Fleikkiä kattoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja B.B.Chevy, 22.11.2005.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Onkos kellään omakohtaista kokemusta paljonkohan muuttais sävyä eli mitenhän paljon eroais silmällä kattoen jos maalais auton muuten normaalilla metallihohtovärillä mut katon kikkailis sit tolla flake-lakkauksella hieman poikkeamaan siitä muusta maalauksesta.
    Alkuperäinen ajatus oli että maalais metallihohtosiniseks tulevan auton katon astetta vaaleammalla kuin sen muun auton niin että laittais siihen vaikkapa hieman hopeaa sekaan mut myös tää flakella eroavuuden tekeminen tuli mieleen yhtenä vaihtoehtona :wink:
    Mitäs mieltä on maalarit, onko ideaa ja kuinkahan selkeästi toi ero sit näkyis?
     
  2. SC 285

    SC 285 1st gear

    Joskus olen noita flake hommia kokeillu, mutta siitä on aikaa ja ihan kokeilujuttuja. Pulverihelmiäistä on tullu kyllä vedettyä. Mun mielestä muuttaa aika rajusti toi flake ja hopealla en lähtisi välttämättä vaalentamaan. Mun mielestä paras vaihtoehto on etsiä suoraan kartoista kaksi valmista sävyä. Tai sitten jos haluaa sen flaken vetää niin se täytyis niinku tehdä "tietoisesti" flakemaalaus. Toki mun kokemus on vähäinen tosta flakesta joten joku enempi kamoilla kikkallu vois kommentoida lisää.
     
  3. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Äkkiseltään BBC:n ideassa tulee mieleen epäonnistunut paikkamaalaus: sävy ei osunut ihan kohdalleen ja kiteetkin on eri kokoisia. Enemmän kontrastia. Miten olisi kattoon mirrahopea ja lakkaan tippa sinistä? Antaisko se sellasen metallisen fiiliksen? Ja en nyt tarkoita Teräsbetonia.
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Kerro mikä auto on kyseessä niin saat hyvän vinkin.

    siis tosihyvän
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    "Antaisko se sellasen metallisen fiiliksen? Ja en nyt tarkoita Teräsbetonia" :rotfl:

    Ideahan on siis semmonen että Oildropperin katto olis vaaleampi kuin muu auto. Mielessä on käynyt niin vaihtoehdot met.sininen/hopea, met.sininen/vaaleamman met.sininen jne. mut kun tässä on vielä maalauksen toteutukseen tovi aikaa niin kaikenlaisia ideoita pitää harkita ja "arpoa" sit päätös kun sen aika on. Pääväriks ykkösvaihtoehto on (ainakin vielä näillä näkymin) auton orggisväri eli Marina Blue joka on sellanen aavistuksen turkoosiin taittava sininen jonka tummuus/vaaleus ja sävykin muuttuu mukavan näköisesti riippuen valosta ja sen suunnasta.
    Ja kun nyt kattelee Oildropperia niin ei uskois mut esimerkiks tää vette on saman värinen kuin sekin on joskus ollut ja tulee ehkä taas olemaan: http://images2.fotki.com/v23/photos/9/9 ... 494-vi.jpg
    Tosta esimerkkikuvastakin huomaa aika hyvin valon merkityksen sille miltä väri näyttää kun vertaa vaikkapa konepeltiä ja muuta autoa.
    Eli noilla suunnitelmilla edetään. Tosin kun varovasti kurkistelee lompakkoon niin tiedä vielä vaikka joutuis vetämään sen reiskalla mattamustaks :rotfl: No, ei nyt sentään :wink:
    Niin, ja WBBC: mielellään otetaan vinkkejä vastaan, auto on '67 Bel Air STW.
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jep tuollainen sininen stw jossa on musta feikkivinyylikatto olis aika hieno.
    ja konepellille silkinhimmee musta maalausteema kuten -67 corvettessa


    ei tuu toista samanlaista vastaan 8)
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jep tuollainen sininen stw jossa on musta feikkivinyylikatto olis aika hieno.
    ja konepellille silkinhimmee musta maalausteema kuten -67 corvettessa


    ei tuu toista samanlaista vastaan 8)
     
  8. SC 285

    SC 285 1st gear

    Yks vaihtoehto olis tehdä katosta valkoinen mutta vetäisi siihen sinistä pulverihelmiäistä päälle. Katto näyttäisi edelleen valkoiselta mutta kantit pyöreät muodot hohtaisi sinisenä. Maalasin kaverille muutama vuosi sitten vihreen -59 Savoyn, johon tehtiin tollanen kikkailu kattoon vihreellä pulverilla.
     
  9. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Se homman haasteelliuus tulee oikeastaan tossa takaluukussa kun siinä on noin kymmenen senttiä takalasin alla kantti johon asti sen katon värin pitäis tulla ja jos ero on lian selkeä niin se näyttää jotenkin "kököltä" eli auton sinänsä linjakas muoto jotenkin kärsii, ainakin mun mielestä. Jollain häivytystekniikallakin vois saada sen aika nätisti sulautuman muuhun koppaan, mut maalaus on kuitenkin toteutettava järkibudjetilla koska ei tosta autosta mitään näyttelyvehjettä tuu vaan asialliseen kuntoon ehostettu reissupeli, joka sit tän perusteellisemman läpikäynnin jälkeen jaksaa kulkea taas monta vuotta eri tapahtumissa :D
    Tosta fotosta sen jotenkin näkee millanen se on muodoltaan: http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/tam3.jpg
    Aika villi on toi WBBC:n idea mut on siinäkin puolensa. Tosin omat hahmotelmat on olleet ehkä hieman "kevyemmän" kokonaisnäön suuntaan. You know, matalalle, leikpaipsit ja semmosta pientä mildkustom-kivaa :wink:
    Sekään ei ehkä olis huono jos mukailis tota SC 285:n ideaa mut mitäs jos pohjana oliskin hopea ja sit siihen sinistä pulverihelmiäistä?
    No, on tässä aikaa vielä suunnitella, auto on nyt vasta ton projektisivun http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/projektit.html etenemistä kuvaavassa vaiheessa eli maalaus olis näillä näkymin vuorossa vasta joskus lopputalvesta.
     
  10. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Täytyypä kokeilla Photoshopilla tehdä joku kokeilu tuon takaosan rajauksen suhteen
     
  11. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Pari fleikki/mirra maalattua vehettä muistan elävästi, yhen grafiitinharmaan ja yhden viininpunasen. Oli hienon näkösiä ja hyvin tehtyjä kun vierestä katto, mutta kun siirty parin-kolmenkymmenen metrin päähän, niin näytti kun vehkeet olis vedetty ferrexillä.
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi Mopemanin kirjoittama juttu muakin vähän arvelluttaa ja pulverihelmiäis-idea alkaa jotenkin nousta hyvinkin varteenotettavaks vaihtoehdoks, ellei sit vaan vedä kattoa vaaleammalla sävyllä kuin muu auto. Ihan eka idea oli että olis maalannut auton matta- tai ehkä pikemminkin puolikiiltävän siniseks ja katon kirkkaan hopealla mut vähitellen ajatus on kääntynyt siihen suuntaan että koko autosta tulis sittenkin kiiltäväpintainen ja myös katosta sinisävyinen :wink:
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ja kylkiin sitten katonvärinen raita. Vaikka Cudan "hockey stick" -tyyppinen maalaus samalla sinisellä kuin katto?


    Yritä löytää mahdollisimman hyvä nettikuva samanlaisesta niin mä kokeilen photoshopilla jotain.
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mä on katellutkin josko netistä löytyis suunnittelun "pohjaks" kuva hyvästä tollasesta mut pirun vähissä on noi farmarit enkä oikein hyvää kuvaa oo löytänyt sellaisesta minkä väri olis semmonen että sen sais vaikka kuvaohjelmalla säätämällä semmoseks että olis sinnepäin. Mut etiskellään.
    Toi on muuten ihme juttu mut kun kattelee noita tapahtumakuvia niin ameriikassakaan noita isoja 60-luvun farmeja ei paljoa näy vaikka ne on selvästi aina sit päässeet kuvaan jos semmosia on paikalla ollut ja yhden tollasen kuusseiskan 8-hengen belairin myynti-ilmoituksessakin luki heti ensimäiseks että "Rare, rare, rare!" :eek: Hintaa pyyteli jotain likemmäks 5000 taalaa ja sekin auto oli vähintäänkin yhtä projektin näköinen kuin toi meidän liiteri. Onkohan ne sielläkin jo laulettu loppuun :rotfl:
     
  15. SC 285

    SC 285 1st gear

    Kyllä se hopee pohjakin käy sille pulverihommalle. Ja periaatteessa mikä tahansa. Mutta se on ihan kokeiltava johonkin malli palaan miltä se tulee tulee näyttämään. Ja tietty pulverin määrä lakassa vaikuttaa siihen sävyyn. Ideahan siinä on ettei se muuttaisi sitä pohjasävyä, vaan ainoastaan floppaisi esiin kaikista kanteista. Hopean päälle tietty vois kokeilla isompaa määrää pulveria että se hieman värjäis jo sitä pohjaakin... Muistan joskus että jollekin hepulle vedettiin tumman harmaan metskun päälle suht reilusti punaista pulveria ihan koko autoon asiakkaan omasta pyynnöstä. Kaveri oli kyllä tyytyväinen, vaikkei se meidän mielestä kyllä sopinut...
    Kattelin tota kuvaa niin voi tosiaan olla metka rajata tota kattoa. Mutta jos pystyy photoshopil tai jollain visioimaan niin eiköhän se hommaa aukee.
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Kuvankäsittelyllä mä oon tota vähän visioinutkin käyttäen alkukuvana viime kesänä otettuja fotoja tosta Oildropperista. Toi sama kiesihän on kierrellyt cruisingeissa yms. jo 90-luvun alusta ja jossain vaiheessa esim. yhdessä vuoden -96 Veekasissa olevassa kuvassa siinä on ollut oranssin värinenkin katto. Ja esim. siitä katellen se jotenkin katkasee sen linjan eikä (mun silmään) näytä oikein hyvälle. Siis silloinkin katto oli maalattu sillä oranssilla siihen 10-15 cm takaluukun ikkunan alla olevaan kanttiin joka on kyllä sit se luonteva rajakohta.
    Takatolpista alkaen häivyttäenhän tai jollain ns. "pehmeällä rajallahan" olis hieno mut se tuo maalaukseen sen verran paljon lisähommia ja haastetta että hintakin sit alkaa nousta aina vaan kauemmaks alkuperäisestä ajatuksesta. Vaikka kyllähän tääkin kunnostusprojekti muutenkin on taas jo lähtenyt lapasesta isommaks mitä ihan alkuun oli ajatuksena kun alkaa näyttää sille että autoon tulee peltihommien ja maalauksen lisäks uus kone, uudet verhoilut, ehken ilmajousitus ja sit kaikkea pientä uutta niinkuin vanteet ja renkaat yms. :wink:
    Vaan pitääpä udella auton sit suihkaisevalta maalariltakin sen kokemuksia ja mielipidettä tosta pulverihommasta onko se koskaan vedellyt moista pintaan. Tai oikeastaan tuttavapiirissä on kakskin ammattimaalaria joiden kanssa varmaan päästään taas kohtuuhintaiseen sopimukseen kun väsää ite kaiken muun paitsi varsinaisen värinvedon ja kattoo nyt kummalle sen saa aikanaan kiikutettua.
     
  17. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

    my 2 cents: maalaile kultaflake scalloppeja siihe ;)
     
  18. SC 285

    SC 285 1st gear

    Pulveri on ihan iisi homma. Ammattimies kyllä saa tehtyä helposti. Mä en muista sekotussuhteita ja se vihree purkkikin on mulla töissä ja oon edelleen saikulla. Joitain grammoja 100g lakkaa. Jotkut on tehneet silleen että sekoittaa värikoneesta helmiäistä lakan sekaan, mutta se ei ole hyvä idea. Tahtoo jäädä kirjavaksi tuo lakkaus. Mä ton pulverin silloin tilasin tuolta dax agentur tai jotain sellaista. olisko ollu ahvenanmaalla... Kannattaa kuivattaa se pulverilakkakerros ja vetää päälle vielä pelkkää lakkaa. Siitä pulverista jää hieman karhea pinta siihen lakkaan.
     
  19. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  20. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tuuppasin SC 285:llekin vaihteeks välillä privaviestiä. Ja sit tutkimaan tosta WBBC:n linkistä millasta raitaa sieltä löytyy, tässähän tää työpäivä kuluu taas kivasti lähemmäks kotiinpääsyä :wink:
     

Kerro tästä muillekin!