FHRA Night race finals 30-31.8.2019

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Miksu.1g, 26.8.2019.

 1. Kiitos Miksu, järkyttävän hienoja kuvia. Aamulla kun keittelin aamukahvia ja luin Ilkkaa, tuli mieleen että olisipa Miksu ollut tuolla minun puolella rataa ottamassa kuvia !!! Toive kävi toteen.

  Hyvä kesä, vain jotain pieniä remontteja. Tierpissä välitys paskaksi, regulaattoriongelmaa jne ja nyt meni öljypohja toisessa lähdössä kun tipahti liian kovasti alas. Syy ehkä jännitevika joka näkyi ajassa, solenoidien toiminnassa jne jne. No, hitsataan pohja ja tehdään jotain kehitysaskeleita Hellmannin Hannun vinkkien perusteella.

  Rata alkaa olemaan Pro, kiitos FHRA.
   
  kede -57 ja NorthBlacklistRacemaster tykkäävät tästä.
 2. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

 3. z 900

  z 900 Gearhead

  Kiitos FHRA ja LSK ja kaikki jäjestelyissä mukana olleet!
  Kaikissa kisoissa tuli käytyä kauhavalla.
  Oikeastaan jotain miinusta tästä NS. night race nimellä kulkevasta kisasta olisi: osa katsojista tulee katsomaan nimenomaan pimeässä ajettavaa kisaamista senhän käsityksen saa jo kisamainoksesta missä on ehdottomasti enemmän visuaalista katsottavaa ja fiilistä. Eilen ei kylläkään ollut ilmeisesti innokkaita kisaajia paljoakaan pimeässä ,junnuja oli ja moottoripyöriä jotka tekivätkin mahtavia burniksia. Ymmärrän kyllä tämän järjestämisen vaikeuden
  enkä rupea ketään sen enempää neuvomaan,mutta vähän sellaista fiilistä oli katsomossa.Paljonhan oli rikkoutunutkin laitteita.
  Kiitokset vielä kaikille kisaajille koska jos ei ole kisaajia ei ole kisojakaan.Toivottavasti ensi kesänä jatkuu. Pisteet myös Lehtimäelle joka ainakin yritti.
   
  Muokattu: 1.9.2019
  Pertti K ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 4. cdv70

  cdv70 Gearhead

  tmu tykkää tästä.
 5. tmu

  tmu 2nd gear

  cdv70, Herje, NorthBlacklistRacemaster ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. cdv70

  cdv70 Gearhead

  Araldite73 tykkää tästä.
 7. tmu

  tmu 2nd gear

  Heh, kiitos. Ihan harrastuspohjalta oon näitä käynyt kuvaamassa. Hyvä että laji saa näkyvyyttä
   
  Muokattu: 19.9.2019
  tukkijulli, Pertti K, JuhaKuu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Ihan vinkki ens vuoden yökisan järjestäjälle...
  stock/super stock neljä parasta vastaan PET neljä parasta.
  Real street neljä parasta vastaan SPET neljä parasta.
  Top street neljäparasta vastaan Pro street neljä parasta.
  Ym....
  Eli siis vähän samantapaisia aikoja kulkevat eri (indeksi)luokkien autot vastakkain... kaaviot ja selostaja joka tietäis edes vähän mitä tapahtuu...
  Haastelähtöjä ym. ja sit sellaisia indeksiluokkien lähtöjä joissa voi kokeilla mitä kulkee ilman throtlestoppeja ym. (tietysti turvarajojen puitteissa)

  Kiinnostus olisi ihan eri kun selostaja kertoisi että nyt yritetään ajaa täysillä mitä auto kulkee, kun kisassa ajetaan tiettyä aikaa...
   
  Herje, MIAMIDRAGRACING, xarper ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. dean66

  dean66 Gearhead

  En ollu paikalla, että en tiiä saako kommentoida.... mutta live-streamia tuijotin kasin jälkeen, kun oletin että NIGHT-race olis jotain hienoo.

  ei ollu. nitroputki toki yritti, mutta harmittavasti jotain sattui... jotenkin mainostus ja tarjonta ei kohdanneet.

  en ole kokeillut itse kuuluttamista tuommosissa kinkereissä, että en tiiä tohtiiko sitäkään kommentoida. mutta ei hirmu hyvää kuvaa kyllä tapahtumasta saanu senkään kautta. ison osan ajasta mykkänä ja loppuosa selostuksesta oli sitä, että kerrottiin se, mitä ruudulla jo näkyi... sentään muutaman kerran kisoja seurannu ja edes pieni hahmotus on eri luokista ja niistä kuvioista, mistä missäkin ajetaan ja mihin tähdätään... mutta jos arvelisi, että joku satunnainen matkailija osuisi katsomaan kisoja, niin veikkaan, ettei toista kertaa näillä spekseillä kyllä vahingossa paikalle tule.

  onneksi kuvat on kivat.
   
  PilsnerBil, MIAMIDRAGRACING, xarper ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. z 900

  z 900 Gearhead

  Sen verran vielä pieni lisäys kommentista jonka kuulin sellaiselta joka oli tullut vain yökisaa katsomaan suoraan katsojan suusta:

  TÄSSÄKÖ TÄMÄ NYT OLI

  Huom. älkää kukaan ottako hernettä nenään.
   
  three hundred ja MIAMIDRAGRACING tykkäävät tästä.
 11. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead


  Tuo on kyllä totta, kuskeille ja tiimeille tuo tarjoaa vaikka ja mitä, mutta katsojille voisi tarjota vielä enemmän.

  Tulta ja meteliä saisi olla vähän väliä tarjolla enemmän.
   
 12. Araldite73

  Araldite73 2nd gear


  Itse myös ihmettelin samaa ääneen.

  Hinnoittelu noussut, lentohotellin hinnat pompanneet oikein kunnolla, samaan aikaan itse tapahtuma selvästi laimeampi kun vuosi sitten.
   
  MIAMIDRAGRACING tykkää tästä.
 13. höyrymakkara

  höyrymakkara 1st gear

  Kattelin illalla sitä striimiä, mutta ei näkynyt yleisöä kun oli niin pimiää eli oliko siellä kuinka paljon yleisöä lauantai ehtoona?
   
 14. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Aika vähän oli jengiä. Hiekkakasalle mahtui hyvin, katsomot näytti olevan melkein tyhjiä.

  Viime vuoden puolella 2018 finaaleissa katsomot ihan täynnä, radan reunustat myös kun ammuttu täyteen.
  Lisäksi ajajia riitti niin paljon että blacklist jäi ajamatta, tosin illalla oli useamman tunnin tauko kun satoi.
   
 15. samzon

  samzon 3rd gear

  cdv70, Herje, Mika.V ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. bbford

  bbford Gearhead

  Juu, meidän porukka oli samaa mieltä, "tässäkö tämä nyt oli?"

  Viime vuonna oli tosiaan enemmän "tunnelmaa".. en nyt osaa tarkemmin selittää sitä?
  Porukkaa oli silloin enemmän katsomossa ja black listissä oli kans paljon enemmän kuskeja paikalla.

  Kuuluttuja oli mikä oli, ei kyllä tunnelmaa nostattanut yhtään.

  Kuuluttamossa oltiin piiiitkiä aikoja hiiren hiljaa, porukka istui pimeässä katsomossa ja oli ihmeissään että kuka ajaa mitäkin ja joko itse kisat loppui yms?

  Lehtimäki yritti kovasti, siitä hatunnosto, ei varmaan hääviä ollut lasauttaa tonnit taivaan tuuliin pelkän näytös lähdön vuoksi.

  Sisään 25€, sitten katsomoon 10/20€ ja lopuksi vielä varikkobaariin 10€, porukkaa oli enemmän aidan ulkopuolella kuin baarissa kuuntelemassa musiikkia..

  Juu ei.

  Kesän kisoja seuranneena vinkiksi, että laittakaa vaikka 5€ lipun hintaan lisää, mutta laittakaa katsomot ilmaisiksi.

  Ja juu, tiedän ettei maailman pitäisi kaatua noilla hinnoilla, mutta olen nyt kuullut sitä kitinää joka hiton kisan aikana ja jälkeen niin paljon, että on sillä vaan merkitystä.

  Jees, ensi kesää odotellessa.
   
  Pertti K ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 17. supo

  supo Gearhead

  Kauhava näyttänyt potenttiaalinsa eli nyt kannattaa istua alas ja miettiä kokonaistilanne todella tarkkaan sillä nyt mikä näkyi ja kuului livenä ulos sekä paikalla olleita kohtaan sillä olin varikolla omassa pilttuussa kun porukka purkautui pois radalta niin kommentit olivat raakaa kuultavaa!Hienoja kuvia taas otettu paljon kuvaajilta mutta kun katsomot kuvissa näkyy niin nehän on aivan tyhjiä!Ps.rata oli todella hyvä Anssi Pinolan jäljiltä!
   
  Herje, MIAMIDRAGRACING ja Araldite73 tykkäävät tästä.
 18. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Rata kai oli sinänsä ok. En sit tiedä mitä muuta potentiaalia se on näyttänyt kun et lääniä riittää. Yks piirre on motoparkin kanssa yhteinen, ihmiset pitkälti puuttuu. Miks? Käsittääkseni kummankin paikan liepeiltä löytyy ihan aktiivista harrastajaporukkaa enempäänkin.

  Kenen vastuulla on mainonta? Tosin yökisan tarjoilu oli niin surkea et ehkä hyväkin ettei paljon mainostettu. Ja kovasti hintelää se on ollut myös SM:n osalta, osallistujamäärät surkeita muutamaa ryhmää lukuunottamatta.

  Mieleen tulee väkisinkin keskustelu Vesivehmaan tapahtumassa FHRA:n henkilön kanssa joka tokas;tääl on enemmän osallistujia kuin EM-kisoissa. Ja katsottuaan hetken ympärilleen lisäs, ... ja katsojia.

  Kysyntä ja tarjonta ei näy kohtaavan. Osallistumismaksut ovat harrastuksekseen ajaville aivan liian kalliit. Eikä ainakaan mua houkuta uudet katsastusmiehet jotka osaa kattoa osista päivämääriä ja perustavat kaiken muun henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä. Ryhmiä tai niiden erikoisvaatimuksia eivät edes tunne.

  Sama koskee kuulutusta joka onaivan lennainen asia et yleisö tietää mitä on käynnissä ja miks, tai miks ei ole. Jorejorelle tåydet pisteet siitä et panee ittensä peliin ja tekee hommaa joka tehtävä on, mut toivottavasti ei olekenenkään osaavan tulppana.

  Etelään on näillä näkymin tulossa kaks hyvää suorituspaikkaa lisää, 100 km sisällä pääkaupungista on Kiikala, Vesivehmaa, Räyskälä, Hyvinkää. Mäntsälässäkin oma projektinsa.

  Juteltuani useiden aktiivien kanssa, tilanne on sellainen että odotetaan vain tahoa joka alkaisi järjestää omaa sarjaa/kisaa täällä, ykspäiväisinä ja halvemmilla hinnoilla. Sillä vois olla jopa taloudellisia edellytyksiä toimia. Se todennäköisesti romahduttaisi etelän vetelien osallistumisintoa pohjoisempiin tapahtumiin eikä ainakaan toistaseks ole ollut merkkiä siitä että sikäläinen kalusto olisi sitä korvaamassa.

  Fyyran johtokunnalla ja tulevalla toimitusjohtajalla on melkoisen haastava työmaa edessään.
   
  Herje, kede -57, cutlass cruiser ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Sanotaan mitä sanotaan, muutama jet Dragster tai jet rekka nostaisi kyllä hienosti tunnelmaa.Livestreamia katsoin ja pitkiä oli tauot kun ei ajajia ollut. Nuo kaaviot pitäis oikeesti aloitta vaikka kello 18 kun ns yökisaa hehkutetaan. Itse tulen jatkossakin ajamaan noita lähikisoja yksipäiväisiä ja ehkä naapurissa jotain. Toivotaan että saadaan joku sarja niinkuin Jykä tossa mainitsi näille lentokenttä radoille tai esim West coast cuppia tänne päin.
   
 20. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Nythän olis Motoparkin uusilla omistajilla mahdollisuus napata suurin tapahtuma titteli. Joko juhannuksena tai muuten joku viikonloppu, Drag ,Drift& Rock tapahtuma. Jvg Melrose ym esiintymään niin uskois porukkaa ja kisaajia löytyvän paikalle.
  Kannattas ehkä harkita..
   

Kerro tästä muillekin!