1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Ford Crown Victoria

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

 1. Beach

  Beach 2nd gear

  Tänään pääsin kokeilemaan erillissarjaa ajon aikana. Hyvältä kuulostaa. Vaikka tietenkin alkuperäisen radiovastaanottimen häiriöt kuuluu entistä paremmin, tietenkin. Muutta silti merkittävä parannus entiseen. Kunnes tekee mieli hankkia uudet kuusysit ikkunalle. :D
   
  Petri R. tykkää tästä.
 2. Beach

  Beach 2nd gear

  Ja tänään alkoi vahvasti näyttää myös siltä, että pitää laittaa imusarja tilaukseen. Oli nestepinta laskenut, ja termarikotelon ja imusarjan välissä kosteutta. Keltaista kertymääkin näkyvissä, nyt kun sillä silmällä katselin. :p
   
 3. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Täällä on Ford pelannut hienosti. Ei ole nykinyt, vaan eipä ole ollut lumisateitakaan ja loppui se ongelma itseasiassa jo talvella ilmanputsarikotelon huolellisella sulkemisella.

  Yllättävän hyvin tuo muuten taipuu mutkiin tolla vakiolla poliisialustalla, ei ollenkaan sellainen lulla minkä ison amerikkalaisen auton on tottunu olevan.

  Luistoneston (TC) jälkiasennnusta selvitelly ens talvea ajatellen, näyttäs että täytys hankkia se luistonestomallin ABS-moduuli+venttiililohko (oisko pari satkua ebaystä, käy varmaan myös Town Carista), TC-nappi (halpa, ku vaan ebaystä löytäs) ja TC-mallin pääsylinteri Rockautosta (halpa) sekä "Two supply lines from valve block to TCS master cylinder", eli pari jarruputkea lohkolta pääsylinteirlle ilmeisestikin.
   
 4. Beach

  Beach 2nd gear

  Mulla on sitä samaa satunnaista nykimistä mitä oli viime kesänäkin. 60-80km/h nopeuksissa, kun painaa vain vähän kaasua. Ikään kuin kävisi laihalla. Katellaan josko paranisi uuden imusarjan myötä.
   
 5. Rusty

  Rusty Gearhead

  Onko Crown Vic-miehet nähneet Cop Car-elokuvan? Tuli viikonloppuna tv:stä. Siinä on aika isossa osassa juuri tämmönen.
   
 6. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Kyl se tuli boxille tallennettua, täytyy katsoa :)

  Aika paljonhan nuo näkyy jenkkisarjoissa ja leffoissa rekvisiittana. Moni sanonut, ettei oo nähny tämmöstä autoa koskaan missään mutta kun mainitsee amerikkalaiset poliisiautot ja tv-sarjat niin osaavat sitten kyllä yhdistää...
   
 7. Beach

  Beach 2nd gear

  Olikohan True Detectiven toinen tuotantokausi, kun TV ruudulla näkyy hetken aikaa 7 Crown Victoriaa. :)
   
 8. CVPI

  CVPI 1st gear

  Totta. Tuo omani on ihan täysissä varusteissa oleva palopäälikön entinen auto vilkkuineen kaikkineen ja yleisin huudahdus on "kato, amerikkalainen poliisiauto" vaikka kyljessä lukee isolla FIRE

  Aluksi ollut kyllä poliisiautona ja tarkoitus olisikin "entisöidä" poliisiautoksi. Sittenpä ne huutelutkin ois ihan korrekteja.
   
  masafi ja karivanner1 tykkäävät tästä.
 9. Beach

  Beach 2nd gear

  Imusarja tuli vaihdettua. Vanha olikin aika häijyssä kunnossa. Murtumia ja vuotoja reilusti termarikotelon alla. Oli päästänyt nestettä jo tulpanaukkoihinkin.

  Muuten melko yksinkertainen toimenpide, mutta yksi mutteri on tympeässä paikassa kuskinpuolen kannen takapäässä. 15mm räikkälenkki olis ollu hyvä, mutta eipä ollu juuri sellaista pakissa. Aikaa sitten tuhraantui tiivistepintojen putsailuun aikalailla. Youtuben videossa lupailtiin vaihtoajaksi pari tuntia. Ei mulla näin ekakertalaisena toteutunut se.

  Uutta asentaessa on tärkeää oikea momentti (25Nm) ja kiristysjärjestys.

  Youtubessa useita videoita aiheesta, mutta tässä yksi selkeä versio:
  Tässä videossa näkyy mikä sieltä antautuu:
  Typerä toteutus tossa imusarjassa, mutta oli onneksi jo etukäteen tiedossa ja odotettavissa tämä remontti.
   
  VIN M, Petri R. ja isalmela tykkäävät tästä.
 10. Vic

  Vic 1st gear

  Löytyiskö keneltäkään myydä vannesarjaa vicciin? Kesäkumeilla tai ilman. Pelti tai alumiini molemmat saattaisivat käydä. Pulttijakohan taitaa olla se 5x114,3 ja keskireikä joku vähän yli 70 milliä. Eli mm. mustangin vanteet käy suoraan.
   
 11. Beach

  Beach 2nd gear

  ET taisi muuttua aika paljon vuoden -3 malliin. Kannattanee huomioida vanteita hankkiessa.
   
 12. masafi

  masafi 1st gear

  Ei ole minullakaan nykimistä esiintynyt enään.Jussina ajoin utsjoelta pirkanmaalle putkeen.Ei jäänyt jalkoihin.Jossain uusimmissa fordeissa ovat kuulemma laittaneet ilman oton konehuoneen puolelle syylarin taakse jälkeenpäin.En tiädä voiko vicisä toteuttaa.Cruise control olisi tarvis omassa autossa.Onko kokemuksia jälkiasennuksesta.
   
 13. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Minkä vuotinen sun auto on? Sähkökaasullisissahan se ei "kuulemma" ole kuin ratti vaihtaa about... :) Ite oon tässä katellu ebaystä nuita luistoneston jälkiasennustarpeita.
   
 14. masafi

  masafi 1st gear

  2007:han tuo on.Joskus kattelin että 400 olis ratti maksanut amerikassa?
   
 15. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Kaveri sanoi, että jonkun Mustangin ratit käy kans noihin, mutten anna tästä lausunnosta omalta osaltani takuuta.

  Oon tässä selannu ebaystä mm. tätä kauppaa, jos löytys mustalla sisustalla oleva luistonestollinen sopivan ikäinen auto mistä sais kaikki tarvittavat törsteet kojelaudan nappia myöten: https://www.ebay.com/str/Paradise-Auto-Parts?_trksid=p2047675.l2563

  Tuoltahan voi kuvista ratteja bongailla myös.
   
 16. masafi

  masafi 1st gear

  Joo kiitti.Pariviikkoa vielä etelässä.Perehdyn asiaan kun palaan pohjoiseen.
   
 17. Beach

  Beach 2nd gear

  Tässä om hyvä kooste vakionopeudensäätimistä:

  http://www.idmsvcs.com/2vmod/cruise/index.html

  Vaijerittomaan vakkaria halutessaan pitää käydä ohjelmoituttamassa merkkiliikkeessä. Tiedä sitten osaavatko Suomessa sellaista tehdä. Ja se ratti tietysti tarvitaan, tai nappulat.

  Mulla vaijerillinen auto, niin asennus on helppompaa tee-se-itse miehelle. Osien hankinta ja asennus. Piuhat on valmiina.
   
 18. Petri R.

  Petri R. Gearhead

 19. Beach

  Beach 2nd gear

  Kun ei kadonnut ajoittainen nykiminen imusarjan vaihdolla, niin otin puolat irti ja puhaltelin paineilmalla tulppien kolot puhtaaksi, taas kerran. Tämän jälkeen nykiminen paheni entisestään. Pistin uudet puolat ja tulpat tilaukseen. Niitä odotellessa nykiminen äityi todella pahaksi. Sillä tavalla teräväksi, että arvelin viallisiä puolia olevan enemmän kuin yhden. Osia odotellessa otin puolat taas kerran irti. Ja muistui siinä mieleen, että kaasuläppäkotelon ja ilmamäärämittarin välinen putki saattaa huolimattomasti asennettuna maata puolan päällä. Niin oli käynyt tällä kertaa. Putki painoi puolan piuhoja melkoiselle mutkalle. Tällä kerralla pidin huolen, että kiristin letkun niin, että ei makaa puolan päällä. Ja oho, nykiminen katosi.

  Tiedän, kuulostaa uskomattomalta. Kerron tämän siksi, että kannattaa tarkastaa se imuputken asento. Rasittaa niitä piuhoja, vaikka ei olisikaan ollut syynä tähän mun auton nykimiseen.

  Puoliksi valitsin Densot, koska nettijuttujen mukaan Denso tekee tai on tehnyt Motorcraftin puolia:

  https://www.ford-trucks.com/forums/1530279-denso-673-6000-is-a-motorcraft-dg508.html
   
  Powerstroke ja Petri R. tykkäävät tästä.
 20. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Hieno juttu että nykimisestä kärsiville löytyi taas yksi tarkastettava ja vieläpä halpa asia :)

  Sen verran omasta Fordista, että löytyi etusohvan alta vielä pari lappua (pankin kirje ym.) joista kävi ilmi autoa viran puolesta käyttäneen henkilön nimi ja osoite. Google kertoi nopeasti, että kyseessä on ollut Lieutenant San Diegon poliisista, vastannee kai komisariota Suomessa. Melko ahkeraan tuntuvat San Diegon paikallisuutisissa haastattelevan kyseistä kaveria rikosten yhteydessä, mutta vielä ei ole yhdessäkään youtuben uutis-insertissä näkynyt tummansinistä Fordia haastateltavan taustalla :D Persianlahden sodan veteraani myös. Saa nähdä vastaako parilla lumisella Ford-kuvalla höystettyyn keskustelunavaukseen facebookissa, vai ei...
   
  Beach tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!