Fillerin säilyvyys ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja robin, 5.1.2014.

  1. robin

    robin Gearhead

    Maalikaapista löytyi avaamaton vajaa 10 vuotta vanha Sikkens Autocryl Filler 3:1 purkki kovettimineen. Pikaisesti vilkaistuna näytti ihan hyvältä tavaralta muuta alkoi epäilyttämään kun Sikkenssin sivuilla mainitaan säilyvyydeksi 2 vuotta.

    Mahtaisiko tuon uskaltaa vielä ruiskuttaa 2K epoksin päälle hiontaväriksi vai haenko suosiolla kaupasta uutta tavaraa ?
     
  2. passerby

    passerby Gearhead

    itse koittaisin sekoittaa sitä jollain kättäpidemmällä kunnes pohjalle tiivistynyt paksu möhnä on sekoittunut tasaiseksi muun purkin sisällön kanssa. sitten katsoisin tarkemmin onko siinä vielä sattumia jotka voisivat mahdollisesti tukkia maaliruiskua.

    tehokkain ja nopein tapa tietty on sekoittaa vaikka poraan kiinnitetyllä vispilällä.

    mahdollisia sattumia voisi koittaa siivilöidä.

    sattumia enemmän kuitenkin herää kysymys vanhan maalin tarttumisesta allejäävään maaliin. tosin kokemuspohjaista tietoa ei ole siitä vaikuttaako maalin vanheneminen tartuntaan...

    mutta jos se filleri muuten vaikuttaa koostumukseltaan oikeanlaiselta huolellisen sekoittamisen jälkeen, niin sitten voisi tehdä koemaalauksen johonkin hukkapeltiin jossa on samaa maalia jonka päälle aiot maalata.

    tuossa minun mietteitäni. ehkä turhia itsestäänselvyyksiä mutta joku muu voi kirjoitella lisää :)
     
  3. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Uskaltaisin käyttää, mikäli vaan saa kohtuudella sotkettua tasaiseksi. Toki kannattaa suodattaa viimeistään siinä vaiheessa kun ruiskuun kaataa. Miten lie kovettaja säilynyt?

    Itsellä ei 2k-tuotteet ole noin pitkään hyllyssä lojuneet, niin käytännön kokemusta ei ole. Mutta yli 16 vuotta vanhat metallisävyt sain elvytettyä henkin reilulla ohenninmäärällä. Osa oli jo lähes kokkareiseksi kuivunut, mutta siitä ne lähti sulamaan taas värimassaksi.
     
  4. robin

    robin Gearhead

    Tämä oli pienen sekoittelun jälkeen tosiaan ihan normaalin näköistä ilman mitään kokkareita. Kovetin taasen on täysin sinetöidyssä törpössä ollutta joten sen voisi kuvitella olevan OK.

    Tuossa tovin kun asiaa pohjia hieroessa tuumailin, niin päätin kuitenkin pelata varman päälle ja haen viikollä pöntön uutta tavaraa. Täytyy käyttää tämä vanha johonkin vähäpätöisempään kohteeseen, nyt on niin monta tuntia hierontaa takana ettei uskalla enää ottaa riskejä ;)
     
  5. andreas.

    andreas. 3rd gear

  6. sirppi&vasara

    sirppi&vasara 2nd gear

    5 vuotta aikaa oli yksi halpa maalaustyö ja asiakkaan rahat piipussa, hyllystä löytyi lesonal filleriä purkki oli joulukuulta 80 eli vanhempaa kuin minä. hyvin toimi ja ei kai nuin hyvää pohjamaalia nykyää saa...purkki oli tosin avaamaton.kovetteeksi meni glasuritin ms joka oli vuodelta 95...pienen testipalan tein itsekkin ja sitten vasta tähtäsin autoa.
     
  7. robin

    robin Gearhead

    Testasimpa sitten ihan piruuttaan tuota vanhaa varastoa eilen ja hyvinhän tuo tuntui toimivan edelleen. Tänään tähdätään kojelautaa kohti ;)
     

Kerro tästä muillekin!