EU vaatii: Ruostepommit pois liikenteestä!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja WTF, 23.8.2012.

  1. WTF

    WTF Gearhead

  2. Kontio

    Kontio 3rd gear

    Hallitus ottaa näin mahtavan idean avosylin vastaan. Saadaanpa taas lypsettyä lisää rahaa kansalaisilta, tällä menolla auto pitää käydä kerran kuussa leimaamassa :wc:
     
  3. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Häviää ''Silimäterät'' liikenteestä.
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Kaikissa EU maissa katsastus ei ole yhtä tiukka kuin Suomessa eli tuskin tämä kovin kummoisesti meihin vaikuttaa. Sen sijaan tuolla saattaa olla suurikin vaikutus entisiin Itä-Euroopan maihin sekä Välimeren rantamaihin.
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tätä samaa asiaa vissiin vähän sivutaan tuossa toisessa ketjussa ja tulipa myös mieleen tämäkin ketju: viewtopic.php?f=7&t=242709 ja sieltä se Pertti K:n kommentti. Joko ne mokomat kerkesi siellä rysselissä lukemaan tuon ketjun läpi?

    Tuo Kanada kuulostaa ihan kivalta maalta. Vaikka siellä onkin talvella kylmä, niin onhan se asuttu seutu siellä kuitenkin etelämpänä kuin me täällä, joten aurinko paistaa talvellakin korkealta.
    Powerstroke, löytyykö sieltä töitä?
     
  6. peltsi

    peltsi Gearhead

    Taitaa suomessa olla toi yksityishenkilöiden kotrollointi viety ja paljon pidemmälle. Tosin noi katsastushommat vituttaa ku siinä toimii sosialismi kapitalistin hyväksi eli estetään tehokkaasti reilu kilpailu.

    Tää kuulostaa ihan siltä mitä suomessa on harjoitettu jo yli 40-vuotta.

    "Tienvarsitarkastuksia tehtäisiin EU:n mukaan tietyille linja-autoille, pakettiautoille, kuorma-autoille ja perävaunuille. Tienvarsitarkastuksissa tarkastettaisiin myös kuljetettavan lastin kiinnitys. Jäsenvaltioilta edellytettäisiin myös sähköistä ajoneuvorekisteriä, jossa olisi oltava myös katsastusta koskevat tiedot."
     
  7. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kanadalaisen kaverin kanssa just asiasta lauantai-iltana juteliin. Hänen mukaan Kanadassa poistetaan lumet teiltä oikein reilulla suolalla, sellaisella jota täällä ei enää käytetä. Lähtee lumet ja auton pellit kuulemma tehokkaasti. Hänen isänsä teki kuulemma autojen pelti- ja ruostekorjauksia, ja niitä kuulemma riitti.
    Mutta se kaveri on jo asunut kymmenen vuotta pois sieltä, voihan se olla sielläkin muuttunut.

    Aika hyvä linjahan meillä on nykylaillakin ruostevaurioiden korjauksiin, tuskin se paljoa voi kiristyä.
     
  8. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Jutussa perustellaan teknisenvian aiheuttamia kolareita, muistelisin kuintenkin nähneeni tilaston missä vain 10% (kuolemaan johtaneissa?) onnettomuuksista johtui teknisistä vioista, kuljettajista 80% ja muut loput 10%.
    Mutta on jutussa tietysti tosiaisoitakin, esim. linja-auto kalusto on suomessa karmeessa kunnossa, rungot ja kantavat rakenteet ovat oikeasti todella mätiä jo yli 10v kalustossa, ja näillä autoilla tehdään juurikin ne koulukuljetukset jossa teidänki muksu aamulla istuu.
     
  9. rb

    rb Double Gearhead

    Kyllä joo...

    Jossain välimeren maassa muutama kymppi rekisteriotteen väliin kun sen ojentaa kasurille, niin taas on viissatasessa Fiiatissa tuore leima vaikka jarruja ei olisi kun yhdessä pyörässä...
     
  10. T.hilter

    T.hilter Gearhead

  11. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kyllähän Kanadassa osataan tiesuolan käyttö, vaikka esim länsirannikolla sitä ei tarvita sen enempää kuin vaikkapa Seattlessakaan, ja tietyillä kuivilla alueilla ei juurikaan. Itselle suola on ollut hyvä syy hankkia muutama talviauto, ei siinä sen kummempaa.

    Töitä, no kai niitä aina tekevälle löytyy, riippuu alasta ja onko tarkkaa mihin päin olis menossa.
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mä ramppaan säännöllisesti Kanadassa, ja kyllä se edelleenkin on se maa, mihin mieluiten muuttaisin, jos pitäis johonkin lähteä. Siitäkin huolimatta, että hintataso on noussut reippaasti USA:n ohi, mutta saa kait siihen rahaan jotain yhteiskunnan tarjoamia turvaverkkojakin, luulen?

    Suolaa kylvetään tielle, ihan järjettömästi. Sitä lunta ei oikeasti aurata kuin vasta siinä vaiheessa, kun sitä tulee niin paljon, ettei suola ehdi sulattaa. Autot ruostuu, että rapina kuuluu. Duramax-Chevyjäkin näkee jo puoleen kylkeen asti läpiruostuneena. :D
     
  13. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    saksan automahdit taas lobanneet eu johtajat jotta määräävät eu laiset ostamaan saksalaisen räppänän,mieluimmin 3 v välein,sen ne kestää kohtuullisilla korjauksilla jotka ei kuulu takuuseen.kohta pitää muuttaa venäjän karjalaan,siellä ei eu määrää.
     
  14. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Joo, meinasin nyt ihan yleisesti, kun täällä kovasti YT:stä sun muista vähennyksistä puhellaan, niin mitkä ne näkymät siellä päin on?
    Minun alalla ei löydy sieltä kyllä mitään, jos pelkkää koulutusta ja työkokemusta katsotaan.


    No tuota, kaikkihan on mahdollista. Riippuu ihan lobbareiden tahdosta. :D
     

Kerro tästä muillekin!