekin!