Fabia ohjaustehostin ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Stance, 3.9.2009.

  1. Stance

    Stance Gearhead

    Siskolla on tuollainen tsekkivaunu, eli Fabia vuosituhannen vaihteen tienoilta. Siinä on aika omituinen vika, jota merkkikorjaamo ei osaa korjata. Silloin tällöin, usein maantieajossakin (sähköisen) ohjaustehostimen merkkivalo syttyy kojelautaan. Samaan aikaan tehostus häviää ja ajovalot alkavat sykähdellä jännitteen heiluessa. Merkkikorjaamo vaihtoi kalliin tehostimen anturin, mutta se ei vikaa poistanut mihinkään. Vikakoodeista ei ole apua. Seuraavaksi haluaisivat vaihtaa koko tehostinhärvelin, maksaa vitusti rahaa.

    Kellään tietoa, onko tuohon jotain korjaustapaa tai mikä tuon aiheuttaa? Jotenkin kummalliselta tuntuu että suoraa tietä ajaessa sähköinen ohjaustehostin alkaisi vinoilla, eikös se silloin ole melkein lepotilassa. Voisiko huono akku aiheuttaa kyseistä jänniteheilahtelua?
     
  2. perkele

    perkele Gearhead

  3. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Toinen tiedonhakupaikka voisi olla ffp:n foorumi kun volkkarin tekniikasta on kuitenkin kyse.
     
  4. Stance

    Stance Gearhead

    Kiitti näistä! Ffp:n foorumia olenkin selannut, siellä on ainakin yksi threadi juuri tästä aiheesta, mutta ihan selkeää ratkaisua ongelmaan ei löydetty.
     
  5. lake ender

    lake ender Gearhead

    Kuulostais latausvialta, eli tehostin ei saa tarpeeks virtaskaa, jolloin pudottaa tehostusta pois.
     
  6. pekkak4

    pekkak4 1st gear

    ohjaustehostin saanut vettä.ei auta kun uusia se
     
  7. Stance

    Stance Gearhead

    Pikkupaja löysi ja korjasi ongelman: jännitteensäädin laturista oli viallinen. Vaihtoivat osan kun laturi oli muuten kunnossa, eli kustannus jäi pieneksi verrattuna merkkihuollon ehdottamaan etenemistapaan (ohjaustehostimen vaihto).
     

Kerro tästä muillekin!