FIM-E Drag racing 2021 dates

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Rami_Vaan, 24.1.2021.

 1. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  FIM-E sivuilta koipioitu:

  30/4–2/5 Kunmadaras SSB Only
  29-31/5 Santa Pod/GBR
  10-13/6 TBA Tierp/SWE
  8-10/7 TBA Kauhava/FIN
  27-29/8 Hockenheim/GER
  9-12/9 Santa pod/GBR

  Toivottavasti saadaan myös nuo Suomen ja Ruotsin kisat pidettyä.
   
 2. pinola

  pinola 3rd gear

  Fhra on aika monella suulla sanonut ettei FIM kisaa meillä tänävuonna ajeta. En kyllä tiedä varmaksi jos jotain on muuttunut.
   
 3. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Tba, voisiko olla että vahvistetaan myöhemmin ajavat luokat?
   
 4. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  ... Siksi kirjoitinkin "Toivottavasti saadaan myös nuo Suomen ja Ruotsin kisat pidettyä."

  "Toivossa on hyvä elää sanoi lapamato"

  ... Fingers crossed.
   
  Araldite73 ja pinola tykkäävät tästä.
 5. gremlin

  gremlin Gearhead

  Olen myös ymmärtänyt että jos ajetaan niin ajetaan Nordic Pro sarjaa.
   
 6. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Eurodragster.com sivuilla on uutinen jossa puhutaan 2021 kalenterista http://www.eurodragster.com/news/news.asp?Story=february28#february28...

  Ainakin Kunmadaras on jo peruttu (http://www.fim-europe.com/drag-bike/)
  ja sekä Tierpin, että Kauhavan kisat on poistettu kalenterista (koska ei ole saatu virallista päätöstä)...

  Taitaa mennä maksimissaan 3 kisan tynkä sarjaksi ja pahalta näyttää (ainakin minun mielestä) myös se, että Eurooppalaisia ei paljon nähdä kevään Englannin kisoissa vaikka saatetaankin järjestää UK:n sisällä.

  Toivottavasti edes Suomessa päästään ajamaan... (IMHO) Ruotsin Korona tilanne tuskin hellittää riittävästi kevään aikana.
   
 7. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Vuodenvaihteeen orastava toivo alkaa kääntymään alkavan kevään epätoivoon ainakin mulla.
   
 8. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Valitettavasti samanlaiset fiilikset on myös minulla.

  - Toivottavasti olen täysin väärässä.
   
 9. nämä sarjajutut on niin teennäisiä höpöhommia. Onhan se nähty nämä EDRS:t ja FIMmit ja muut. Tilanne on vain se että niitä muutama hikinen kiertää joku peltikipon kuva silmissä ja sitten on ihan maailmanmestarin olo.

  Eikhöhän homma ole vaan niin että jokainen joka haluaa ajaa täällä maassa, pistää vehkeet nippuun ja menee radalle. Jos on ilm.maksu hieman kovempi kuin jossain Ruotsin sivukylän kisassa, niin matka yms. kuluissa voittaa. Eikä siellä Tierpissäkään ilmaiseksi saa ajaa, maksaa normikisaajallekin +500e per kisa + kulut päälle.

  Salakari on kertonut Nitropyörien kisahommasta ja olen ihan varma että heillä tulee olemaan 8-14pyörää viivalla joka kisa. Jos muut ryhmät ryhdistäytyy niin ihan varmasti pyöräpuolellakin on asiallisia kaavioita ja kun on kisaajia -> se tuo katsojia sekä uusia kisaajia ruotsista. Tarkkojen mittausten mukaan ruotsi on yhtä kaukana täältä sinne kuin sieltä tänne. Niin ja Norskeille on aivan ilo ajaa laakeeta maantietä kun muuten siellä menevät ylä tai alamäkeä niillä vanhoilla racebusseillaan.

  Tämä nyt ei kuulu tähän otsikkoon, mutta ei nyt jaksa kaivaa oikeaa otsikkoa tuolta historian uumenista, joten tähän kirjoitellaan.

  (Autohommissa olen ihmetellyt että esim. Top Doorslammer ryhmässä jossa on todella paljon investoitu ja menty eteenpäin Suomessa viimeisten parin kolmen vuoden aikan on edelleen sitä että ei viitsitä lähteä radalle. Viimekesänä oli hyvä esimerkki siitä. Useita valmiissa kisakunnossa olevia vehkeitä seisoi tallissa ja osa mussutti sitä vanhaa mantraa että kuinka se FHRA on kaiken pahan alku ja juuri. Oli kuitenkin perseensä saanut hinattua kauhavalle, ihme.

  Nyt toivoisi että S/SS, CompEliminator olisi ne suunnannäyttäjät jotka aktivoisivat porukkaa ajamaan. Molemmat todella kovatasoisia ryhmiä ja molempiin löytyy Suomesta hyvä määrä kisakalustoa. Toinen vaihtoehto on käydä jossain katuautokisassa testaamassa ja mussuttaa.

  No, tähän varmaan joku hejjaa sverige ukko tai Kari Laitinen kuopion kilpa-autoilija kysyy että mitä se Aulis meinaa tehdä, johon vastaan että Ihan mitä huvittaa. Rahat ei ole edelleenkään loppunut eli kisaa voi ajaa jos siltä tuntuu, Katukisahommat kiinnostaa mutta kun tahtoo olla että ovat täälläpäin jotain et bracket kisoja, ne ei kiinnosta tai sitten mulla on väärät 275 renkaat novassa... Taas toisaalta voihan sitä käydä hot rodeilla kisailemassa jossain, museokatsastettu nailhead buickikin on saanut omat dot kumekset pitkänmatkan renkaiden lisäksi.

  Enemmän olemme tässä odotelleet FHRAn yhteydenottoa muutaman kaverin kanssa. On tehty ehdotuksia asioiden kehittämiseksi, mutta kun tuon koronan takia sähköpostit, postit ja puhelut kestää nyt kuukausia kauemmin kuin ennen.... )

  Aulis
   
 10. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Joo toi nitroäijien järjestämä mayhemi on loistava idea, itse ainakin meinaan raahata perseeni paikalle joka kisaan katsojana.

  Ainoa pieni pelko perseessä on toi koronapaska, saadaanko kisat järjestettyä.
   
  Rami_Vaan ja SS-454 tykkäävät tästä.
 11. salakazi

  salakazi 2nd gear

  Juu tosiaan olla saatu kasaan sarja enskesälle suomenkisoihin Nitroprätkille jonka on sitoutunut ajamaan kaikki suomalaiset nittiskuskit. Tiedotetta tulee ulos kun on lopulliset sopparit sovittu. Tänään FHRA:n kanssa on sovittu sarjan ajamisesta, sarjan mahdollisen pääsponssin kanssa sopimus ratkee ensviikolla. Sen verran voin valottaa että vetovoimatekijät on sarjalla sen verran kovat että tullaan näkeen lukuisia ulkomaisia nitro teameja Suomessa mikäli vaan pääsevät rajan yli
   
  pile, three hundred, Herje ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Nyt vedit Salakari vielä kovemman kortin hihasta.
  Nitrokiima kasvaa ja femmat paukkuu kesällä.

  Fuck COVID-19 ja nitroa palamaan
   
 13. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Nyt se alkoi... Santa Pod peruu tapahtumia tässä vaiheessa ainakin 12 huhtikuuta asti.

  https://santapod.co.uk/

  Lainaus:

  "
  Update - 02/03/21

  Following the government’s road map announcement on Monday 22nd February, we can confirm that all scheduled events up until April 12th (Road Map Step 2) will unfortunately not take place.

  ...
  "

  Eli ainakin 'Festival of Power' on yksi suuremmista perutuista tapahtumista...

  :(
   
 14. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Ei haittaa, kunhan täällä härmässä päästään kisoihin niin kaikki ok.
   
 15. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Ei kyllä hyvältä näytä tuon Ruotsin suhteen...

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/358f8863-226e-4661-9a7b-a015b01c7bc3

  - Eli tuskinpa Ruotsissa ajetaan alkukesästä...

  No toivottavasti kotimaassa päästään ajamaan... Eritoten nuo nitroprätkien kisat kiinnostaa...

  ...
   
 16. Araldite73

  Araldite73 2nd gear

  Yritetään ajatella positiivisesti. Ruotsissa miltei 10 kertaisesti korona tapahtumia verrattuna härmään.
  Toivottavasti sm-kausi pääsee käynnistymään tänä vuonna vaikka just tällä hetkellä koronapaska kiristää otetta täälläkin.

  Katsojana arveluttaa, mitähän helvettiä tämä on järjestäjille.
   
 17. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  Toivottavasti jengi (yleisesti) tajuaa noudattaa noita THL:n ja terveysviranomaisten ohjeita (maskeista, etäisyyksien pitämisestä, jne.), sillä jos kaikki hoitaa tonttinsa kunnolla niin me kaikki päästään nopeammin eroon koronasta ja päästään nauttimaan jutuista normaalisti...

  - minä en tajua miksi se ei mene kaaliin jengille (ei tämä ole mitään politiikkaa vaan raakaa faktaa)...
   
 18. fmila

  fmila Gearhead

  Pitkälti samaa mieltä. Mutta sitä en ymmärrä mikä meidän lainsäädännössä mättää, kun ei sitä maskipakkoa saada lakiin aikaiseksi. Vartijat kaupan ovelle ja jos joku pyrkii sisään ilman maskia, niin ajaa ulos. Jos ei vieläkään usko niin pistää rautoihin ja virkavalta hoitaa homman loppuun ja kaikille niskureille 400€ sakko. Niin se menee muuallakin. Espanjassa ollut tosi tiukat lait ja ne oli ihan kusessa ton taudin kanssa, mut nyt on luvut alle Suomen ja reippaasti.

  t. AM
   
 19. Rami_Vaan

  Rami_Vaan 2nd gear

  FB:tä kopioitu.

  Ei lainkaan yllätys... Parempi on varma.

  "The Main Event 2021 is cancelled."

  "Covid-19 Update - 26/03/21
  Sadly, we will have to cancel “The Main Event” for 2021 (May 28th/31st), that being the first round of the FIA European Drag Racing Championship. This is of course, due to the continued capacity restrictions and with still no clear path on travel restrictions for that date, we also had to consider the position of the foreign teams and drivers who arrive from various European countries. Our European competitors are what makes “The Main Event” the spectacle it is. They certainly would not be able to self-isolate for 10 days. Taking everything into consideration we feel it is in the best interest of the event that we cancel this as a first round."

  Tarkoitaa samalla myös sitä, että FIM-E mestaruudesta ei ajeta tänä(kään) vuonna.

  ==> Toivottavasti Suomessa jengi tajuaa ottaa nuo nykyiset rajoitukset vakavasti, että edes Suomessa päästään kesällä ajamaan kisoja...
   
 20. Jengeistä en tiedä kun täällä maalla ei ole jengejä. Eiköhän nämä koronajutut ole Teidän etelän kaupunkikeskuksissa asuvien ongelma. Kaikkia vitun roskasakkia siellä jokapaikassa ja punaisella on alueet kartoissa. Jokainen tietää ketä ne on, täällä vähemmän, kun täällä niillä ei ole hyvä olla.

  Ensinnäkin aivan turha vaahdota siitä että ajetaanko vai ei. Jos valtakunnalliset päätökset menee EU linjan, tarttuvuuslukujen ja mahdollisten ennusteiden mukaan, siinä ei paljon maskihommat täällä auta. Pitäkää siellä tiätsä -alueella maskeja ja potkikaa niitä värivirheellisiä saastuttajia perseelle. sieltä se ongelma tulee, siellä pitää tehdä ne korjausliikkeet.

  Suomessa asuu n. 15-16ihmistä neliökilometrille ja täällä huitsin helvetissä vähemmän koska porukka tykkää niistä ihanista etelän lähiöistä ja ahtautuu sinne haistelemaan toisiaan.

  Olisiko FIM ajettu muutenkaan. Ei taida olla kovaa menekkiä koko FIM sarjalla ja niin ulkona tuommoset höpösarjat. Ihan sama näiden EDRS kanssa. Se voittaa joka kiertää kaikki kinkerit ja pyhäkoulut keräämässä leimoja meiningillä. haistapaskahommaa.

  Taitaa Suomessa olla tulevan kesän suurimmat pyöräkaaviot.
  Ai niin, en muistanutkaan että paikkahan oli perseestä ja tosimiehet peukuttaa vaan Alastaron puolesta. Sinne syömään eväitä ja muistelemaan menneitä, niitä hyviä aikoja.

  Toivottavasti täällä nyt ei meuhkata mistään maskihommista. Ei pelasta maski eikä lippalakki tartunnalta, mutta jos kokeilis vetää vaikka hupun silmille vaihteeksi.
   
  Araldite73 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!