EUn hulluuden huippu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 12.10.2017.

  1. BBC

    BBC Guest

    Kyllä tämän maan ongelma on PEKKASET ja LOMALTAPALUURAHAT ja nämä joilla on 2-3kk palkallinen kesäloma, kun niiden työ on niin raskasta että vanne puristaa päätä.....

    Ihan perseestä (olen itsekin palkannauttija) kaikki edellämainitut. Vähentävät kilpailukykyä.
    Ennen muinoin ihmeteltiin kun paperi- ja selluporukan vuositulot olivat jotain aivan käsittämätöntä. Nämä samat porukat vetivät herneen nenään kun tehtaita lopetettiin kannattamattomana ja niiden tuotantoaika esim. 50v tuli täyteen. Itse olivat aina vaatimassa hirveitä palkkoja ja lisiä. Semmoisia palkkoja ei saanut täällä maalla länsisuomessa, missä on hyvin vähän valtion tukemaa pitkää piipputeollisuutta, muut kuin kunnanlääkärit ja kunnanjohtajat. Itse paskansivat paperimiehet omiin housuihin kun markka-aikana ei riittänyt mikään palkka. Ei silti samaa ongelmaa varmaan muillakin aloilla.

    Ei voi verrata 80luvun, 90luvun, 2000 luvun juttuja tähän päivään. Maailma muuttuu, ja ne systeemit oli silloin ja nyt on nyt. Globalisaatiosta ja markkinoiden muutoksesta ei osattu +10v sitten aavistellakaan tai ehkä aavistella, mutta vaikutusta, muutosta ja sen suuntaa voi ennustaa vain jälkikäteen tarkasti !!!
     
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Osaatko Aulis sanoa, että kuinka paljon esim. ruostumattoman teräksen hinnasta on palkkakuluja?
     
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Maailma muuttuu mut asiat ei. Ennen noi kompensoitiin devalvoimalla, jollon on ihan sama vaikka sata päivää lomailtas vuodesta, nykysin kun nimelliskurssi tulee annettuna niin tota ei kompensoida millään vaan kaikki tulee annettuna ja kilpailukyky on sit siellä missä se sattuu sit olemaan.

    Voi vaan todeta että jäykkä nykysysteemi on huono vähän joka mahdollisena aikana vrt. vanhaan ketterään systeemiin. Varsinkin kun nykyään sanotaan että mailma muuttuu nopeesti verrattuna entiseen, miten voi sitten sellanen systeemi olla mitenkään parempi nykymailmassa missä kestää 10 vuotta neuvottelu ja sopiminen vrt. entiseen missä yks kokous ja kiky kunnossa.
     
    Muokattu: 16.10.2017
  4. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Ennen hoidettiin hommat devalvoimalla, joo. Mutta kun ennen oli ennen, nyt on nyt. Voi olla, että finanssiasiat oli kivempi hoitaa, kun käytössä oli Riksdalerit ja Ruplat rinnakkain, mutta kun ei vaan ole enää.

    En ole taloustieteilijä, mutta mulla ainakin herää kysymys, että miksi valtiotasolla ei ole työkalupakkiin hommattu uusia työkaluja, sen D-työkalun lisäksi?? Meillä on kuitenkin tämä Euvosto-Rupla ollut jo eräämmän hetken käytössä, niin voisi kuvitella että joku olisi pyöritellyt finanssipuolella Exceliä ja miettinyt skenaarioita "mitä tehdään, jos...". Sen sijaan täällä istutaan sormet per*eessä ja vingutaan menneiden perään.

    -JJ-
     
  5. GMies

    GMies Gearhead

    sdfsd:lle

    Olihan tämä ”ketterä” systeemin erinomainen keinottelukeino monille, jotka tiesivät etukäteen, mitä ”kokouksessa” oli päätetty, mutta todella surkea systeemi tavalliselle kansalaiselle, joka ei tiennyt, mitä huominen tuo tullessaan.

    Vakaa tilanne on yrityksille ja liike-elämälle se numero 1 ja sitä kautta koko kansan hyvinvoinnille.

    60-70 luvuilla lähti paljon suomalaisia työnhakuun ulkomaille, Ruotsiin, Norjaan, Englantiin jne. että on tietämättömyyttä väittää, että Suomessa oli töitä.

    Näille Eu-vastustajille ei ole vielä selvinnyt, mikä olisi vaihtoehto ja mikä olisi tilanne ilman EU:n tukea, vaan syytetään muita Suomen omista, sisäisistä ongelmista.

    Kun otetaan kantaa Suomen taloustilanteeseen, niin olisi hyvä vilkaista ensin aloittajan aihetta ja ottaa kantaa siihen, eikä asian vierestä.
     
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mitäs niitä työkaluja on?

    D-työkalulla muutetaan nimelliskurssia<-- ei voi tehä
    Jos ei ole kiinteet kurssit käytössä, keskuspankkikorolla saa devalvoitettua valuutan<---ei voi tehä
    Muutkin keskuspankkioperaatiot mahdottomia

    Sisänen devalvaatio <---ei voi tehä koska järjestövalta

    Siinä tais ollakkin ne työkalut, ei niitä voi tosta vaan loihtia lisää. Ton vuoksi euroon meneminen oli virhe mitä esim. Ruotti ei tehny. En näe tota menneiden perään vinkumisena jos on selvää että järjestelmät ei sovi yhteen ja pitäs tehdä päätös että kummasta järjestelmästä luovutaan, eurosta vai näistä kankeista mm. työmarkkinajärjestelmistä. Jostain on pakko saada ne joustot mitkä ennen on saatu siittä devalvoinnista.
     
    Muokattu: 16.10.2017
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Suomen tilanne on ollut varsin vakaa viimiset 10 vuotta.

    Kansalainen siinä devalvoinnissa kärsii mikäli pitää säästönsä rahana. Raha on vaihdon väline eikä säästöinstrumentti. Nyt kärsii ja viimisen 10 vuotta on kärsinyt vientiyritykset kun kilpailukyky on kuralla, onko se parempi? Ens taantumassa sama 10 vuoden kikytys uusiksi?

    Vai olisko tuokin 10 vuoden kikytys parempi hoitaa niillä keskuspankkioperaatioilla tulevaisuudessa jollon jäisi ehkä noi menetetyt vuoskymmenet kokematta jollei näitä työmarkkina yms. muita systeemejä haluta muuttaa mikskään.

    Suomen työttömyys oli ennen 70- luvun puoltaväliä ja loppua todella alhasta. Ne ketkä lähti lähti paremman elintason perään sinne minne lähtikään.

    En ottanut alottajan aiheeseen kantaa vaan viestiisi josta olin osittain eri mieltä, mut tosin kaikki lopulta palautuu siihen että vikaa on enemmän tai vähemmän suomenkin päässä, ei tätä kokonaan voi kenenkään harteille pistää.
     
    Muokattu: 16.10.2017
  8. BBC

    BBC Guest

    No empä kuule osaa nyt sanoa. Meen käymään asioilla kohta ja ostan kansantahdon, siellä se varmaan lukee jossain artikkelissa. Mutta se ei ole se pointti vaan se että jos yrityksemme ja kansantaloutemme meinaa pärjätä maailmalla, on tuommosista kommunistieduista vain luovuttava. Ihan haistapaskahommia (huom! yhdyssana tässä tapauksessa) pekkaset ja lomaltapaluurahat. eiköhän se riitä että saa 30pvä vuodessa palkallista lomaa?
    Vai onko joku niin hyvä että pekkaset pitää olla ja niin erinomainen tai suorastaan "superior worker" että maanitellaan jäämään taloon sillä että saat nyt oikein lomaltapaluurahat eli lomapalkasta 50%. ristus.

    Ja moniko tämän palstan lukijoista on Outokumpu Stainless Steelillä töissä, ei moni.
    Täällä ainakaan ei ole ko. firman tehdasta, tosin Torniossa olen ollut kokonaisen vuoden tekemässä uutta linjaa ko tehtaalle, eli olen sentään työskennellyt siellä vaikka ko. firma ei ole koskaan maksanut minulle palkkaa.

    Ja yleensäkin enemmän pitäisi siirtyä tulospalkkaukseen. Aina ei ole käytännössä mahdollista, mutta hyvin usein on.

    Aulis

    Ja onneksi sinä et ole alipalkkaryhmissä, kuten en minäkään. Matalapalkkaporukoille (8-12e/tunti) lisää palkkaa. hankala uskoa että kokonaisia tehtaan tuotantohenkilöitä on yli 55 000e vuodessa ansaitsevia. Erinomaista porukkaa.
     
  9. BBC

    BBC Guest

    Totta puhut SDFSD devalvaatiosta. Moni menetti rahaa, ja meitä joilla oli perkeleesti ulkomaanvaluuttoihin sidottuva velkaa oli paljon Tuli parissa yössä lähes 100 000mk lisää velkaa...... Mutta niistähän selvittiin. Toiset huonommin, toiset paremmin. Minä tein 5vuotta 6-7päiväistä viikkoa , jos siihen sain luvan firmalta, ja kaikki rahat meni velkojen lyhennykseen.
    100A Datsunilla Kiirunaan töihin.....Hyvin kulki ja ei tarvinnut pitää kaffitaukoja kun airamista samalla ryysti pannukaffetta.
     
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Noh ennemmin tai myöhemmin tämä koko pyramidihuijaus romahtaa, sitä odotellessa.
    Jotenkin mä oon saanut tämän homman hahmotettua ja tämä video selvens aika hyvin miksi noi velkakellot laukkaa joka maassa.
    http://velkakello.fi/
    http://www.nationaldebtclocks.org/
     
  11. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    No, kuten varmaan ymmärrät niin koskee myös vaikkapa käyttämääsi esimerkkiä paperiteollisuus ja käytän oman alani esimerkkiä kun sen luvun olen nähnyt. Täällä se siis on noin 3.8%, ja jos siitä laskee vielä erilleen pekkaset tai lomarahat tai kikyt niin ymmärrät, että vaikutus on sama kuin yks ihminen jättäis pissaamatta valtamereen ja sanois että nyt se pelastuu. Tommonen puhe se vasta haistapaska -hommaa onkin.

    Ja kun mainitsit tosta Stainless Steelistä niin pakko lisätä että olen enää 40 % töissä sillä ja loput 60% Outokumpu Europella. Vietän siis paljon työaikaa Saksassa ja Hollannissa ja kun vertaan täällä ammattiliittojen etuja tai voimaa suomalaisiin vastaaviin, niin siitä ei viitsi edes puhua ääneen vaikkapa YT -neuvottelujen yhteydessä.
     
    Muokattu: 16.10.2017
    Lowry tykkää tästä.
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    No näit millasen myrskyn aiheutti se kun sipilä jotain meinas mennä noitten järjestöjen neuvotteluihin potkimaan vauhtia tolla idealla että tehdään se ns. sisänen devalvaatio ja pitäs syntyä tulosta neuvotteluista. Meinaan vaan sitä että tollanen täällä vaan mene läpi, tollasen valta-aseman saanu institutio mitä ay liike ja työmarkkinajärjestöt on ei hevillä siittä vallastaan luovu.

    Tollasen vahvan ay liikkeen kanssa euro on tosi sopimaton.
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Teitä oli noin 20 vai 30% koko lainakannasta. Loput sit makso jotain 12% reaalikorkoja (ja kaatu niihin) kun valtio koitti pitää teikäläisiä pystyssä ja estää tapahtumaa joka oli joka tapauksessa pakosti edessä.
     
  14. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Onko tossa luvussa koko lopputuotteen kaikista työvaiheista tulleet palkkakulut? Siis että se sisältää myös palkkakulut energiasta, raaka aineesta yms.?
     
  15. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Miks ne pitäis laskea mukaan asioihin, jotka ostetaan ulkoa? Noiden palkkakustannukset ovat mukana k.o tuotteen ostohinnassa.
     
    Muokattu: 16.10.2017
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jos aattelet kansantalouden näkökulmasta se on aika oleellinen juttu.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  17. cdi

    cdi Double Gearhead

    Tämäkö oli vastaus ?
    Kun minä kysyin tätä:

    Otetaas nämä oleelliset asiat ensiksi. päästäänkö siitä yhteis ymmärrykseen.

    Oma käyttö mitä se on? Saatko ostettua tarvikkeita rak .työmalle maksamatta alvia??Jos saa niin kuinka rak tarvikemyyjä saa perusteltua alvittoman myynnin.
     
  18. BBC

    BBC Guest

    Pertti, elä ny viitsi narista. Olet hyväpalkkainen ja tiedät sen itsekin. Asustelet normitalossa, elät visusti, välillä teet vähän autokauppaa ja rahat riittää hyvin ja tulee hyvin sisään.
    EI kannata enää 50vuotiaana pitkän uran samassa firmassa tehneenä ja siellä hyvin asteikolla nousseena näytellä köyhää ja persaukista.

    Montako on, OUTOKUMPU firmassa ja kaikenmaailman alafirmoissa jotka kuuluvat samaan konserniin, jotka tienaa 8e - 15e tunti? Nolla. Siivoojatkin näissä pitkäpiippuvirmoissa tienaa hyvin, paitsi jos sattuu niin olemaan että on ulkoistettu ja SOL tms on tuonut sisään alipalkattua työväkeä. Mutta jos tulet tänne etelä-pohjanmaalle ja vien sinut minne vain metallifirmaan jotka nyt sitten käyttää sitä teidän rosterilevyä , äijät on huippuammattilaisia, mutta kun eivät ole pitkänpiipun huippusopimusten sisällä niin täällä ne saa vaan sieltä PK firmasta (huom. meillä on 97% PK firmoja. Wikipediasta voit lukea lisää, näitä on vähän tietyillä kommunistialueilla, joissa kaikki käy perintönä pitkissä piipuissa töissä. eikä siinä mitään pahaa ole, senkus käyvät) ei saa kuin hikisen alle 13e tunti.

    Kysymys onkin, mikä tekee siitä pitkänpiipun metallimiehestä tai insinööristä tai merkonomista kuten Pepe paremman kuin PK firmassa, jotta sille maksetaan paljon.
    Ja voidaanhan me nyt ottaa sitten vaikka verottajalta Pertti T Pitkon ja Aulis Antero Hämeenkorven brt tulot ja katsotaan ootko vielä senkin jälkeen kuopassa, jotta tarvit ne pekkaset ja lomaltapaluurahat.

    Minä en ole isopalkkainen, mutta en ole kuopassa, en tosiaankaan.
     
  19. BBC

    BBC Guest

    Gross National Product. Se kannattaa googlettaa ja miettiä mitä se tarkoittaa.
     
  20. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Parahin Aulis, Kemi voi poistua kommunismista, mutta kommunismi ei poistu kemiläisestä. "Saavutettua etua ei voi menettää" pätee yhä monessa asiassa, toivottavasti myös tässä muuttuvassa yhteiskunnassa. Reaalipalkat ovat laskeneet viimeisen kymmenen vuoden aikana melko reippaasti eikä niiden tarvi jatkaa samaa rataa enää yhtään vuotta.

    En tiedä miten Pohjanmaan PK -yritykset ovat järjestäytyneet, mutta esim. Outokumpu on ihan normaalin Metallin TES:in piirissä. Sieltähän ne metalliukkojen tuntipalkat tulee ja kai niissä jotain paikallista säätöä voi ja pitääkin olla. Periaatteessa siis tuntipalkkojen pitäis olla samat ootpa sitten missäpäin Suomea tahansa töissä. Itse kuulun PRO -liittoo ja toivon että nollaysit saa about samaa palkkaa kuin me nollakuustoistasetkin.

    Intosi tietää muiden palkkatuloja tuntuu olevan yhä suuri. Toivon kuitenkin, ettet levitä täällä foorumilla minusta enää yhtään enempää henkilökohtaisia tietoja. Noissa ylemmissä postauksissa niitä tuli jo ihan tarpeeksi ja kaikenlisäksi vielä osittain väärin.
     

Kerro tästä muillekin!