Ford Crown Victoria

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 13.2.2007.

 1. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  1998 Crown etu 1174kg taka 1218kg
   
 2. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Kiitoksia..
  Näkyi -03 ja -04 autoihin olevan 1261kg Trafin ilmoittama suurin tieliikenteessä sallittu.
   
 3. locogrin

  locogrin 3rd gear

  Onko kukaan saanut Suomessa vakionopeudensäädintä pelaamaan (05->) vaihtamalla ratin sellaiseen jossa on vakkarin nappulat? Vaikein rasti lienee PCM-päivitys, onnistuukohan täkäläisen Fordin kautta...
   
 4. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Eihän kellään olis CV:n uusia (tai hyviä käytettyjä) takajarrusatuloita myytäväksi, ennen kuin tilaan uudet? Olipa päässy paikoillaan olevat huonoon kuntoon. :confused:
   
  Muokattu: 30.5.2020
 5. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Nyt pitäs saada tuolle nykimiselle loppu. Taas pahentunut tän kesän aikaan ( ja mikäli vanhat merkit pitää paikkaansa, loppuu kun kelit huononee. :confused: )

  Eli; 50-65 km/h:n nopeudessa tuntuu epäsäännöllinen nypytys. Niinkuin kaasarilla oleva auto kärsisi bensan saantiongelmista tai sytytyskatkoista. Nykiminen loppuu kun vauhti nousee päälle 70km/h:n. Tasakaasulla pahempi, pieni veto päällä ei niinkään.

  Tämä vika on ollut tuossa koko ajan, kun tuo auto on mulla ollut. (8 vuotta) Ja kuiteista päätellen edellinenkin omistaja on sen kans paininut. Sepä vain, että mitä kylmempää ja kosteampaa on, niin sitä vähemmän nykii, eli talvella ei mitään. Sellainen normaali kuiva kesäpäivä, niin pahenee.

  Bensapumppu on vaihdettu, suodattimet kans. Kaikki puolat on vaihdettu, liittimet putsattu ja rasvattu "sähkörasvalla". Kampiakselin ja nokan asentotunnistimet on vaihdettu. Ei mitään vaikutusta.

  Vikakoodeja ei ole, eikä tule. Mulla on ollu käytössä LiveLink- ohjelmisto läppärillä, jonka saan yhdistettyä SCT:n boxin kautta autoon, jolloin näkee livedataa auton toiminnoista. Sytytyskatkoja ei näy millään sylinterillä. Lukkoturbiini ei katko. (sellaistakin vikaa on joissain autoissa ollut) Ei oikein mikään autosta tuleva data kerro mitään poikkeavaa. Se nykiminen vain tuntuu ja näkyy pieninä piikkeinä mm. speed sensorin käyrissä. Mitä mä vielä voisin tutkia? Tekeekö EGR tuollaista?
   
 6. grantorino

  grantorino Gearhead

  Egr voi hyvinkin nypyttää jos on karstai en, paljonko autolla on ajettu.
   
 7. Hertta08

  Hertta08 3rd gear

  Terve, mä lähtisin tutkimaan ilmastoinnin vaikutusta, Omasta -95 town car vaihdoin egrrän, tulpat, johdot, puolat ym. aina vaan nykytystä satunnaisesti, kun otin ilmast. releen irti niin loppu nykimiset.. Talvisin ei ole häirinny niin kovasti. Ilmeisesti ominaisuus näissä.. Jos oon tulkinnu oikein ilmast orifisetuben vaikutusta kompressorin voimantarpeeseen kaupunki ajossa tai maantiellä niin on merkitystä sillä venttiilin kunnolla ja minkäläinen väriltään on, toki ilmastoinnin kunto muutenkin vaikuttaa.
   
 8. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  170000 mailia kohta.
   
 9. 1purehell

  1purehell Double Gearhead


  Voi perkele. Toihan selittäis sen, että miksei se viileämmillä keleillä nypytä. Ilmastointihan on näissä tosiaan aina päällä ja talvella se ei pahemmin pyöritä kompressoria, sattuneesta syystä. Pitääpä kokeilla.
   
 10. sikaprice

  sikaprice 3rd gear

  Onko muilla ollut ongelmaa että kun laittaa auton kaukosäätimestä lukkoon niin hetken päästä sisävalot alkaa satunnaisesti syttymään ja sammumaan niin että akusta loppuu virta (yön yli). Guuuglasin tätä ja taitaa olla suht yleinen asia näissä. Vedin nyt pikakorjauksena WD40 lukkoihin reilusti, pitää katsoa jos se sillä korjaantuisi.

  Noilla ohjeilla menty eteenpäin:
   
 11. sikaprice

  sikaprice 3rd gear

  Nonniin, nyt autoon tuli sellainen kiva pikku vika että tuulettimesta tulee pelkästään jääkylmää ilmaa... :wc:
  Sain seuraavat vikakoodit siitä 24 ja 25 mitkä vähän kertovat että Heater blend door actuator on tullut matkansa päähän. Osat on tilattu ja pitäisi tulla ensi viikolla, pitäisi kuulemma olla "tosi mukava" vaihtaa.
  Onko jollain muulla ollut samaa vikaa?
   
 12. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Karivanner-nimimerkki teki operaation Town Cariin. Kai siinä sama systeemi on.

  http://crownvicp71.blogspot.com/2015/02/heater-blend-door-broken-on-my-1998.html?m=0
   
  sikaprice tykkää tästä.
 13. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Juu. Oli tosiaan Town Carista se läppä sökö. Koko kojelaudan irrotus on Town Carissa niin iso jumppa, ettei kiinnostanut alkaa tekeen 700000 ajettuun autoon...

  Jos se on pelkästään se moottori sökö, niin sen saa varmaan vaihdettua kohtuu helposti.

  Veikkaisin että ihan sama systeemi Crownissa.
   
  sikaprice tykkää tästä.
 14. sikaprice

  sikaprice 3rd gear

  700000km on ihan kohtuulliset kilsat jo :odeek: minun Grand Marquise on vasta 51000km ajettu.
  Sain jollain konstilla tämän toimimaan kun otin sulakkeen irti, ja akku irti. Odotin 10minuuttia ja kytkin ne takaisin ja nyt kaikki taas pelittää! Osa minulla on jo kotona kaiken varalla.
   
 15. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Siihen on tullut lisää kilsoja noista ajoista, vielä toimii moitteetta.
   
  sikaprice tykkää tästä.
 16. rotax

  rotax 1st gear

  Onko kenelläkään -03:seen sähkökaaviota. Netistä etsin mutta joka kerta piti antaa luottokortin numero kun löysin jonkunlaisen kaavion niin se jäi siihen . Lähinnä tarvis bensapumpun ja mittarin välisen kaavion, koska ku pumppu vaihdettiin jonkun aikaa sitte niin mittari näyttää että tankki olis tyhjä vaikka bensaa on. Epäilys että tankin pään liittimessä vika.
   
 17. sikaprice

  sikaprice 3rd gear

  Kestäviä laitteita nämä taitaa olla!
   
 18. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  https://www.dropbox.com/s/qwpyamrok5z1418/03 crown victoria.pdf?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/lfb1xrbzkg2j6d2/03 crown vic1.pdf?dl=0
  https://www.dropbox.com/s/xmcubft7xso3bdv/03 crown vic2.pdf?dl=0
   
  Muokattu: 23.10.2020
  isalmela ja rotax tykkäävät tästä.
 19. rotax

  rotax 1st gear

  Kiitos,tästä on suuri apu.
   
 20. El Rikhardo

  El Rikhardo 1st gear

  Oon tässä ihmetellyt katoavaa jäähdytinnestettä, niin tänäänhän se selvis kun lämppärin kennolta imusarjaan tulevan letkun liitin murtu paskaks. Kerrankin tuuri ja kävi tallissa vikaa etsiessä eikä jossain tien päällä.

  Onkohan noita imusarjoja suomessa vai kannattaako tilata suoraan rokkiautosta?

  Ja 200 tkm ajettuna meni
   

Kerro tästä muillekin!