etuvilkut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja 46Juippi, 24.9.2003.

  1. 46Juippi

    46Juippi 1st gear

    Tietääkö/muistaako kukaan:
    1. Minä vuonna etuvilkut tulivat pakollisiksi?
    2. Kuinka etäällä etuvilkkujen tulee olla toisistaan nylysääntöjen mukaan?
     
  2. makke

    makke 1st gear

    Kenties varmimman ja oikeimman vastauksen saat webbisaitilta http://www.katsastajat.com lisää kysymyksesi sinne "kysymykset" sivulle.
     
  3. LB

    LB 1st gear

    Katsastin viime kesänä '49 Chevyn ilman vilkkuja, katsastusmies sanoi että vilkut on tulleet pakollisiksi 1949 vuoden puolessavälissä. Mulla oli rek otteessa käyttöönottopäivä 00.00.49 niin sain katsastettua ilman vilkkuja.

    Kuitenkin, oman ja autoni turvallisuuden vuoksi laitan siihen vilkut toimimaan alkuperäisten parkkien yhteyteen.
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    http://backtoroots.web1000.com/

    Milloin vilkkupakko tuli?
    - 1.6.1949 suuntaviitta
    - 1.12.1957 suuntavalo tai viitta, jossa on valo
    - 1.1.1985 sivusuuntavalot
     
  5. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Tiesittekös ,et tarpeeks vanhoissa käkkäröissä ei tarttee esim käsijarrua, oisko ollu 56 tai 58 raja. Nii eikä takaheijastuksia. Kyllä se on rodin rakentamine helppoo ,ku ei tarttee ostaa turhia osia... :)

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Jäpälä 2003-09-25 16:47 ]</font>
     
  6. B 49

    B 49 Gearhead

    Kuka tekis listan kaikista turhista häksättimistä mitä vanhemmissa autoissa ei tarvitse?Päivämäärineen.
     
  7. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Joo me koitettiin kerätä tuolta katsastajien sivuilta noita kysymyksiä (jotka olikin tutun sinne lähettämiä, kiitos vaan. :wink: ) sivuillemme: http://backtoroots.web1000.com/ Siellä on mielenkiintoisia ainakin nuo valot, äänenvaimenninasetukset, pyyhkijät yms.!

    Saiskohan akelta, katsastajilta tai jostain kattavan listan?
     
  8. LB

    LB 1st gear

    Tuo käsijarrun pakollisuus kiinnostaa, vaihdoin '49:iin Chevyn SB:n + aut ja alkuperäinen käsijarrumekanismi ei mahdu olemaan alkuperäisellä paikallaan, saisikohan sen poistaa kokonaan tarpeettomana?
    Löysin tämmöisiä päivämääriä:
    Rek.valo 1.12.1957
    Peruutusvalo 1.1.1984
    Nopeusmittari 1.1.1984
    Tuulilasilaitteet pakolliset 1957
     
  9. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    LB: Hiukan ohi aiheen, mutta samanlaisen työn omaan autooni tehneenä: Capricen jalkajarru sopii autoon yllättävänkin helposti ja alkuperäisillä vaijereilla.
     
  10. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Kromi & Poweri-lehdessä oli aiheesta aikanaan varsin kattava juttu. Huomioitavaa on, että monessa kohtaa (esim. tuulilasissa) on maininta "mikäli osa/laite on autossa alunperin, sitä ei saa poistaa!
     
  11. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Keravan konttorilla väitettiin että pissapoika pitäisi olla takautuvasti kaikissa autoissa.vaativat 47 malliseen sellaisen.
     
  12. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Ite kuulin tuon kässärijutun paikalliselta hepulta ,joka kävi rekisteröimässä 37 fjordinsa. Olivat sit vissin keskustelleet katsastusinssin kanssa, eli en allekirjoita tätä. Täytyypä kysässä kun käyn autoni leimaamassa lähipäivinä... (joo ,joo, meen, meen... :grin: iha totta! )



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Jäpälä 2003-09-25 20:16 ]</font>
     
  13. 46Juippi

    46Juippi 1st gear

    kiitos tiedoista!
    Olen korvaamassa puskurinkävyt dagmareilla, joiden kärkiin tulee kirkkaat vilkut. Aikas kivat piikkitissit niistä tulee :wink:
    Jos ei kelpaa konttorilla, niin irrotan vaan piuhat katsastuksen ajaksi!
     
  14. 46Juippi

    46Juippi 1st gear

    Buick 53: uskoisin että lasinpyyhkijät voidaan vaatia takautuvasti, mutta pissapojan vaatiminen on jo paikallista jallitusta. Mulla ois muuten ihan henkilökohtainen kysymys sulle: luuletko että Sigman 6"x2 makkarainen ilmapalje toimisi 46 Buickin etujousena? Mua huolettaa lähinnä kantavuus. Arvioin painoksi etuakselilla noin 1000 kg, ja koska jousi on puolessa välissä alatukivartta, kuormitukseksi tulisi ilmeisesti samainen 1000 kg per palje. Suurempi 8" palje ei oikein mahdu. Sulla on muistaakseni kokemuksia näistä.
     
  15. SamiL

    SamiL Gearhead

    Väittäisin niiden olevan väärässä. Tiedän ainakin yhden 1956-mallisen auton, jota käytettiin 70-luvun loppuun, eikä siinä koskaan kyseistä vehjettä vaadittu.
     
  16. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Ei ole tällä hetkellä kummassakaan autossani pissapoikaa ja ovat menneet katsastuksesta läpi huomautuksitta. Saa nähdä kuinka käy huomenna, jolloin olisi tarkoitus taas yrittää niitä leimailla.
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    No eihän pissapoikaa voi vaatia autoon, joihin sen on saanut ruksata lisävarusteena. Esim. omassa '55 Chevyssä ei laitetta ole.

    Jos eivät meinaa uskoa, niin todisteeksi kelvannee lisävarusteluettelo (mikä tietty saattaa olla vanhempiin hankala metsästää)...
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mun kuivasta kaliforniasta tuoma 65 GTO oli alunperin ilman pissapoikaa ja hyvin kelpasi sellaisenaan täälläkin. Eli oikein vaiko pykälien väärin tulkintaa?
     
  19. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Niin ei munkaan autossa ole pissapoikaa eikä koskaan ole kysyttykkään mutta tää -47 oli menossa rekisteröinti leimalle eikä tullut leimaa ennen kuin oli kusijussi laitettu.Niistä jousista niiden 6*2 kantavuus on n.500kg/jousi ja noin puolivälissä tukivartta on sijainti eikä ole ollut mitään ongelmia.
     
  20. Forvolet

    Forvolet 1st gear

    Leimat tuli ja ilman kirjallisia huomautuksia! Eivät kokeilleet edes pyyhkijöiden toimintaa saati sitten olisivat pissapoikia vaatineet. Fordin Blue Dotsit tarvis kuulemma peittää, tarvinnee muistaa.
     

Kerro tästä muillekin!