Ford Crown Victoria

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

  1. TommiA

    TommiA 1st gear

    Lisää siihen vielä yksi, vm. 2000, joka on arkikäytössä. Ex-Prince William County Police cruiser Virginiasta. Tässä vehkeessä on ollut paras hintalaatu suhde ikään, ne harvat osat mitä menee on järjettömän halpoja esim halvimmat etuiskarit rockautossa kustantaa 7 eur kappale.
     
  2. fisu

    fisu Gearhead

  3. mike-79

    mike-79 1st gear

    Hemmetti että on hieno...itse ottaisin noi sivulasien pleksit pois, muuten jättäisin ennalleen poliisicentercapseja myöten. Osien saanti ei noihin varmaan ole mikään ongelma kun niitä on poljettu aikamoinen määrä vuosien saatossa samalla kaavalla.
     
  4. Holley

    Holley Gearhead

    Minä poistaisin keulalta tuon lisäpuskurin... eikun hetkinen! Minäpä taidan ostaa Capriceenikin tuollaisen. Johan alkaisi nimittäin hidastelijat hävitä edestä, kun vähän pukkais vauhtia!
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Pleksit saa kyytiä, samoin noi takasivulasien "Patrol dog, stay back" -tarrat. :lol: Kylkiteipeistäkään en niin perusta. Peltivanteet ja pillerikapselit jää, en osaa parhaalla tahdollakaan kuvitella mitään kromivanteita tämmöiseen... Jotenkin noi peltivanteet vain istuu tähän. Onhan siinä sellaista vanhaa "Suomi-auto" -fiilistä, kun on 4 ovea, musta väri ja peltivanteet pillereillä alla. :rotfl:
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kuvien ja kuvauksien perusteella vaikuttaa erinomaiselta hankinnalta pyyntihintaan nähden.

    Car Craft lehdessä on kesän ajan ollut jatkiksena Crown Victorian rakentelua.
     
  7. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

  8. Roc

    Roc Gearhead

    Kesälomalla ajettiin autovuokraamon melkein uudella (noin 4tkm mittarissa) Crown Vicillä jenkkien halki. Jäi kyllä erittäin miellyttävä kuva autosta 9400 kilometrin jälkeen.
    Oikeastaan ainoa huono puoli mitä keksin, on moottori. Se 4.6 on l-a-i-s-k-a.
    Muuten kyllä antoi lepposaa kyytiä, iso kontti, tilava, hyvä ajettava yms.

    Kyllä noita näkis Suomessa mieluusti paljon enemmänkin.
     
  9. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Meil taas oli vuokralla kaks uutta Mercury Marquir, Ultimate Extreme varustelua :) kaks vuotta sitten Orlandossa. Muuten sika asiallisia mut motarilla ku vauhtia tuli 70mph niin meinas usko loppua. Ei meinannu tiellä kestää. Ja "ominaisuus" löytyi molemmista autoista ja niillä oli ajettu n. 1500ml kun otettiin ajoon, ei auttanu ilmanpaineet eikä kuskin/ kaistanvaihdotkaan. Ajettiin molempiin melkein 2000 ml ja ei muuttuneet mihinkään.
     
  10. Aka

    Aka 3rd gear

    Täältä löytyy käyttiksenä -04 Grand Marquis.....
     
  11. Muki

    Muki Gearhead

    2008 tai jotain sinne päin reissasin pitkin veteläistä kaliforniaa ja siellä oli kolmen kuukauden pintaan crown vic käytössä.

    On muuten kirkkaasti paras käyttövehje millä oon ajanu. Chrysler oli meinaan liian uusi hengeltään tai vähintään liian kivikovalla alustalla. Kyllä teki pahaa jättää crown hertzin parkkipaikalle, kun piti lähteä kattomaan oliko se marraskuu sittenkin mukavampi härmässä.

    Siinä oli hyvin potkua, et jotenkin luulen siinä olleen vikaa kun selitti joku että olis ollu laiska. Sitten kun se oli vitivalkoinen ja silleen, niin sillä olikin sitten tosi viisasta eksyä Comptoniin. Mut sieltäkin selvittiin, ja osittain modulaarikonetta kaasupolkimella liikeradoittaen.

    Vähänkin jos olis rahaa kertynyt, niin tollainen crown olis ihan ykkösvalinta käyttöautoksi.
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Päivitetääs välillä:

    Victoriaa on nyt tullut tutkittua, eikä ole ollenkaan huonommaksi ostokseksi osoittautunut. Pientä käytön jälkeä siellä täällä, mutta pitäähän sitä vanhassa poliisiautossa vähän "blues-meininkiä" ollakin...

    Koirankoppi takapenkin paikalta lähti eka päivänä, samoin loputkin jälkiasenteiset poliisivarusteet ja niiden jämät. Tuuria oli matkassa, sillä löysin melkein heti eräältä purkaamolta 03 Lincoln Town Carin, josta ostin penkit ja keskikonsolin, sekä muuta pikku sälää.

    Lincolnin penkithän piti mennä Fordiin heittämällä, mutteivat sitten menneetkään... "Hiukan" piti tehdä sähköhommia, että sai 8-way sähköpenkit, airbackeilla ja lämmityksillä pelaamaan karvalakki-Fordissa. :rotfl: Vaan niin ne lähti toimimaan! Pelastuksena oli Lincolnista sosialisoitu johtosarja.

    Muitakin sähkötöitä olen tehnyt; Vaihdoin vilkut ja parkit edestä ristiin ja korjasin niiden värit Suomen virkamiehelle sopiviksi.

    Koirankarvoja siivotessa (niitä on joka paikassa, mittaristonkin sisällä) tuli purettua ovipahvit ja peräkontin verhoilut pois. Ei ruostetta, eikä toivottavasti tulekaan. Sen verran paljon ja tarkasti pistin kotelonsuoja-ainetta kaikkiin rakohin.

    Yksi vikakin on löytynyt; Laturi ei aina herää henkiin. (vika oli jo ennen penkkien vaihtoa) Kun koneen käynnistää, niin puolen minuutin sisällä latauksen merkkivalo syttyy joskus palamaan. 2-3 kertaa pitää startata uudelleen, että jää lataamaan. Hiilet oli hyvät ja laturi muutenkin siisti. 04:ssa auton tietokone ohjaa latausta, eli vika voi olla laturissa, johdossa taikka tietokoneessa... :odroll: Uuden säätimen tilasinkin jo.


    Poliisimallin alusta on melkoinen kivireki, ei paljon kallistele. Tehoakin tuntuu olevan kohtuullisesti.

    Seuraavalla lomalla pitäs käydä aloittamassa Suomi-kilvitys ja verotus... Vikalistaa tulee, se on selvä. Saan mm. keltavilkkuiset takavalot vasta huhtikuussa, muttei tuolle autolle ole käyttöäkään vielä.

    Löysin runkonumeron perusteella auton vanhan huutokauppailmoituksen:

    http://www.govdeals.com/index.cfm?fa=Ma ... xG6zoH4Jie
     
  13. fisu

    fisu Gearhead

    nice :D
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kävin tänään aloittamassa maahantuontikatsastuksen ja samalla reissulla kävin pyörähtämässä tullissa esittelemässä ostosta tytöille. :p Katsastus meni hyvin, vikalistaa tuli, mutta liki kaikki oli tiedossa olevia juttuja. Takavilkkujen väri (uudet keltavilkkuiset takavalot vasta tulossa), sivuvilkut (en asentanut niitä vielä, kun halusin varmistaa niiden paikan mieleisekseni), takasumuvalo, sivulasien tummennukset, ajovalo(t) (toisella puolen tarvikeumpio epämääräisellä kuviolla), runkonumero ja vetokoukun kiinnitys (oli amerikan poliisit hitsanneet sen runkoon...)

    Tullissa oli asiallinen kohtelu ja anomukseni auton arvon alentamisesta kuntoon vedoten vaikutti menevän läpi. Puutteelinen sisusta, poistettujen poliisivarusteiden reijät verhoiluissa ja käytön jäljet korissa kuvattiin ja pistettiin anomuksen mukaan. Verolaskua odotellessa... :odroll:
     
  15. TommiA

    TommiA 1st gear

    Omassa painoksessani sivuvilkut ovat siinä etusivuvalojen keltaiseen heijastimeen läpiporattuna, sellaiset bilteman sokeripalan kokoiset natsat. Ei siis tarvinnut pelteihin porata uusia reikiä ainakaan. Takasumuvalo taasen on rakennettuna vasemman puoleiseen takavalo-umpioon kun siellä oli sellainen tyhjä loossi alimmaisena. Muuttoautossa näet takasumuvalonkaan ei tarvitse olla e-merkitty :rotfl:
     
  16. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Etusivuvilkut tulee mullakin noihin keltaisiin heijastimiin. Ehjään peltiin ei siis tarvi reikää porata. Sumuvalo pitää asentaa erillinen, mutta sen saa kiinni vetokoukun runkoon.

    Jos jollakulla on tuollainen 92-> Crown Victoria osiksi menossa, niin tarvitsisin muutaman nippelin takaovista. Eli siis kaikki sämpyläkoriset Victoriat käy. Town Carin ja kanttikoppaisten Victorioiden osat ei sovi. YV:tä, jos olis joutilaita takaovien osia!!
     
  17. sikaprice

    sikaprice 3rd gear

    vähän on alkannut tällainen uudempikoppainen crown victoria kiinnostaa! paljon muuten te olette joutunnut maksaa veroja näistä + muita maksuja?
     
  18. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kohtahan tuo nähdään. Pari-kolme viikkoa on ollut verotushakemus vetämässä ja oletettavasti kohta sen pitäis olla postilaatikossa. Päissäni arvioin veron ~4000€:eek:on, mutta mistäpä tuon tietää. 1.4. jälkeen jätetyt hakemukset menee kuitenkin kovemmalla verolla, eli suunnilleen +700€ lisää valtiolle.

    Vakkolassa on yksi Victoria ollut jo pidemmän aikaa myynnissä (nettiautosta löytyy). Jos auto on siisti ja ehjä ja hinnasta saa edes vähän neuvoteltua, niin kannattaa harkita. Eipä tuota juuri sen halvemmalla saa kilpiin, vaikka sellaisen hommaisi muualta. Nuo muutokset ei ole montaa kymppiä maksaneet, mitä tuohon mun autoon on tarvinnut tehdä.
     
  19. TommiA

    TommiA 1st gear

    Olisi kahteen yksilöön tehtaan pussittamana nuppien tangot ja muut roippeet, jotka Police Interceptoreista on jätetty pois. Jos nämä ovat siis niitä nippeleitä mitä tarvitset.

    Takapenkillä istuvien asiakkaiden ei ole nimittäin tarkoitus olla käyttää ovien lukkoja ollenkaan :D
     
  20. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Victoria meni kilpiin, että heilahti. Sivuvalot ja takasumari olivat ainoat muutokset ja DOT-valotkin menivät läpi kehujen kera. (ilman mitään lausuntoja)

    Viikon ajelin ja laitoin auton taas paloiksi. Nyt pitää päivittää sisusta, joka jäi rekisteröinti- ja muiden kiireiden takia vähän vaiheeseen... Kunnon kangasmatto, lisä-äänieristeet, ruostesuojausta jne. Sisävalot pitää muuttaa "siviilieiksi" ja suurimpana projektina on Lincoln Town Carista olevien nahkapenkkien kunnostus ja värjäys muuhun sisustaan sopivaksi. Toivottavasti pääsee samalla eroon poliisikoiran hajusta, joka varsinkin kosteina päivinä hiukan pistää nenään..


    Hyvä peli tuo on ajaa. Melkoinen tankki autoksi, mutta yllättävän ketterä. Bensaa tuntuu palavan hiukan reilunlaisesti (11l/100km sekalaisessa), mutta korjautunee jonkin verran perushuollolla (tulpat, lambdat, suodattimet, öljyt jne. )
     

Kerro tästä muillekin!