FHRA Nitro Nationals & kiihdytysajon SM-osakilpailu 3

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Rami_Vaan, 19.6.2022.

 1. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Avaan nyt tämänkin topickin...

  Eipä näytä rohkaisevalta tuo FHRA Nitro Nationals & kiihdytysajon SM-osakilpailu 3:n osallistujamäärä.

  Toivottavasti tilanne paranee ennen kuin ilmoittautumisaika päättyy 23.06.2022.

  - Jos jää kovimpien prätkäluokkien osallistujamäärä alhaiseksi, niin silloin minä kyllä (valitettavasti) harkitsen kahdesti viitsinkö lähteä katsomaan Kisoja ollenkaan.
   
 2. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kuulostaa sille, että jotain mätää näissä kisoissa, ei osallistujia, jotain kämäisiä PET luokan autoja ajamassa jotain indeksi aikoja vaan.

  Muutenkin paikkana Kauhava...

  Näyttää sille että 2 kahdesta SM-kisasta pienet mahdollisuuden saada jotai ajoja tehtyä. Siis täysi Farssi kun eka kisa meni sateeksi, toka kisa peruttii. Vesivehmaallakin sade pilas kisas. Kiikalassa vissiin ainut ns. kunnon ajot saatu suoritettua.
   
 3. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Mitä kisoja sä käyt ajamassa kun on varaa noin arvostella? Ainii, mut kun ei oo pitoja...
   
  Muokattu: 20.6.2022
  joteam1, Mikkis ja Herje tykkäävät tästä.
 4. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Taitaapa jäädä nuo kovimpien prätkäluokkien ulkomaiset kisaajat (suurelta osin) kotiin, koska Kauhavan kisa ei kuulu kalenteriin... :odcry:

  EDRS Pro Nordic Motorcycle Drag Racing Championship 2022

  17-19 June Tierp Arena SWE (NDRS MC)
  4-7 August Gardermoen NOR (NDRG)
  11-14 August Tierp Arena SWE (NDRS MC) – FINALS

  Classes included in this championship:
  Top Fuel MC, Pro Stock MC, Super Twin MC, Super Street Bike

  Autopuolella tilanne on parempi...

  EDRS Pro Tracks & Events 2022

  17-19 June Tierp Arena, SWE www.tierparena.com
  30 June – 3 July Kauhava, FIN www.fhra.fi
  22 – 24 July Sundsvall Raceway, SWE www.sundsvallraceway.se
  4 – 7 August Gardermoen, NOR www.ndrg.no
  11-14 August Tierp Arena, SWE – FINALS

  Toivottavasti olen väärässä siinä, että tyngäksi jää tuo Kauhavan kisa tänä vuonna.
   
  Muokattu: 20.6.2022
 5. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Tyngäksi jää, ikävä kyllä kun ei Em-osakilpailu.

  Kova polte oli Natikoihin mutta nyt järjestettävä kilpailu ei ole mielestäni mitkään Nitronationals vaan jotain pienempää. Toivottavasti ensi vuonna järjestetään kunnon kausi.
   
 6. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Eihän toi Kauhavakaan ole mikään championshio race. Eikä ollut mennen viikonlopun Tierpkään autojen osalta. Tierpissä ei haluttu maksaa palkintorahoja, siks ei EM arvoa. Ja taas Kauhava ei täytä kaiteiltaan FIAn vaatimuksia, eikä siksi saa EM arvoa. Täl hetkel osallistujaluettelossa on yks muukin kuin Suomen lippu. Nitropyörisssä yks norjalainen.
   
 7. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Niinpä... ei muutama TF (näytös)lähtö (ainakaan minulle) tee kisasta Nitro-kisaa...

  - Ainoa toivo minulla on vielä se, että saadaan paikalle kaikki kynnelle kykenevät Suomen Nitro-prätkät ja Funnybiket (ja SSB:t) kisaan mukaan... Jos näyttää tämän viikon lopulla riittävän hyvältä, niin silloin täytyy yrittää tulla kisoja katsomaan.
   
 8. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Oli EDRS-kisa prätkienkin puolella... mutta Kauhava vain autojen osalta.

  - Ja "huhujen" mukaan NitroTwinien norjattarella voi olla muitakin syitä tulla Suomeen. :lol:
   
 9. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Mitäs nää huhut on?
   
 10. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  YV
   
 11. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Jos ei ole katsomisen arvoisia kisoja niin ei ole yleisöäkään. Voihan sitä kilpailla vaikka suo painissa jos ei muussa pärjää. Vähän sama juttu Pet luokassa, eivät sovellu muihin luokkiin tai eivät pärjää, niin niille tehty oma luokka että voi ajaa kelloa vastaan. Ei kauheasti katsottavaa, muutenkin eivät nopeimmasta päästä. Eikä jotenkin itselle ole missään määrin kiinnostavia. Nostagial Dragracing kalustokin erilaisuudellaan kiinnostavampia.

  Oi niitä aikoja, kun Junttila, Erhomäki, Viljari, Sokura, Virtala, Kuki, Arnoveri ajoivat SM-kisoissa. Kuitunenkin ajelu on viihdyttävää katsottavaa. Sokuralla oli sentään hienot äänet autossa, katsomo tärisi kun laski ohi.
   
 12. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Niin..., tähän hätään sit toisaalla valitetaan et ei järjestetty motoparkin kisoja. Siel oli 80 ajoneuvoa ilmottautunut, junnut ku ottaa veke ni jää sellanen 60 joista noin puolet pyöriä ja autoja. Suunnilleen jokaiselle oma ryhmä. Mitä siel olis ollut katottavaa? Olisko se ollut maksavien katsojien huijaamista jos ne ois pidetty?

  Vintagetkin ovat bräkettiä, ja vielä 200 metrillä. Pääasiassa hitaampia kuin ne PET-kilpurit.
  Ei mun ielestä voiokein laskea sen varaan et jengi tekee jotain elämänsä loppuun vain siks et joillakin olis jotain nähtävää. Siel on kyl tilaa, ja kalustoakin luulis löytyvän.

  Esimerkiks Kauhavalle täl hetkellä ilmottautunut kaksi Top Streetti kilpurii, aika hyvät mahollisuudet palkintopallille millä laitteella tahansa. Real Streetissä, eli vapareissa veilä paremmat, yks ilmottaunutunut. Jos ei olis muuta menoo olisin voinu Vallulla lähtee Takalan kirittäjäks.
   
  Mikkis tykkää tästä.
 13. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Itsellä katsojana tynkä"natikat" ei kiinnosta, muutenkin kausi vähän repaleinen. Sinänsä harmi kun piti olla Fyyran 50v juhlakausi, rokkia ja ryminää.

  Katse jo tulevalle kaudelle, toivottavasti siihen mennessä Kauhavan puitteet saatu tavalla tai toisella kuntoon ja järjestetään taas kunnon Natikat missä 200+ osallistujaa.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 14. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kunnon yö natikat olisi kiva nähdä, kuten Alastarolla taisi viimeeksi olla. Olikohan niin että 23.59 asti sai ajaa ja oli loppusyksystä jolloin alkoi olla pimeää kunnolla oi ne liekit dragstereissä!
   
 15. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Finaaleissa on yleensä vedetty Topikoilla parit näytöslähdöt illan nupiksi. Onhan se hienoa kun soihdut valaisee pimeyttä, tosin asfaltti kasteessa niin pitoa vähän niin ja näin. Yökisat finaaleissa on hieno juttu, huimaa katsottavaa kun kuskit ajaa pimeyteen.

  Olihan Kauhavallakin yökisoissa Topfuel.
   
 16. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Voi olla että aika kultaa muistot, mutta kyllähän tämä nykyinen on aika pyristelyä verrattuna siihen millaista se oli 80/90 luvun taitteessa ja 90-luvun alkupuolella...oli kaksi rataa, Alastaro oli juuri avattu, Motopark:n Juhannuskisat, ensimmäiset Nitro Natikat ja ne Night Race kisat...Malmilla oli muutaman kerran Power Meet ja Alastarolla Power Race.
  Se on kuitenkin mennyttä aikaa ja on oltava onnellinen kun on saanut kokea sen...nykyinen suuntaus ei ole hyvä harrastuksen, eikä kisojen kannalta.

  Voisi olla syytä koittaa nauttia edes tästä vähästä jota nyt on tarjolla, sillä muutaman vuoden päästä tätäkin muistellaan varmasti haikeudella kun poljetaan polkupyörällä tai kävellään...korkeintain voi olla jotain potkulauta kisoja ja liimataan erilaisia pitopohjia lenkkarin pohjaan pidon maksimoimiseksi :odroll:
   
  Buick225, Seevu, KKOSKINEN ja 1 muu tykkäävät tästä.
 17. Mikkoli

  Mikkoli Gearhead

  EDRS-Pro kisa tosiaan kuten Tierp...mutta poislukien PM,PStock ja TM. Kohtuu sekavaa,tohon tais joku perustelu joskus ollakin miks näin? No,ei toi arvo nyt mitään varsinaista ryntäystä näytä noihin ajettaviinkaan luokkiin tuovan ulkomailta. (Comp,TD,S&SS)
   
 18. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Mikään ei estä järjestämästä tollasia mennen ajan tapahtumia nykypäivänä. Muuta kuin se et ei oo ihmisiä jotka osallistuu ja järjestää. Jos bisnesidea tuntuu hyvältä ni eiku toimeen, isot massit tulossa!
   
 19. supo

  supo Gearhead

  Odotellaan rauhassa ketä tulee ajamaan ja nautitaan siitä kattauksesta mikä on paikan päällä!La ja Su Topfuelit ajaa ja luulen että nitropyörät paikalla kohtuullisella kokoonpanolla eli kyllä nähtävää on paikanpäällä!Ps.Voi olla että joku Pro verme on testaamassakin!
   
  Muokattu: 20.6.2022
 20. pile

  pile Gearhead

  Aika surkeaa itkua koko ketjun lukeminen .
  Kaikki luokat on nykyään paskaa paitsi se yks ja seki on kusta.
  Näitä ketjuja lukee muuten kilvanajajatkin ja on todella mieltä ylentävää lukea näitä itkuvirsiä täällä.
  Tällänen kirjoittelu täällä ei varmaan lisää lajin nostetta.
  Päin vastoin , ulkopuolinen joka näitä erehtyy lukemaan ei varmaan saa näistä lajiin imua.
   
  Mikkis, Peeaa ja 930BiT tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!