Flake-maalaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Batmobile, 23.3.2004.

  1. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Miltä näyttää flake-maalattu auto? Luin tuolta että olisi erikoismaalattu, jossa lakan sekaan sekoitettu metallihiukkasia... Pisti päätä raapimaan ku ei sano mitään... Eli löytyykö jostaqin kuvia sellaisista?
     
  2. makke

    makke 1st gear

    Heitä Googleen sopivat hakusanat ja johan rupee löytymään.

    Noi flake maalaukset oli tyypillisiä 70-luvulla ja osin vielä 80-luvullakin.
    Ensin pohjaan maali ja sit noita flake kiteitä pintaan ja helvatisti laakkaa päälle. Löytyi eri kokoisia rakeita ja sit lakkaa meni sen mukaan. Käytettiin myös nimitystä mirramaalaus.
    Lowridereista löytyy useasti flake juttuja kaikissa mahdollisissa sävyissään.

    Valokuvasta ei ihan hahmota miltä näyttää luonnossa, eli paras olis etsiä jostain ihan 1:1 oleva flake maalattu peli, sillä löytyyhän niitä vielä.
     
  3. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Mun Harrikka on flakella maalattu. Jutun idea on siinä että laite maalataan ekana ihan normaalisti, jonka jälkeen lakan seassa ruiskutetaan pieniä metallihiukkasia "kiteitä" pintaan ja sen jälkeen lakkakerroksia niin paljon että näyttää että kiteet "hukkuvat" lakkaan. Mun tapauksessa lakkakerroksia on jotain 90 mistä voit päätellä työn määrän jos autoon ruiskutetaan flake.
    Parhaiten voisi homman hahmottaa kun mietit näitä joulukuusen kimaltavia köynnöksiä ja semmoisen kun hienonnat johonkin maalipinnalle niin ehkä silloin saa saman vaikutelman.
    Flakemaalaus on komeimmillaan auringonpaisteessa kun tuhannet kiteet kimaltaa...
     
  4. Nomad 55

    Nomad 55 1st gear

    Kuten Makke mainitsikin olivat yleisiä 70-80 luvulla. Siihen kun vielä yhdistää sivuputket ja perä ylös niin ... nostalgiaa huokuu.

    Jotenkin tuntuu et flake / mirra -maalaukset olis tulossa takaisin; ainakin Ruotsissa vedetään flakea pintaan jo moneen rodiinkin.

    Miten mul on käsitys et mirra ja flake on vähän eri juttu? en oo varma. Mirrassa hiutaleet hopeanvärisiä ja flakessa monivärisiä? En oo varma, mut korjatkaa jos väärässä.
     
  5. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Mirrassa kiteet on hopeen värisiä, mutta heijastelee erivärisiä valoja. Fleikissä taas kiteet on "saman värisiä", eli sen väristä yleensä mitä on pohjaväri tai ainakin liki. Mirraa ja fleikkiä voi tietysti sekoittaa myös keskenään. Mirralla ja noilla sekotuksilla maalauksesta tulee helposti kauempaa sen näköinen kun se olis vetästy jollain ferreksillä, ei oikeen minkään sävyinen.
     
  6. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Kyllähän flake maalaus alkaa taas palata. Hienommissa ns. tuning laitteissa on jo näkyny, mut isossa jenkissä se on kyllä parhaimmillaan, ja harrikkaanhan se on ihan ehoton. Tais ne candy flaket olla aikanaan kovin juttu. Toivottavasti korotetut perät ei palaisi...Tulee vaan hintaa moiselle, jos tarvitaan useita kerroksia. Mut eikös noita kiteitä saa erikokoisina, et vaikuttaako se sitten lakkakerrosten määrään?
     
  7. GTX71

    GTX71 1st gear

    Flakea löytyy ainakin kolmea astetta: hieno,karkea,erikoiskarkea. Ja maalaus tapahtuu yksinkertaistettuna seuraavasti:
    1. Esimaalaus = oman mielen mukainen metallihohtovärisävy, 2 ruiskutuskertaa (yhtenäinen pohja)
    2. Flakemaalaus = sopivan karkeaa flakea, n.50% sopivaa ohenninta ja jos haluaa värillisen sävyn n.10% valittua sävyä sekaan, 3-4 ruiskutuskertaa
    3. Edelleenkäsittely = kirkaslakkaa 3 ruiskutusta peräkkäin, ilmakuivatus yön yli, vesihionta, 2 täyteläistä kerrosta kirkaslakkaa, uunikuivatus, vesihionta ja vielä 2 kerrosta kirkaslakkaa...
    Tämä siis yksinkertaistettuna, eli ei hätäsen kaverin hommaa, eikä ihan halpaakaan.
     
  8. KÄD-1

    KÄD-1 Gearhead

  9. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Viime kesänä pyöri täälläpäin hieno 59 caddy joka oli fleikkimaalattu.
     
  10. hagle

    hagle Gearhead

    Caddy pyörii jälleen, bongasin sen eilen Itä-Helsingissä.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    tarviikos ruiskuun olla erillaisia suuttimia riippuen siitä mitä karkeutta käytetään?
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ainakin propellin vaatii pyörimään säiliöön ettei kiteet laskeudu pohjalle kasaksi . . .
     
  13. herrakani

    herrakani 1st gear

    Meilläpäin on tyydytty vaan hölskyttämään välillä.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mistä ammattilaiset ostavat näitä propelleja?
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eiköhän tota flake juttuu ollu jo myöhäisellä -50 luvulla :odroll:
     
  17. RustyLife

    RustyLife 1st gear

    Mun käsittääkseni flake tuli yleisesti myyntiin jenkeissä 1961. Suomeen sitte paljon myöhemmin...
     
  18. Piru

    Piru 1st gear

  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Meepäs tonne Rod&Custom-lehden nettisivuille ja laita hakusanaksi flake. Tulee 13 artikkelia aiheesta ja maalausohjeita.
     
  20. pas2

    pas2 Gearhead

    Duoda ja vielä tosta MIRRAmaalauksesta että se on tuotemerkki niinkun esims tää METALFLAKE. Jokaikisessä 7/80-luvun amerikanautolehessä on mainoksia.
     

Kerro tästä muillekin!