Ford C6 vaihteisto apua?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja GMies, 17.2.2010.

 1. GMies

  GMies 3rd gear

  Olisko täällä joku C6 1972 vaihteisto tietäjä? Aloin vaihdella vaihteistoöljyjä ja ottaessani öljypohjaa pois, niin siellä öljyn seassa oli irrallisena oheisen kuvan mukainen, muovi-/nylon-puikko. puikko on n. 173 mm pitkä, puikko-osan halkaisija n.4,6 mm ja "mäntä", jossa kumitiiviste n.19 mm.
  En löydä paikkaa, josta moinen "tikku" on pudonnut, en löydä sitä myöskään manualista.

  http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img2469778.jpg
   
 2. terence hill

  terence hill Gearhead

  Täällä oli joskus juttua jossa AOD:sta oli löytyny lähes samanmoinen osa.Muistaakseni on jonkunlainen suojus ennen ku laatikko asennetaan paikoilleen.
  En kyllä muista että Ceekuutosessa olis paikkaa johon tuo sopii eli luulen et ei hätää,pois vaa ja uus suodatin sekä öölit sisään.
   
 3. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  muistelisin kans et jostain muustakin lootasta oli löytynyt tulppa...

  olisko öljytikun putkeen sopiva tulppa? tikku kuitenkin saattaa olla viimeisiä osia mitä auton konehuoneeseen tehtaalla laitetaan ja toi pitkä varsi vois viitata siihen että sen saa helposti pois vedettyä putkea asennettaessa???


  aika kauan ollut sama ö-pohjan tiiviste ja suodatin lootassa :poff:
   
 4. GMies

  GMies 3rd gear

  Tuo tuntuisi olevan järkevä selitys tikulle, nimittäin, kun otin öljypohjaa alas, minulle tuli käsitys, että tuo tikku tipahti jostain. "Tikku" oli tuon mittatikun/täyttöputken kohdalla, eli se ohut pää oli vielä siellä mittatikun putken reijässä ja kaatui sieltä alas.

  Ilmeisesti on ollut kauan avaamatta, eli 38v, ainakin näytti siltä, että pohja ei ole koskaan ollut irti. Suodattimen yksi kiinnitysruuvi tosin oli korkannut, mutta se on voinut korkata jo tehtaalla, kun ovat niin "heiveröisiä".
  Öljy oli kyllä melko punaista, pohjalla oli ohut kerros mustaa hienojakoista "kuraa" kuten siivilässäkin.
   
 5. Aako

  Aako 1st gear

  Onhan mahdollista, että öljy on vaihdettu mittatikun reiästä imemällä. tai onko noissa turbiinissa laskuroppu, niinku on Cruis-o - maticissa...
   
 6. GMies

  GMies 3rd gear

  Vielä kerran tarkistin asian ja löytyi yksi paikka johon "tikkutulppa" sopi, eli juuri tuo mittatikun reikä ... molemmat 3/4".
  Kiitokset vinkistä, eipä olisi itselle heti tullut moinen mieleen ja asia olisi jäänyt vaivaamaan. :D
  Ilmeisesti tulppa on vahingossa luiskahtanut sisään, kun putkea on asennettu.
   

Kerro tästä muillekin!