1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

EUn hulluuden huippu?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 12.10.2017.

 1. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Mitäs se lisenssiin liittyvä vakuutus sitten korvaa?

  AKK:llakin vissiin väärää tietoa:
  Korvaukset ja sen rajoitukset
  Oikeus hoitokorvaukseen syntyy, kun vakuutetulle sattuneesta äkillisen tapahtuman aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus- tai hoitokuluja. Vamman aiheuttaneen tapahtuman tulee sattua vakuutuksen voimassa ollessa. Korvausta maksetaan vain niistä kuluista, jotka ovat aiheutuneet kolmen vuoden sisällä vamman aiheuttaneesta tapahtumasta, kuitenkin enintään 15 000 euroa tapahtumaa kohti. Hammasvammoissa ei enimmäiskorvausaikaa.
   
 2. GULF

  GULF 3rd gear

  Jos minulta kysyit niin rallicross autossani ei ole liikennevakuutusta.
  RALLI autossa on...
   
 3. rb

  rb Gearhead

  ^ Ei kun meteor oli tota mieltä:

   
 4. cdv70

  cdv70 Gearhead

  Autot

  Rekisteröimätön auto
  Golfauto
  Kiihdytysauto
  Karting-auto
  Ralliauto

  Rekisteröimättömät pyörät
  Enduropyörä
  Trial-moottoripyörä
  Speedway-pyörä
  Road racing -pyörä
  Kiihdytyspyörä

  Kevyet sähköiset liikkumisvälineet
  Sähkömoottorilla varustettu potkulauta
  Motorisoitu tasapainottuva lauta
  Yksipyöräinen tasapainottuva laite
  Kaksipyöräinen ohjaustangollinen laite

  Lasten kuljetettaviksi tarkoitetut ajoneuvot
  Auto
  Mönkijä
  Mopo

  Työkoneet
  Puutarhatraktori
  Moottorityökone
  Traktorimönkijä

  Lisätietoja ylläolevien ajoneuvojen vakuuttamisesta:
  • Autot, joita ei käytetä tieliikenteessä ja joita ei ole merkitty ajoneuvorekisteriin (peltoautot, jäärata-autot jne.), on myös liikennevakuutettava.
  • Moottoripyörille, vaikkei niitä olisi merkitty edes ajoneuvorekisteriin, pitää ottaa liikennevakuutus, jos pyörää käytetään liikennevakuutuslain tarkoittamassa liikenteessä.
  • Yli 25 km/h kulkevat lasten kuljetettaviksi tarkoitetut ajoneuvot pitää liikennevakuuttaa, vaikkei laitteita voida rekisteröidä ja niitä käytettäisiinkin vain piha-alueilla tai maastossa.
  • Alle 25 km/h kulkevilla lasten kuljetettaviksi tarkoitetuilla ajoneuvoilla ei ole liikennevakuuttamisvelvollisuutta.
  • Jalankulkua avustavat ja korvaavia liikkumisvälineitä ja kevyitä sähköajoneuvoja ei liikennevakuuteta. Niillä aiheutettuja vahinkoja korvataan kuljettajalle henkilökohtaisesta tapaturmavakuutuksesta ja ulkopuolisille kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta. Itse laitteet kuuluvat myös kotivakuutuksen omaisuusvakuutuksen piiriin. Voit tarkistaa vakuutusturvasi riittävyyden yksittäisen esineen osalta kotivakuutuksen vakuutusehdoista.
  • Jos kevyen sähköisen liikkumisvälineen rakenteellinen nopeus ylittää 25km/h tai sen moottorin teho ylittää kilovatin, se tulee liikennevakuuttaa.

  • Moottorityökone on työkoneeksi rakennettu ajoneuvo, kuten lakaisukone, jonka suurin sallittu nopeus on 40 km/h. Liikennevakuutettavia ovat moottorityökoneet ja traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on vähintään 15km/h sekä kaikki rekisteröitävät moottorityökoneet.
  Tollasta tietoa If vakuutuksen sivuilla.

  https://www.if.fi/web/fi/henkiloasiakkaat/vakuutuksemme/pages/muut-vakuutettavat-ajoneuvot.aspx
   
 5. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  No eipä ole kyllä karting-autossa mulla ollut koskaan mitään vakuutusta. Kulkee kuitenkin jonnin verran yli 25 km/h. Tosin viimeksi sellaisella ajanut yli 10 v sitten, saattaneet ajat muuttua.
   
 6. timant

  timant 2nd gear

 7. cdv70

  cdv70 Gearhead


  Turvassa, oli tarjolla soittokierroksen edullisin vakuutuspaketti. Esimerkkinä olleeseen Ixon mopoautoon vakuutukset maksaisivat 879 euroa, josta kaskon osuus oli 659 euroa. Liikennevakuutuksen hinnaksi jää 220e .
   
  Se Ville tykkää tästä.
 8. GMies

  GMies 3rd gear

  Aloittajan kommentti on kuin suoraan viherkommunistin puoluetoimistosta, toisten taskuissa ollaan penkomassa ensimmäisenä. :(

  Minä ostan ja maksan omien ajoneuvojeni vakuutukset ja tätä kautta vastaan omista törmäyksistäni, kuten moni muukin, mutta miksi meidän pitäisi maksaa vielä näiden ”siivellä eläjienkin” kohellukset.

  On ilahduttava uutinen, jos jatkossa jokainen ottaa osaa oman, mahdollisen vahinkonsa kustannuksiin, tämä on sitä parasta EU:ta, ettei täällä pääse nämä stalinistit liikaa huseeraamaan.;)
   
 9. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Oliko alkomahoolilla osuutta asiaan ... ei muuten, mutta jotenkin tosta tarinasta vaan tuli mieleen yksi puoli-tuttu, joka onnistui sorsametsällä ampumaan itseään haulikolla kämmenselkäänsä. Eikä tainnut ihan ilman lämmikettä tämä sankari olla liikkeellä...

  -JJ-
   
 10. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

 11. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mitenköhän jonkun lokariauton vakuuttaminen onnistuu?

  200kg koko painoa ja 500cc brigsi takaloosterissa kirvoittaa sen varmasti reilumpaan nopeuteen kuin 25Kmh


  Kattelin kuvia ja ny harmittaa et kasvo ulos lokari autoista :odcry:

  Mulla oli jeeppi ja sit se viistoperänen, mutta ei saabbi keulanen tai sitten muistan vaan väärin sen keulan
   
 12. reynolds

  reynolds 2nd gear

  Eihän lokariautot.puutarhatraktorit,lasten mönkijät,mikroautot ym vastaavat ole ylhäällä missään kirjoissa, eikä kansissa...Eli pitääkö ne mukamas viedä johonkin "kirjattavaksi ylös"???...Minä en ainakaan aio meidän pojan mönkkäriä vakuuttaa millään tavalla...Poika saa ajaa meidän omalla pihalla mielin määrin.
  Vai tuleekohan sitten joku virkaintoinen tarkastaja katsomaan kaikkien talojen/kiinteistöjen tilanteen, että kenellä sattuu olemaan mönkkäri, tai mikroauto, tai lokariauto, tai puutarhatraktori.?:eek:
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Ei kun se oli kersa joka teki kiltisti mitä vanhemmat pyysi ja ajeli mökillä nurtsia. Ei ole edes harvinainen onnettomuus ja voi olla että ajokilsoihin nähden noi Stigat on kaikkein vaarallisimpia moottoriajokkeja.

  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...eikkurin-alle-pieksamaella/6503254#gs.a39zi=s

  Siinä mainitaan muutama lisää. Jos näille tulee liikennevakuutus niin kyllä nuo vakuuttajat niille hinnan keksii.
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Noi on vähän sellaisia, et onkohan sisäistetty sitä varoitus tarraa jossa lukee luovuta ajoneuvo vain sellaiselle ihmiselle joka kykenee sitä turvallisesti käyttämään
  Lapset, vanhukset ja muuten estyneet eivät saa ajoneuvoa käyttää

  Oliko linkku stiga?

  Mitä katellu niin niissä on ihmeellinen suunnittelun kukkanen joka tekee ne tietyn tyyppisille käyttäjille vaarallisiksi
  Eli renkaat kääntyy yhteen ja koko kuljettajan paino siirtyy ulompien renkaiden ulkopuolelle, eli kun nojaat riittävästi ulkopuolelle kaadat koko laitteen


  Ihme kun noita onnettomuuksia sattuu "kuukausittain" ettei ole turvakaaria pakotettu ajoleikkureihin
  Ois jääny noi papparaiset ja mummelit kuolematta kun ajavat sen leikkurin rinteessä nurin

  Suomessa valvonta ois hemmetin helppoa, kalvi puhelin johon saa ilmoitettua naapurinsa tai muut kanssa eläjät ettei niillä ole lain vaatimaan turvakaarta leikkurissa ei tartteis mitään muuta valvonta komissiota ees perustaakkaan

  Ja ajoleikkureissa harvemmin on takanostolaitteita, et se kaarikaan ei olisi haitolla jos aavistuksenkaan järkeä sen asentamisessa käyttää
  Joku traktori jossa pitää mahtua pyörimään ympäri on kaarellisena hankalempi.
  Mutta toisaalta oikein käytettynä en ole koskaan kuullut traktorin kaatuneen
   
 15. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  joo o ,kauneusleikkaukset tallinnassa halvalla,korjaukset suomessa julkisella,sätkän ja brenkun vetäjillä myös joku vakuutusmaksu koska julkinen hoitaa kalliit erikoishoidot vähän vanhempana.vakuutus ei estä uusavuttomia telomasta itseään edes kengillä,on vaan vakuutusyhtiöillä tulos nousu heikkoa pitää keksiä lisää rahantuloa ja syitä miksi ei maksettaisi.sitten päälle vielä direktiivi kortti koulutus ,nytkään ei mahdu enää lompakkoon kaikki.hienoa pakkorahastusta.kynttilänpoltto ja uunin lämmitys luvanvaraiseksi jne jne
   
  Pertti K tykkää tästä.
 16. rane58

  rane58 Gearhead

  Itsekin äänestin kyllä kun luvattiin maamme muuttuvan paremmaksi mutta vituiks meni....! :confused:
  -Nyt kun olisi äänestys niin kansa tietäisi kusetuksen ja valehtelun määrän..... :soosoo:
   
 17. TopyCa

  TopyCa Gearhead

  Ruohonleikkureista viis mutta olen huolissani autourheilusta.

  Arizonassa oli hullu sheriffi, Joe Arpaio (jonka Trump armahti linnasta äskettäin), joka pysäytti NASCAR kisan kun oli onnettomuus. Pidätti kuskin ja miehistön kuulusteluihin. Oli vähällä että autourheilu loppui kokonaan sillä alueella mutta cash auttoi, lahjoivat corruptoituneen sheriffin.

  Tähän voi EUn uudet lait johtaa myös Suomessa. Virkaintoisia poliiseja kyllä riittää.
   
 18. Rantala

  Rantala 2nd gear

  Mitä sinä yrität viestittää? :odeek:

  Onhan Suomessa poliisi aina ollut tutkimassa kilpailuissa, kuin harjoituksissakin tapahtuneita onnettomuuksia … ja veronmaksajien rahoilla.

  Ja poliisi muuten valvoo lakien noudattamista.:odwink:
   
  rane58 ja Se Ville tykkäävät tästä.
 19. Mikähän täällä mahtais olla paremmin jos oltais jättäydytty täysin suomalaisten kommarivirkamiesten ja -poliitikkojen armoille. Nytkin ne keksii koko ajan omia tiukennuksia eu-lainsäädännön päälle ja taistelevat viimeiseen asti kaikkia helpotuksia vastaan.
   
  Se Ville tykkää tästä.
 20. cdi

  cdi Gearhead

  Kyllä täällä olis tehty jo devalvaatio ajat sitten jos olis ollut oma raha. Nyt on odotettu sisäistä devalvaatiota n 10 v ja jonkinlainen on saatukin mutta kun se ei koske kaikkia.
  mm nuo kommarivirkamiehet ja politikot on siitä säästynyt täysin.
  Eli onko mennyt isossakuvassa oikein?
   

Kerro tästä muillekin!