Finn US

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Iiro, 10.9.2021.

 1. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Olisko tässä Bathoryn kysymyksessä tarkoitettu tuota vajaiden konttien rahtaamista ja sitä miten korona siihen vaikuttaa?;).
   
 2. bathory

  bathory Gearhead

  Vähän kyllä epäilen. Ei se korona ole niin paljon jengiä laittanut kipeeksi.
  Yksi syy voi olla jenkkien nykyinen työaikaseuranta ja ei ole uutta väkeä saatu tms.

  Mutta siis korona nyt vaikuttaa kaikkeen mutta haluisin tietää miten.
   
  Muokattu: 18.9.2021
  timopajala tykkää tästä.
 3. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Ite oon kotimaan logistiikassa töissä ja meillä se on vaikuttanut vaan silleen että kaikkia vituttaa ja ahdistaa rajoitukset ja yleinen perseily. Osa on lähtenyt lätkimään ja uusia ei saa palkata = hommat hidastuu, jää hoitamatta ja tulee paskaa jälkeä. Meillä on ollut 2 koronaan sairastunutta koko epidemian aikana.
   
  timopajala tykkää tästä.
 4. bathory

  bathory Gearhead

  Olen itsekin ja meillä ei kukaa sairastunut eikä ottanut lopereitakaan. Eikä nyt kauheesti rajoituksiakaan. Mutta just siks ihmettelen, että mitä se korona mukamas teettää. Sen tiedän, ettö monet firmat säästää koronan takia eikä esim. palkkaa ketään. Mutta mitään järkevää perustetta ei ole.
   
  timopajala tykkää tästä.
 5. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  Valmistuspuolella lienee myös ongelmia. Kolme kuukautta sitten tilasin nokka - nostaja paketin Lunatilta. Homma on ollut jäissä ja monta viestiä ehdin jo lähettää joihin ei vastattu, kunnes tänään firman Vice President lähetti minulle pitkän viestin. Lyhyesti otteita viestistä: "As we navigate through unprecedented market conditions, we are experiencing rapid and widespread cost inflation, particularly in raw materials, labor and freight." "We will begin implementing a 5% M&L surcharge on all invoiced orders." "We are working diligently to fill all open backorders as quickly as possible and have made significant investments over the last 12 months to expand our manufacturing capacity." " We appreciate your understanding and support during these challenging times."
   
 6. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Valmistuspuolella on isoja ongelmia, ihan globaalisti, ja vahvasti läsnä. Sitä en tiedä kuinka se linkittyy kuljetuksiin, mutta niin vaan niidenkin hinnat on noussu poskettomasti, ja mm. konttien saaminen on välillä melkoisen kiven alla. Ite valmistavassa teollisuudessa töissä, ja jo ihan peruskomponenteilla alkaa olemaan 3kk toimitusaikoja, alihankkijat ilmoittavat rautarakenteille päivän hintoja, koska eivät itsekään tiedä huomisen hintatasoa, kontteja odotellessa on jouduttu siirtämään toimituksia... Taisi moni lafka ajaa varastojaan ja valmistustaan alas pandemian alkaessa, ja kun maailma ei pysähtynytkään, ollaan nyt vähän hätää kärsimässä.
   
  timopajala tykkää tästä.
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Niin, en markkinoinut mielipidettäni absoluuttisena totuutena ja ilmeisesti suurimmat ongelmat tosiaankin ovat konttien saatavuudessa. Pabloja vissiin piisaa vielä.
   
 8. TimoT

  TimoT 3rd gear

  Kyllä pablitoja piisaa ja konttejakin piisaa, eikä korona itsessään vaikuta esim ko. konttien lastaukseen, vaan siihen vaikuttaa isojen rahtifirmojen pohjaton ahneus, eli 1 kontin tavarat lastataan 3 konttiin, konttikohtainen rahtimaksu 3-4 kertaiseksi ja se kerrottuna kolmella, eli suomeksi tämä meidän tapaus: kamat mahtuu yhteen 40`konttiin, jonka rahtihinta n.3000$, ei riitä, nyt on pandemia-aika ja sillä on hyvä rahastaa, laitetaankin ne 3 konttiin a-hinta, 10000$=30000$, se kerrottuna vuositasolla x = paljon löysää rahaa ja edelleen nämä kontit lastattiin samana päivänä, samassa tehtaassa, eli selitys, että jose sai lastattua 4 kollia konttiin (1/3 kontin tilasta) ja sitten korona vei ja kontti piti saada matkaan, kun kamat on myöhässä kuukausikaupalla, eikä aidan ali saatu ketään paikkaamaan josen hommaa...
   
  Gary Grand, juko7 ja timopajala tykkäävät tästä.
 9. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

 10. Swinger71

  Swinger71 Gearhead

  Niin ne vaan seurannan mukaan lähti tavarat Suomea kohti.
   

Kerro tästä muillekin!