Falcont (kunnes ylläpito avaa alkuperäisen topikin)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja T5, 20.1.2019.

Tags:
 1. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Aina joku maksaa...

  ***

  Seinäjokelaismiehen autokaupat alkoivat mennä mönkään, mutta ”pirullinen häpeän tunne” pakotti jatkamaan – tuloksena 42 syytettä

  Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa alkoi maanantaina kolmipäiväinen oikeudenkäynti, jossa seinäjokelaismiestä syytetään yhteensä 42 rikoksesta. Rikokset liittyvät ajoneuvokauppoihin ja miehen konkurssiin menneen yrityksen taloussotkuihin.

  Syytteessä oleva mies hankki Yhdysvalloista autoja ja moottoripyöriä asiakkailleen näiden toimeksiannosta. Hän oli toiminut näin vuodesta 2007 alkaen, mutta vuodesta 2016 eteenpäin liiketoiminta oli ongelmissa. Asiakkaat eivät saaneet tilaamiaan autojaan ja osa menetti etukäteen maksamansa rahat. Joissakin tapauksissa summat nousivat kymmeniin tuhansiin euroihin.

  Syyttäjän mukaan mies ei tässä vaiheessa edes yrittänyt hankkia autoja, vaan vain otti asiakkaiden rahat. Näissä tapauksissa rikos on syyttäjän mielestä törkeä petos tai petos.

  Toisissa tapauksissa syyte on törkeä kavallus tai kavallus. Tällöin syytetty on yrittänyt tehdä kauppoja autosta, mutta on käyttänyt saamansa ennakkomaksun yrityksen muihin kuluihin, maksanut rahalla muille asiakkaille palautuksia tai ottanut rahat itselleen.

  Mies kiistää petossyytteet, mutta myöntää kavallukset. Hän myöntää kavalluksen myös joissain tapauksissa, joissa kavallus on vaihtoehtoinen syyte petokselle.

  Syytetty sanoi, että autot oli aina tarkoitus hankkia asiakkaille, mutta se ei ollut helppoa. Hän kertoi tehneensä vuosien aikana yhteensä noin 900 onnistunutta autokauppa. Vireillä oli ollut tuhansia kauppoja.

  Ongelmia alkoi syntyä, kun hänen autokauppaan keskittynyt toiminimensä tuli miehen velkaantuneen rakennusalan osakeyhtiön alle.

  – Toiminimi on aina tehnyt voittoa. Osakeyhtiön kanssa alkoi mennä huonompaan suuntaan. Firma meni konkurssiin vuonna 2019, ja ne viimeiset vuodet olivat taistelua. Kaikkeni yritin tehdä, että saataisiin hankittua asiakkaille autoja tai palautettuja heille rahoja.

  Miehen mukaan autokauppaa alkoi haitata myös negatiivinen nettikirjoittelu. Hän sanoi epäilevänsä, että kirjoituksista osa on kilpailijoiden tekemiä.

  Syyttäjän mukaan miehen on täytynyt varhaisessa vaiheessa ymmärtää, että autokauppa ei voi pitkään toimia kädestä suuhun -mallilla, jossa uusien asiakkaiden maksamilla ennakkomaksuilla kuitataan vanhojen asiakkaiden saamisia eikä autokaupoista synny voittoa.

  Mies myönsi, että toiminta karkasi vaikeuksien keskellä käsistä.

  – Syy miksi en lyönyt peliä poikki aiemmin, on pirullinen häpeän tunne siitä, että firma menee konkurssiin. Jälkikäteen ajatellen olisi ollut hyvä, jos olisin lopettanut ajoissa. Halusin kuitenkin hoitaa kaikki velvollisuudet pois.

  Oikeus kuulee asianomistajia ja todistajia pääasiassa puhelimitse, mutta yksi asiakkaista halusi ehdottomasti tulla paikan päälle kertomaan asioiden kulusta.

  Asiakas kertoi katselleensa Amerikasta itselleen Datsun-merkkisen auton. Auto löytyi eBaysta ja syytetty alkoi huutaa sitä.

  – Tulimme huutokaupassa toiseksi, mutta (syytetty) sai viestin, että voittaja ei ole valmis viemään kauppaa loppuun asti. Olin edelleen kiinnostunut ja maksoin ostohinnan 13 300 euroa. Luulin, että asia on sillä selvä ja kyselin välillä auton perään. Ilmeni, että tämä ensimmäinen auto oli myyty. Osallistuimme sitten toiseen huutokauppaan, jonka voitimme. Se auto oli kalliimpi, ja maksoin vielä 4 300 euroa välirahaa.

  Kun autoa ei edelleenkään alkanut kuulua ja syytetyn selitykset eivät vakuuttaneet, mies vei asian poliisille. Syyttäjän mukaan mitään huutokauppoihin osallistumista ei ollut, eikä syytetty muutenkaan pyrkinyt hankkimaan asiakkaan haluamia autoja. Syyttäjän mukaan syytetyn todistajalle näyttämä sähköpostiviesti Amerikasta oli kankeaa kieltä ja syytetyn itsensä kirjoittama.

  Syytetty kiisti nämä väitteet. Sen sijaan hän myönsi, että oli joutunut omissa sähköposteissaan valehtelemaan asiakkaille. Hänen puolustuksensa kutsui toimintaa ajanpeluuksi. Syytetty muun muassa puhui siitä, miten Amerikasta kestää saada raha takaisin, vaikka hän odotti uusien asiakkaiden tilityksiä maksaakseen aikaisemmista peruuntuneista kaupoista rahat takaisin.
   
  jpalvima, viikinki75, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Hillosormi

  Hillosormi 1st gear

  Eikä Ilkkaa myydä nettiversion irtopainoksina kuten HS:a tai TS:a...
   
 3. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Miestä kyllä monet neuvoivat jo vuosia ennemmin kun oli jo kaulaa myöten kusessa. Ei vaan ottanut mitään koppia neuvoista eli tyhmä mikä tyhmä. Mm. Amerikan konttirahtari oli saamassa isoja summia ja yritti auttaa kaveria hyvillä neuvoilla siitä miten asiat pitää alkaa hoitamaan ,... mutta kun ei ole pääkopassa mitään minne toisesta sivusta tuleva tieto voisi tarttua niin minkäs sille voi...

  Eniten harmittaa ne jotka hävisivät tonneista kymppitonneihin.....ja heitä on paljon. Kaikki ei ole nostaneet asiaa esiin eikä tehneet rikosilmoitusta.

  Toivottavasti joutuu kiven sisään ja saa liiketoimintakieltoa valovuoden.

  A
   
  Naukkis, pantera, 1purehell ja 1 muu tykkäävät tästä.
 4. Hillosormi

  Hillosormi 1st gear

  Kiitos, Gearhead!
   
 5. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Yleensä en lehtien maksullisia uutisia kopsaa, mutta menkööt nyt tämän kerran.

  Siksi kun itsellänikin jäi perittävää tuolta syytteessä olevalta jannun firmalta.
   
  Hillosormi, three hundred ja Peeaa tykkäävät tästä.
 6. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Eli osasyyllisiä tämän yrittäjän ahdinkoon ovat overdrive foorumille kirjoittaneet, jotka jakoivat kokemuksiaan tämän yrityksen asiakaspalvelun tasosta? Overdriven ylläpito yritti kyllä parhaansa mukaan suojella tätä täysin viatonta kauppamiestä poistamalla viestiketjun jossa rahansa menettäneet varoitteli tämän yrittäjän tekosista.... :wc:
   
  FuryIII '71, Hillosormi, deeäxä ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Mr Banner

  Mr Banner 2nd gear

  Oodeen lopullinen alamäki alkoi tästä ylläpidon torspoilusta.
   
  FuryIII '71, Mokaman ja pantera tykkäävät tästä.
 8. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Joo,sanotaanko jotta tuttu mies osakauppojen puolesta pariinkin otteeseen mutta tästä nyt on aikaa niin kauan kun hänen kanssaan asioin että bisnes luistikin ilmeisesti kohtuuhyvin vielä ,en tiedä enkä perehtynyt hänen tarinaansa tarkemmin kuin mitä tuon artikkelin lukaisin tuosta , toki tiennyt Falcontin asiantilan pääpiirteissään tältäkin palstalta.
  Uskokaa tai älkää mutta ehdonalaista ja kärsijöille maksettavaksi korvauksia läjäpäin+ syytetylle sakot(nämä voi jättää maksamatta varattomana..)kun asiansa hyvin juonii ja tarttee olla henkirikos suurinpiirtein että häkki heilahtaa nykysuomessa heti ja silloinkin pukataan ulos mahd nopsaan ennenaikaisesti ja iltalomatkin pyörii aika nopsaan koska verorahat on ulkomailla ja vankeinhoitolaitokset aivan liian kalliita ylläpidettäviä kuten poliisit,rajavalvonta ym mikä huomattu ja lieveilmiöt nähty mihin päin ollaan menty. Vielä kun tuomiosta valittaa niin homma lykkääntyy hamaan tulevaisuuteen,koronavapaasen aikaan jo ennestään valtavien juttupinojen jatkoksi,pahaa pelkään asianomaisten kannalta kumminkin rahojensa puolesta mutta toivotaan toki että olen väärässä.
   
  Muokattu: 2.2.2021
  Hillosormi ja Peeaa tykkäävät tästä.
 9. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Itse en onneksi harhautunut tuolta mitään ostamaan. Muutaman kerran puhelimitse jotain tiedustelin, ja joka kerta jäi semmonen paskan maku, että ei ollut luottoa tehdä mitään kauppoja ko kusettajan kanssa!
   
 10. T5

  T5 Gearhead

  Heti kun mahdollista, ulosottoon vaan paperit. Ja muistaa pitää ulosoton käynnissä eikä päästä vanhenemaan.
  Joskus nuo saattaa jotain perintöä saada tai hyvällä tuurilla vaikka jonkun isomman veikkausvoiton tms. Onpahan silloin edes pienet mahdollisuudet saada jotain.

  Vähän nauratti, kun "ilkeät" nettikirjoittelut laittoi kilpailijoiden syyksi. Eli Janin mielestä kun homma meni ihan perseelleen ja asiasta varoitettiin netissä, kyseessä olikin vaan ilkeät kilpailijat hiekottamassa mahtavaa bisnestä. Koska ymmärtääkseni kun asiat täällä tuotiin esille, oli homma jo peruuttamattomasti perseellään.
   
  Hillosormi tykkää tästä.
 11. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Hyvä että tämä asia nostettiin aikoinaan täällä Od:llä pinnalle. Muuten rahansa hävinneitä olisi paljon enemmän.
   
  FuryIII '71, SK-, Hillosormi ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. Weijari

  Weijari Gearhead

  Kaverin touhuista ja epäselvyyksistä puhuttiin tallipuheissa jo paljon ennen kuin yksikään kirjoitus ilmestyi esim. OD:lle. Ongelmat ilmenivät aikanaan enemmän osa- ja tarviketilauksissa, joita ei meinannut tulla sovitusti ja selvittelytkin veivät aikaa. Kokonaiset autot tulivat tuohon aikaan ilmeisesti vielä perille kohtuullisesti.

  Noista Osa- ja tarviketilausten puuutteista selvisi kyllä hyvin kaverin olematon toimintatapa ja systemaattisuus. Yksittäiset Summat olivat vaan niin pieniä, että niistä ei kukaan jaksanut nostaa haloota ( esim vannesetti 500€ ) ja todellisesta puutemäärästä ei yksittäisillä asiakkailla voinut olla tietoakaan.

  Sitten alkoi hukkua jo autojakin, jolloin kaverin "viilaukset" tulivat julki, kun rahasummien koko "riitti" suomalaisella kärsivälliselläkin mielenlaadulla kunnon äläkän nostamiseen.

  Eli itse oli Jani nettikirjoittelun siemenet kylvänyt, ja kun ne iti, homma levisi käsiin. Siitä on turha syyttää kilpailijoita. Toki jos on itselleen muutenkin vaikea myöntää virheitään, niin varmaan se on tämänkin myöntäminen vaikeaa. Tyhmä on yleensä liian tyhmä tajutakseen sen itse.

  Se OD:n ja Janin kytky ei vielä ole selvinnyt, siis se kytky jolla osa kirjoittelusta poistettiin kokonaan ja osaa moderoitiin rankalla kädellä. Joku kytkyhän on/oli olemassa, kun selkeästi muusta linjasta poiketen moderoitiin. Oliko sitten sattumalta hyvän asiakaskokemuksen tuomaa sinisilmäisyyttä vai jotain muuta, vain henkilö(t?) itse tietävät.

  Ei kyllä ollut OD:n ylpeimpiä hetkiä tuo episodi. Sananvapaus on tärkeä asia ja tärkeytensä vuoksi myös vaikea asia.
   
  FuryIII '71, Hillosormi, deeäxä ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. f34

  f34 Double Gearhead

  Ja kun ylläpito ei tiedota, niin antaa vapauden spekulointiin.
  Voihan olla, että joku on hommannut muiden asiakkaiden rahoilla tavaraa jollekin. Ja silloin tämä etuuden saanut joutuu tekemään vastapalveluksen.
   
 14. signet

  signet Gearhead

  Eikös tuo mainostanut pitkään od:lla...
   
 15. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Jep, ei liity tähän koijariin mutta täytyi laittaa yksi tuttavavippi perintään ja oli kyllä hyvin suoraviivainen operaatio ( oikeus.fi) , verkkopankkitunnuksia käyttäen. Pääomalle saa max 7%, käräjäkuluille ei mutta ainakaan itselle ei ole tullut vielä mitään kuluja...lieneekö niin että vasta perinnän onnistuessa maksetaan?
  3 vuotta kerrallaan voimassa, max 15 vuotta mutta jos on petostuomio niin ilmeisesti vanhentumisaika on 20v.

  Se saako rahojaan, koska ja miten paljon on sitten eri asia mutta kun ei tähän lakimiespalveluita tarvi niin ei kannata jättää sikseen.
   
 16. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  " Sananvapaus on tärkeä asia ja tärkeytensä vuoksi myös vaikea asia."

  Mutta kuka saa sananvapautta rajoittaa? Ketä tuo sananvapauden salliminen koskee; yleisesti ottaen vain valtiota/viranomaisia. OD ei ole kumpikaan vaan yksityinen yritys.

  Euroopan unionin perusoikeuskirja: Jokaisella on oikeus sananvapauteen. Tämä oikeus sisältää mielipiteenvapauden sekä vapauden vastaanottaa ja levittää tietoja tai ajatuksia viranomaisten siihen puuttumatta ja alueellisista rajoista riippumatta.

  Tästä sananvapaudesta kiistelttin esim niiden Twitter tilien sulkemisen kohdalla, valtio/viranomainen ei saa rajoittaa mutta kaupallinen alusta saa??

  :rolleyes::rolleyes:... nyt lisää popkornia :p
   
 17. Weijari

  Weijari Gearhead

  Lakiteknisestihän asia on selvä kun ollaan käyttöehdot hyväksytty. OD ei joudu vastuuseen vaikka painais kaikkeen kirjoitteluun deleten. Ei tässä paljoa popcornia saa kulumaan :)

  Palstan ylläpidon ja pysyvyyden yms kannalta olisi kuitenkin tarpeen olla tasapuolinen, koittaa välttää levittämästä kaikenlaista vihapuhetta, väärää jonkun liiketoiminnalle vahingollisen tiedon levittämistä ja selkeitä huijauksia. Räikeimmistä tapauksista saattaa ylläpitäjäkin joutua myös lakitekniseen vastuuseen. Tämän asian kanssa saattaa mennäkkin sitten useampi pussillinen ja bissse. Tosin aloituskohta ei ollut oikein otollinen, kun perjantaina tämä on jo vanhentunut ja pudonnut etusivulta :)
   
  isalmela ja Bluestone tykkäävät tästä.
 18. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Daa ...

  Sinunkin mielestä siis Overdrive meni huonoksi Kellarin perustamisen jälkeen?

  Missä mielessä Kellari on huono palsta?
   
  Mr Banner, FuryIII '71 ja jariha tykkäävät tästä.
 19. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Multahan et kysynyt, mutta vastaan kuitenkin. Ei Kellari huono palsta ole, mutta Shit chat näkyy olevan siellä se juttu, 188 000 viestiä. Varmaan aktiiviselle kaveriporukalle oikein kivaa viihdettä. Itse kun taidan olla hivenen sosiaalisesti rajoittunut, enkä tunne tarvetta kuulua oikein mihinkään laumaan, niin ei kiinnosta ollenkaan tuollainen yleinen höpinä. Ajoneuvoharraste- ja tekniikkaosastoille on kirjoitettu pikaisesti päässä laskien n. 25 000 viestiä, joista niistäkin suuri osa on sitä kaveriporukan läppää. Siis asiasisältö on jäänyt ainakin vielä varsin vaatimattomaksi.
   
  isalmela tykkää tästä.
 20. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Kiva, että olet ollut sen verran kiinnostunut, jotta olet käynyt katsastamassa.
  Ellen vallan väärin ole ymmärtänyt, niin Kellari juurikin syntyi Overdriven yleisen keskustelun sulkemisen seurauksena.
  Asiasisällön määrällä tuskin on tarkoituskaan kilpailla OD:n kanssa.
   
  Muokattu: 4.2.2021
  Mr Banner ja isalmela tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!