Eurovanteet jenkkiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja koni, 28.5.2003.

 1. koni

  koni 1st gear

  Tämmönen tuli mieleeni kun totesin jenkki-aluvanteiden olevan hävyttömän kalliita. Mielessä siinteli 17" American Racing Torque Thrustit, mutta kun ei viitsisi korkeintaan 2000 Euron linttaan laittaa saman arvoisia vanteita.
  Mistähän eurovehkeistä sopisi jako Fordiin (5X4.5")? Kuulemma ainakin 200-sarjan Volvosta, mutta onko olemassa ulospäinlevittäviä alumiinivanteita tuolla jaolla? Ja mikä on saatavuus käytettynä?
   
 2. mean eyes

  mean eyes 1st gear

  Mielestäni 200-sarjan volvossa on sama jako kuin 100-sarjassaki eli 5 x 4.25". Sen sijaan Amazonissa on tuo 5 x 4.5".

  Täältä löytyy hyvä lista pulttijaoista.

  http://geocities.com/MotorCity/Track/7062/5bolt.html

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: mean eyes 2003-05-28 22:14 ]</font>
   
 3. Riztoreipas

  Riztoreipas Gearhead

  hiace passaa ainakin...
   
 4. OpaS

  OpaS Gearhead

  Keskireikä muuten tuntuu sitten olevan jenkkifoortissa aikalailla iso euroautoihin verrattuna...
   
 5. JKL Raggars ry

  JKL Raggars ry Gearhead

  eli usa fordissa ja vissiin mopareissakin olis tuo 5x4.5 jako. semmoset jenkkipeltivanteet kapeena amazonin alle olis bueno.. vähän punasta ja valkosivuu..
   
 6. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Kyllähän 4.5" jaolla löytyy vanteita (114.3mm) esim. Hiace/Hilux ja Lexus käyttää tuota jakoa. Ongelmakohta yksi on sitten se keskireiän koko, joka on jenkeissä hiukan suurempi (82.5mm tms) ja Hiacessa 67mm muissa pienempi.
  Toinen ongelma on sopiva offset. Jenkkivanteet on yleensä korkeintaan muutaman millin plussalla tai sitten negatiivisia. Eurovanteisiin ei tahdo löytyä alle 35mm offsettia (ET) mistään.
  Itse olen etsinyt Crowniini vanteita ja siinä ei ole kuin offset ongelma keskireikä on sama kuin hiacessa. Onneksi sekin ongelma poistuu, kun (joskus) saan laitettua autoon levyjarrut ja muut systeemit niin käy useammat vanteetkin.
   
 7. OpaS

  OpaS Gearhead

  Pitää olla 70 mm keskireikä mulla ainakin. Ford USA.
   
 8. koni

  koni 1st gear

  Tuo keskireikä ei nyt niin suurta ongelmaa tuota, ainahan sitä voi sorvata vanteesta suuremmaksi.
  Tosin näyttää aika heikolta tuo vanteiden löytyminen noin muuten..
   

Kerro tästä muillekin!