Ford F250 7.3D

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja GM4WD, 13.9.2006.

 1. capri30S

  capri30S 1st gear

  En tiedä tollasesta voortista ihan varmaksi sanoa, mutta kuulostaa aika lirulta tollaset 5w öljyt isoon dieseliin.. Itsellä tossa chevyssä 15w40 öljyt.
   
 2. Fukov

  Fukov 3rd gear

  Tollasta: http://www.dieselmanor.com/fleetguard/DCA60L.asp

  Kavitaatiolima nimellä kulkee :lol: No ei. Se on Fleetguardin valmistamaa, Machineryltä löytyy ainakin. Siis Suomesta. Niiltä löytyy muuten valmiiks sotkettua jäähdystysnestettä, itse ostin sitä silloin kun tuollaisen vastaavan kun sulla, omistin. Ja kannattaa ehdottomasti laittaa/käyttää kys. mönjää.
   
 3. jylppy

  jylppy Gearhead

  Tuolla myydään ja ostetaan voortin osaa osastolla oli jollain tuota limaa myytävänä. Pitää itekkin hommata ku vaihtaa diisselit pois syyläristä...
   
 4. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Itse en laita 15w-40 talveksi, on meinaa sikapaksua mönjää jo -10c asteessa. Jättää vanhat öljyt joskus astiassa ulos pakkaseen ja aamulla koittaa kaataa...Omassa synteettinen Rotella 5w-40 koneessa. Muistaakseni ohjekirja suosittelee ihan 10w-30 alhaisiin lämpötiloihin (alle nollan kelit). Voin tarkistaakin jo ihan omaksi tiedoksi.

  Kavitaatiolima eri purkista lisäten normi vihreeseen nesteeseen kuten yllä, tai sitten suoraan dieselmoottorin jäähyneste missä SCA (Supplemental Coolant Additive) valmiina. Oliko se normi tolle ASTM D6210? Sitäkin pitäis sitten terästää SCA purkista 15tml väleinkö se oli.
   
 5. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Siihen on myytävänä oikein testi strip kit, jolla lisäys tarve todetaan. Varaosanumero löytyy lima purkin kyljestä.

  Öljy suositus on 10w-30.
   
 6. musse67

  musse67 3rd gear

  Mulla litkua löytyy ja kulkeutuu Jyväskylän ja Tampereen seudulle 1,5 viikon päästä jos jollai on tarvetta.
   
 7. F350

  F350 3rd gear

  Seitsemän talvea menty 5w-40 öljyillä, kesäksi sitten paksumpata läträilty. No problem milelestäni :odroll:
   
 8. tvtv

  tvtv 1st gear

  Tämä öljy: Mobil Delvac LE 5 - 30 toimii ainakin minun 7.3 EX:ssä talvisin. Keväällä vaihdan Mobil Delvac Mx 15 - 40. Onko kukaan vaihtanut orkkis tai vastaavia automaattisia napalukkoja eteen ja mistä ne on hankittu (suomi / USA?), omat alkavat olla jo finaalissa ja pitäisi saada uudet.
   
 9. O.J.

  O.J. 3rd gear

  Kiitos vastauksista, täytyykin huomenna käydä vilkaisemassa tuota 10w-30 ja katsoa löytyykö sopivaa pakkaskestävyyttä...vaikka lauha talvi tästä taitaa tullakin. Paljonkos näissä on tuo ölppätilavuus?

  Tarviikos tuota jäähdytysjärjestelmää jotenkin erikoisemmin ilmailla, vai litkut sisään ja käyntii odotellen korisemista? Minkä kokoinen satsi tuonne pitää varata upotettavaksi?

  Musse 67, laitan sulle huomenna YVn, ellei tuota SCA-litkua löydy valmiina blandina!
   
 10. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  tvtv: minä tuon orgis automaattinapoja Fordilta.

  Öljytilavuus on muistaakseni 15.2L suodattimen kanssa.

  Jäähdytysjärjestelmä ilmaantuu itsestään, ainetta menee muistaakseni n. 16L. Kuitenkin kun 10L pöntön hommaat glykoolia niin vähän jää jäljelle.
   
 11. raimo3500

  raimo3500 2nd gear


  eikös noita suotimia, öljyjä ja termarin saa tilattua jostakin suomen maasta.
   
 12. Aki_A

  Aki_A 1st gear

  Mun kautta ainakin saa perus suodattimet ym. riippuen toki varastotilanteesta, ja samoin tuota kavitaation esto ainetta löytyy heti hyllystä myös. Tilaamalla sitte lähestulkoon mitä vain näihin keksii laittaa :)
   
 13. jylppy

  jylppy Gearhead

  Nyt alko konehuoneessa pissimään lämppärille menevästä letkusta se vaakkumitoiminen venttiili. Siinä hanttarinpuolen venttiilikopan päällä.

  Mikäs tuon funktio on? Sulkea vaan kennolle menevä linja jossain asennossa? Silloin kun on kahva kylmään päin kallellaan?
   
 14. raimo3500

  raimo3500 2nd gear

  tätä olen yrittänyt muutamalle osan kyselijälle tyrkyttää, siis tuota firmaa ^^
   
 15. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Arvailen täällä tänään kaikenlaista, joten arvaan että se on joku climate controlliin eli automaatti-ilmastointi-lämmitys hommaan liittyvä vitkutin. Minulla ei semmosta tosin ole.
   
 16. jylppy

  jylppy Gearhead

  Oli mikä oli, niin nyt sen korvaa putki. Ei kuse enää.
   
 17. pyrjovuo

  pyrjovuo 1st gear

  Kertokaas vinkkejä, hankin excursionion, ja toinen etunapalukoista ei kierry. Paras lienee huoltaa se. Miten se kandee tehdä, aukeneeko helpolla, olisiko hyvä irroittaa regngas jne?
   
 18. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Napalukko on kiinni navassa yhdellä isolla seekirenkaalla. Ei tarvitse irroittaa pyörää, navan kapselin irroitus helpottaa hommaa.

  Napa ei ole purettavissa, sen todennäköisesti joutuu uusimmaan. Uuden saat vaikka minun kautta.
  Varo ettet käytä väkivaltaa kääntämiseen, kahvan keskellä oleva vaalea viiva on hohkokivi josta napa saa korvausilman. Hajoaa todella helposti ja sit se on vamasti entinen.
  Jotkut ovat ruiskuttaneet rasvaa, toiset brakecleaneriä. Joskus autta, joskus ei.
  Navan alipainekytkentäjärjestelmä on aika yksinkertainen, se pitäisi tutkia että onko vuotoja vai ovatko navan O-renkaat vaihdon tarpeessa.

  Jylpyn osasta, laitappas kuva. En ole tainnut nähdä sellaista vielä. '01 malleissahan ei ole automaattista ilmastointia joten mikähän se on.
   
 19. O.J.

  O.J. 3rd gear

  Laittelen listaa yyveenä, ö-suodatin oli ainut minkä ehdin ostaa. 8)


  Öljynsuodatin vaivaiset 30€. Ilmanputsari ois ollu 57€, termari 30€, pa-suodatin 60€... Onko Fjoordin osat oikeesti näin hinnoissaan? :eek:

  Ölpiksi valikoitui tosiaan Mobil Delvac 10w-30 missä oli oikein rekka-auton kuva :rotfl: eli varmaan jollain tasolla isoille moteille tarkoitettua mönjää. Ison röntän sai vielä vähän edullisemmin. Ihan normaalisti tuntuu raksuttavan, päivitellään kokemuksia kunhan pakkasia saadaan.
   
 20. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Ei ne rokkiautossa ole hinnoissaan, katso sieltä hinnat motorcraft osille (tai wix, delco, muut on epäkuranttia yleensä), rahti ja verot, ja sitten harkitset paljonko kannattaako maksaa siitä että joku on sen jo ostanut ja tuonut suomeen hyllyyn palautusoikeuksineen. On se jonkun arvoinen asia kumminkin.
   

Kerro tästä muillekin!