Flektin ohjaus alavesiletkusta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja PauliP, 2.8.2011.

  1. HT

    HT Gearhead

    No nyt rupesi kiinnostamaan!
    Minkähänlainen homma olisi muuntaa esim lämpömittarin anturilla tai jollain muulla yksinkertaisella tekniikalla toimivaksi, jos ei ole ecua?
     
    Muokattu: 22.5.2023
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    HT tykkää tästä.
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Paras tulee kun luo sen PWM:n mikrokontrollerilla. Silloin voi kirjoittaa ohjelmaan just semmoisen rampin, mistä haluaa sen alkavan ja millä lämmöllä tulee täysi pauhu. Samasta paikasta kuin tuon ohjaimen, saa Arduinon kopioita parilla eurolla kappale. Mä olen käyttänyt niitä ihan "ammattihommissa". Hinta/laatu on huima kun alkuperäinen maksaa monta kymppiä.

    On siinä rakentamista toki, mutta talvethan on näissä hommissa joutoaikaa.

    Saa tuon häirittyä anturia seuraamaan myös ilman mikrokontrolleria. Monellakin tavalla saa. Mutta siinä on vähintään yhtä paljon harjoittelemista.

    [​IMG]

    Tässä yksi tänään piirtämäni kaavio. Tuon mainitun moottoriohjaimen sisältä löytyy suunnilleen sama kytkentä kuin tämän kaavion vasen puolisko. Oikeassa reunassa on lisukkeita. Lämpöanturia markkeeraava vastus on koillisnurkassa oleva R8. Ylempi CNY17 laittelee PWMt päälle kun anturin vastus lämmöissä laskeea. Alempi samanlainen kytkee pwm:n pois kun lämpötila laskee tarpeeksi. Tuo toimii simulaattorissa 80-90 asteen välissä.

    Mutta tosiaan se Arduino (tai vastaava) polku antaa premmat mahdollisuudet vaikuttaa toimintapisteeseen.
     
    HT tykkää tästä.
  4. HT

    HT Gearhead

    Kiitos ja kumarrus Slant Sicknesille! Pitääpä perehtyä aiheeseen.
     

Kerro tästä muillekin!