FHRA Televisiointi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 24.5.2011.

  1. triniemi

    triniemi Gearhead

    Tänään näköjään alkais lähetykset, mä käsittäisin, että toi olis se ilmanen eli entinen urheilukanva:

    FHRA: Ennakko kaudesta 2011
    Nelonen Pro 1 Klo: 17.00 tiistai 24.05.2011
    Hot Rod ja Drag Race -kisojen huippuhetket.

    Ja sitten lauantaina Motoparkin eka lähetys ja sunnuntaina uusinta:

    FHRA: SONAX Spring Nationals 1
    Nelonen Pro 1 Klo: 20.00 lauantai 28.05.2011

    FHRA: SONAX Spring Nationals 1
    Nelonen Pro 2 Klo: 21.00 sunnuntai 29.05.2011

    Vesa tai Johanna tai joku telkkaritiimistä vois laittaa vaikka tähän ketjuun mitä ryhmiä kyseisissä lähetyksissä on.
     
  2. triniemi

    triniemi Gearhead

    Eiku toi sunnuntain uusinta onkin Pro2 kanavalta, mikä on ilmeisesti maksullinen.

    Uusinta Pro1 kanavalle ekalle lähetykselle on sitten seuraavana lauantaina.
    FHRA: SONAX Spring Nationals 1
    Nelonen Pro 1 Klo: 13.00 lauantai 04.06.2011

    ja heti perää tulee sitten osa 2

    FHRA: SONAX Spring Nationals 2
    Nelonen Pro 1 Klo: 13.30 lauantai 04.06.2011
     
  3. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Kaikki hyvät ohjelmat menee maksukanaville.... :cry:
     
  4. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Noihan on molemmat maksullisia. Eli noita lähetyksiä ei sitten enää tarvi seurata.
     
  5. triniemi

    triniemi Gearhead

    Heh, tulin kotio juuri ja piti hakee digiboksiin kanavat uusiksi, jotta sai huomata, että maksukanavahan se Pro1 myös on. Vois harmittaa jos ajais SM-ryhmää ja olis maksanu sitä kautta televisioinnista.
     
  6. SG 448

    SG 448 Gearhead

    Mikko,yx ennakkolähetys tuli jo viime Lauantaina Pro1 kanavalta,Seuraavassa lähetyksessä sanottiin et tulee Outlaw ja Super Pro Et.
     
  7. triniemi

    triniemi Gearhead

    Jahas, pitääkin lähtee sit käymään vaikka Latella kattoon toi. Viime vuonna meinasin tilata kanavan, jolta olis nähny NHRA kisat. Jäi tilaamatta, kun olis pitäny ottaa joku tolkuton kasa kanavia, johon toi olis sisältyny ja hintaa kuitenkin monta sataa. Ei paljon telkkarin vieressä ehdi muutenkaan istuun.
     
  8. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Valitettavasti tähän on tultu. Kaikki katsottavissa oleva menee eri maksukanaville :mad:
     
  9. joteam1

    joteam1 Gearhead

    Jep, eipä näy täälläkään, eikä kellään tutullakaan. Mutta ei kai sen niin väliäkään ole, näkeekö sitä ketään? Onhan jo tuotantokulut maksettu osallistumismaksuissa? Ei kai sen silloin niin väliä ole näkeekö sen 100 vai 100000 katsojaa?
    Onhan se hienoa, että ollaan maksukanavilla, kuten Formulat, Rallit, SM ja NHL lätkät ym. ym.
    Ja sehän on vaan valintakysymys, hankkiiko maksukanavia, vai ei.
    Itse en vieläkään näe tarpeelliseksi sellaisia hankkia. Mulle riittää nämä (Hel***in kalliit) ns. "ilmaiskanavat"
     
  10. homer

    homer Double Gearhead

    Katsomatta jää, en periaatteesta osta yhtään maksukanavaa.
     
  11. triniemi

    triniemi Gearhead

    Noista lajeista seuraan formulaa. Ajastan sen digiboksille, pysyn uutispimennossa sunnuntain ja katon ehtoolla sitten sen tunnin koosteen. Kun mainokset vielä kelaa, tulee ihan sopiva tiivis 45min F1 toimintaa.

    Mut pointti oli se, että Formulaa sentäs pystyy kattoon ilmaskanavalta jotenkin, rääk reisinkiä ei ollenkaan. Kyllä olis mullakin selittämistä nyt sponsseille jos olisin tv esiintymisiä niille myynyt. Aivan miminissään pitäis lähetykset saada nelosen nettiteeveehen eli ruutu.fi palveluun mistä vois sponsseille lähettää sitten tiedon vaikka sähköpostilla kun oma naama/auto sattuu lähetyksessä olemaan.
     
  12. triniemi

    triniemi Gearhead

    Ei muuten lue mun mielestä sanallakaan missään FHRA:n sivulla, että televisiointi olis muuttunu maksukanavien taakse tälle vuodelle.
     
  13. jknR

    jknR Gearhead

    No niinpä tietenkin. Just viime viikon lopulla tuli karsittua noita maksukanavia. Pitää sitten yrittää suoriutua paikanpäälle!
     
  14. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    sama täällä, rahastusta koko tv. netistä näkee mitä näkee
     
  15. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Uutisoinnin mukaanhan ainakin Formula-lähetykset loppuu ens vuonna maksukanava MAX:iltakin eli siinä mm. MTV3 laski pieleen kun siirs sen sinne, katsojat katos ja sitä myötä ohjelmien mainostulotkin.

    Kiihdytyslähetyksissä toi maksukanavalle meno on vielä turmiollisempaa, se on niillä sen sit saamilla katsojamäärillä samantien moro kaikkien ohjelmissa mainostajien kiinnostukselle.
     
  16. Geebe

    Geebe Gearhead

    Mitenköhän kävisi jos opensource-hengessä valveutuneet taitavat vapaaehtoiset harrastajat ottaisivat haasteeksi kuvata kiihdytyskisat ja julkaista ne netissä. Joku nörtti hallitsee tekniikan, joku hoksaa tarjota serveritilat ja yhteydet kenties joskus tulevan positiivisen julkisuuden toivossa. Juutuubit tai mitkä tahansa, kyllä tekniikkaa maailmassa löytyy.
    Tällainen underground-televisio kun saavuttaisi lähes reaaliajassa kiihdytyskisoista kiinnostuneen yleisön ja toisaalta tapahtuma-ajan jälkeen koska tahansa olisi kenen tahansa nähtävissä. Saattaisi jopa jonkun sponsorin tarra tai kangashihamerkki näkyä jonkun katsojan silmiin.

    Ajatelkaa Googleja ja muita ilmaispalveluja, niinkuin esimerkiksi sellaista overdriveä.... Ansaintalogiikka tulee nettisukupolven mukaan siitä kun miljoona ihmistä haluaa käydä katsomassa hyvin tuotettua videota kiihdytyskisoista ja samassa positiivisessa hengessä syötetty kaupallinen viesti menee perille samaan aikaan kun maksukanavan viesti blokkaantui kortinlukijaan tai jäi näkemättä kun esitysaika meni ohi saunavuoron takia.


    Ajatelkaa vaikka semmoista ilmiötä kuin kiihdytyskisojen ja cruisingien valokuvaus - uskomattoman taitavaa vapaaehtoistyötä monilta kuvaajilta, eli kenellekään ei tulisi mieleen loggautua maksullisille sivuille nähdäkseen millaisia autoja kisoissa oli. Saataisiinko vapaaehtoiskuvaajille joku ansaintamahdollisuus tällaisen kisareportaasin kautta?

    Jos oikeudelliset kysymykset AKK:nja FHRA:n taholta torpedoi tällaisen ajattelun niin treenatkaa muutama vuosi serveritilalla jossain vinkuintiassa niin johan rupeaa voimasuhteet muuttumaan.

    Se ei riemastuta ketään että kiihdytyskisat näytetään maksukanavilla ei-kenellekään.

    Sama malli toimisi aika moneen muuhunkin urheiluun, tai muuten vaan muuhunkin asiaan. Löytyykö esimerkkejä onnistuneista tapauksista?
     
  17. Jza

    Jza Double Gearhead

    Eihän tuommoinen ole pahakaan toteuttaa ja streaming -palvelua voi ostaa kohtuuhinnalla lähes joka operaattorilta, mihin sitä voi työntää periaatteessa vaikka 3G:tä pitkin. Mutta luulen ja väitän että tossa tökkää homma tekijänoikeuksiin.
     
  18. Geebe

    Geebe Gearhead

    Uskon että olisi oleellista että joku myös tuottaisi aineiston kasaan, eli tekisi sen mitä kaupallinen tuottaja tekisi jotta aineisto palvelisi kaupallista promoottoria tai seuraa. Sekalaiset pätkät juutuubissa ei riitä. Uskoisin..

    Kuka omistaa julkaisuoikeudet niihin ryhmiin joista FHRA ei ole tehnyt telkkarisopimusta maksukanaville?
    Kuinkahan kävisi jos niiden ryhmien osallistujat saisivat mieleistänsä julkisuutta työllensä, paremmin kuin "telkkariryhmät".

    Mielestäni kuskit ja tiimit ovat nitä gladiaattoreita joiden edesottamuksia ylöeisö haluaa nähdä. Ja joille kuuluu taloudellinen hyöty, ainakin osa.
     
  19. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Sama täällä..!
     
  20. ata

    ata Gearhead

    Juu, tuo on kyllä erittäin huono homma. Käytännössä kotimaan Drag Racing jää täysin näkymättä lähes kaikille.

    Esimerkiksi tuo Nelonen Pro 2 on sellainen kanava, jota ei Helsingin kaapeliverkossa DNA-Welholla saa edes rahalla tilattua millään hinnalla. Ja se toinenkin eli Pro 1 hävisi kanavapaketeista pois ja on kai vain erikseen tilattavissa. Ei kuulu edes kaikkein laajimpaankaan L-pakettiin... ja Pro 2:sta tosiaan ei voi tilata edes erikseen.

    Katsolaluvut varmaan alkavat lähennellä nollaa? Kuka voittaa sillä, että drag racing siirrettiin maksukanaville joita ei monissa suurimmissa kaupungeissa edes näy, tuskin kukaan. Häviäjiä kyllä löytyy runsaasti, kaikki katsojat jotka olisivat halunneet seurata lajia, satunnaiset katsojat kaikki, laji itse menetti tv-näkyvyyden käytännössä kokonaan jne.

    Itsemurhaa lajille siirtää se tuollaisille maksukanaville joita ei esimerkiksi sellaisessa pikkukaupungissa kuin Helsinki voi katsoa...
     

Kerro tästä muillekin!