FHRA ry:stä FTCA (Finnish Tuning Car Association)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 26.10.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Lainaus http://www.fhra.fi sivujen uutispalstalta koskien Fyyran vuosikokousta:

    "Lisäksi hyväksyttiin myös ehdotus
    Finnish Tuning Car Association (FTCA) aputoiminimen käyttöön otosta, FHRA:n toimintaan."

    :-o :-o

    Pitäisikö :cry: vai :lol: ...
     
  2. Fastback

    Fastback Gearhead

    Kyllä tästä alkaa oleen periaatteet jo kaukana. Toisaalta järjenkäyttö on sallittua, miksi hajauttaa harrasterintamaa ja miksei fyyra haukkaa osan tuning-kakkua. Ehkä tämä yhdistää jenkki&tuning miehet yhteiseen rintamaan hyvän asian puolesta?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    ei välttämättä toimi jenkkiauto harrastus perustuu ihan eri aatteisiin kuin joku tungin eiköhän riisikuppien omistajat pysy omalla reviirillä.
     
  4. paxton

    paxton 1st gear

    kyllähän kattojärjestö vois olla samojen patujen hallinnas niin saataas rakentelumuutosasioihinki enemmän voimavaroja ja ääntä niin kuuntelis väki tuola arkadianmäelläki meitä paremmin
     
  5. Fastback

    Fastback Gearhead

    Paxton ymmärsi yskän. Yksi seikka muuten on, että nykyisten kansanedustajien jälkikasvu on muuten taatusti enemmän tuning kuin v8 linjoilla, voitais saada vähän painostusta sisäpuolelta harrastelijaystävällisempiin lakimuutoksiin...<IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Tässäkin kysyn, että onko järkevää rikkoa harrastajarintama vain periaatteen puolesta? Kyllä mäkin myönnän, että muutamat tuning-autot ovat naurettavia ja muutama tuunaajat pellejä. Ehkä tunarit katsovat meitä samalla silmällä - tyyliin onpa hieno Cadillac, sitten voi #ittu mikä lintta dartti (mitenkään lintta dartteja morkkaamatta) ja tuon mustangin omistaja on dorka jne...

    Minä mahdun tunarien kanssa samalle tontille niin kauan kuin hifi pysyy aisoissa. Yhteistyö on kova sana.
     
  6. Holley

    Holley Gearhead

    Jenkkimiehet joskus tosiaan pysyy reviireillään. Mulla oli aikanaan kulunut väri 4d Chevy II:ssä, kaverilla mourusi Mustangin 289 aivan vääränmaalaisessa Caprissa eikä meitä oikein suosiolla jenkkiautopiireissä katseltu, olis kai pitänyt olla tiptop Mustang nyt vähintään tai 5,5 m pituutta autossa ja vuosimalli '50's?
    Kuppikuntaisuudesta on juttua täällä Overdrivessä muuallakin. En "ymmärrä" tuningia, mutta se voittaa Playstationit ja tuo edes jotain tulevaisuuden toivoa tähän hommaan, väitän eikä Suomen Valtiota vastaan muutenkaan riitä pelkät "jenkkimiehet", "mobilistit" tai "tuning" -ihmiset, kun Tärkeät Ihmiset miettii 500 EUR käyttömaksuja tms "eurooppalaista"(=loputkin rahat pois Autoilijoilta) ja yritetään pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Se hiili, yksi hiili, puhalletaan nyt siihen, joo?
     
  7. NHRA

    NHRA 1st gear

    En ymmärrä tätä jyrkkää vastakkainasettelua "Tuning-pellet" vastaan "Jenkkiautoilijat". Molemmat harrastavat autoja ja parantelevat niitä mielensä mukaisiksi. Jos toisen harrasteauto on Nishontoyoda ja toisen Cadchryschevler niin mitä väliä sillä on? Eihän "tuunaaminen" ja jenkkiauton virittäminen eroa toisistaan periaatteiltaan mitenkään. Ja jos katsoo uusimpia Summitin ja Jegsin luetteloja (= monen jenkkimiehen raamatut) niin molemmista löytyy iso "Sport Compact" osasto, joka on täynnä viritysosia nimenomaan japsivehkeisiin. Näiden osien valmistajina on mm. Arias, Crower, Crane, MSD, Edelbrock....kaikki tuttuja merkkejä. Ovatko nämä valmistajat nyt "myyneet sielunsa" vai onko sittenkin niin että virittäminen on virittämistä, oli auto sitten mikä tahansa.

    Selvennyksen vuoksi: en ole mikään "Tuning-mies", vaan ihan pesunkestävä jenkkiharrastaja. Mielestäni harrasteautoilu on vain sen verran uhanalainen laji, että ei ole kenenkään edun mukaista riidellä keskenään.
     
  8. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    NHRA!
    Juuri näin! [​IMG]
     
  9. mg

    mg Gearhead

    en kaikkien kommentteja jaksant lukee, mutta FTCA on FHRA:n aputoiminimi. siis joo. ftca:ta pyörittää/tulee pyörittämään eri heput kuin mitä fhra:ta.

    se on hyvä kun kaikki 'palvelut' on saman katon alla.

    lieneekö tämä oikea palsta tämän asian puimiseksi, fhra:lla on myös oma foorumi.
     
  10. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Ihan samat jutut tuning äijillä on mielessä kun jenkkihörhöillä, toteutukset ja kohteet + painotukset voi vaan olla vähän erilaisia. Mun mielestäni FHRA teki hienosti tarjotessaaan valmista organisaatiota myös tuningnin kattojärjestöksi, se on tuunareille suurempi etu kun on taho joka tietää sydeemit, ei tartte aloittaa tyhjästä. Autoharrastajilla ei tässä maassa pitäis olla varaa kun korkeintaan leikkimieliseen kuppikuntaisuuteen ja käytännössä näin aika pittkälti onkin. Voihan olla, että joku 405 peugeotti monimutkaisella billet alumiinitakasiivellä voi vaikuttaa naurettavalta, mutta liekö noi kaikki omatkaan tekemiset ihan kaikkea tarkastelua kestää. Kumpi sitten on naurettavampi, tollanen pökötti kuivaustelineellä vai neliovivaliantti 325 renkailla? Vastaus: mitä välii, pääasia, että ihmiset duunaa ja tykkää tekemisestään.
     
  11. mg

    mg Gearhead

    mopeman; naulan kantaan.

    ei suomenmaa ole todellakaan hirveen suuri. kauneus on katsojan silmissä. harrastaa mitä harrastaa, kunhan on kiwaa.

    kukin taplaa tyylillään. ei mua todellakaan häiritse se että naapurilla on tuunattu auto, kun ite oo migi kädessä laittamassa paikkaa oman ameriikan ihmeen pohjaan. eiks tää oo hermolepoa kumminkin.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Minusta FHRA:n pitäisi pikimmiten ottaa käyttöön nimi Finnish Drag Racing Association, koska sitähän kyseinen järjestö pääasiassa on.

    Kun FHRA ei ole kyennyt hoitamaan edes "hot rod" väen asioita parhalla mahdollisella tavalla, niin hiukan arveluttaa miten tuning-osastokaan siinä sujuisi..

    Tosin jos tätä FTCA:n tuning-toimintaa alkaa pyörittää joku muu aktiiviporukka saman katon alla ja ajatus on peräisin tuning-väen parista, voi se jopa onnistua ja sikäli ajatus on hatunnoston arvoinen!

    Mutta jos ajatuksena on vaan ottaa toinen nimi käyttöön ja "rahastaa" myös tuningharrastuksella sinne pohjattomaan kaivoon, niin sitten hiukan epäilyttää.

    Mutta ei tuomita ennenkuin nähdään mistä on kyse ja miten "uusi toimialue" näkyy ja kuuluu tulevassa toiminnassa. Onnea ja menestystä siis.
     
  13. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Totta tuo FHRAn keskittyminen lähinnä kisapuolen järjestelyihin, se on ainakin toiminnan näkyvin osa. Muuta tapahtuu varmasti lähinnä selvittely ja lobbausosastolla, muttei näy niin julkisuudessa. Osa syynä tohon lienee se, että FHRA on demokraattisesti toimiva järjestö jonka hallitus valitaan vuosikokouksessa. Jostain syystä nää kisahemmot on aika aktiivista jengiä jotka myös viihtyy siellä vuosikokouksessa äänestämässä ihmisiä päättäviin elimiin. Jos toimintatapa häiritsee, niin asioihin voi vaikuttaa toimimalla ja osallistumalla.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    No niinhän se NHRAkin kanssa, se vaan kisaa. SEMA hoitaa lobbausta. Toivottavasti autokerhot lähtevät nyt SHALliin mukaan, sillä se olisi paras organisaatio hoitamaan lobbausta. FHRA hoitaa kisat ja American Car Shown ja niiden hoidosta (lähinnä tuo kerhojen palkkioiden maksu) päätellen ei heitä oikein lobbaamaan voi päästää. Minustakin FHRA olisi oikeammin FDRA, mutta olkoon mikä on, ei täällä kukaan mukaan tuota FHRA nimeä paremmin tarvitse.
     
  15. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ei nyt lähdetä SHAL vs. FHRA linjalle, koska SHAL:n tarkoituksena ei ole "kilpailla" jo olemassaolevien järjestöjen kanssa saatika syrjäyttää näitä vaan yrittää luoda yhteistyötä erityyppisten harrasteajoneuvokerhojen välille.

    Kuten tiedämme SHAL on sitäpaitsi vietellyt hiljaiseloa useita vuosia ja tänä aikana FHRA:n aktiivit (Alasalmi, Vaisto & Co) ovat olleet likimain ainoita lobbaajia ja harrastakentän etujen valvojia.

    Katsotaan nyt miten SHAL lähtee kehittymään ja puhalletaan yhteen hiileen FHRA:n ja SA-HK:n kanssa niin kyllä se siitä..
     
  16. Yogi

    Yogi Gearhead

    FKTCA = Finnish KyläTyning Corolla Association.

    Tottakai harrastajien pitäisi pitää yhtä, mutta mulla se on ainakin vaikeaa, koska tuningit ovat muutenkin élämäntavoiltaan erilaiset. Törmäilyjä tulee joka suhteessa.
    "Alkuperäinen on hienoin" eli en itsekään pidä noista 325 renkailla olevista Valianteista, vaikka Valiant edustaakin suomiautoilua hienoimmillaan! Saa Summiteilla olla japsiosaa, mutta eihän niitä ole pakko ostaa...
     
  17. ajk81

    ajk81 1st gear

    Hyvähän tuo on jos saadaan koko organisaatiota hoitamaan sellaisia ihmisiä jotka voisivat harrasteautoilijoiden asemaa parantaa kaiken maailman prosenttien ym. muiden kiemuroiden maassa. Ja on tuuninki porukoissakin ihan järkevää porukkaa ja kohtuullisen hienoja autojakin(ei tosin kaikki).
     
  18. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    hifi on ihankiva asia jos sitä käytetään siihen tarkoitukseen mihin se on tehty ja basso laatikot ne on irvikuvia ne on niitä pellejä jotka pelaa porukoiten rahalla ja kehuu olemattomia hevosvoimiaan mutt mutt
    kaikki tyylilään

    mulla on popit autossa minusta on kiva ajaa parkiin ja soitaa rokkia olla kaveriten kanssa kun ei baarissakaan ymmäretä musikin päälle kun soitetaan jotain tic takkia

    ja jos minulla kun auto jossa on yli 400 kuutiotuumaa niin mankaa ei löydy vannon kunnia sanalla sen

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MR. HORSEPOWER 2002-10-28 23:53 ]</font>
     
  19. Driver81

    Driver81 2nd gear

    Kaikkihan mahtuvat samaan talliin, koska se ei ole kuin asenteesta kiinni. Jos joku on sitä mieltä, että ei voi katsoakkaan "tunareita"/heidän autojaan niin ei sitten varmaan tarvitse kovin paljoa olla ulkona tänäpäivänä olematta vihainen. Sama toimii ihan yhtä lailla toiseen suuntaan. Asiahan on ilmiselvä, että jos joku auton on rakentanut alusta loppuun rakastaen tätä metallista kasaa useamman tuhannen tuntia niin väkisinkin siinä sappi kiehumaan, jos toinen tulee sitä paskaksi haukkumaan ja se taas on tämän haukkujan ihan henkilökohtainen päänsärky.

    _________________
    First to go, last to know.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Driver81 2002-10-29 00:30 ]</font>
     
  20. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Tuosta olen täysin samaa mieltä.

    SHAL toimii, kuten Nimetön totesi, jos kerhot niin haluavat.
     

Kerro tästä muillekin!