Ford FE tasapainotus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja lincci, 12.9.2023.

 1. lincci

  lincci Gearhead

  Mitäs tuo nyt rautalangasta väännettynä tarkoittaa kun 390 on internal balanced ja 428 external balanced? Eli jos laittaa 390 lohkon ja 428 kampuran vauhtipyörällä(man.vaiht) niin mitä tarvii tehdä?
   
 2. puna niska

  puna niska Gearhead

  428 kampura vaati 428:in vauhtipyörän jossa on se external puntti.
  428 CJ:n kampurassa myös lisä puntti dampperin juuressa.
  428:n kampuran saa painotettua internal balanceen jolloin käy 390:n lätty.
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Eikös tuo yhdistelmä joudu tasapainoitukseen ihan vaan sen vuoksi, että siinä sekoittuu kahden koneen sisäkalut? Siinä vaiheessa voi sitten valita, kummanlaisen siitä tekee, sisäisen vai ulkoisen tasapainoituksen.
   
 4. puna niska

  puna niska Gearhead

  Joutuu painottaa tietty, lähinnä noita eroja yritin sölköttää.
  428 kampura vaatii tod. näk. malloryä pyörivistä (ja edestakaisin liikkuvista) hiluista riippumatta jos haluaa internal bakanceen.
   
 5. tapsah

  tapsah 2nd gear

  sattumoisin eilen pitelin 428 PI vetolevyä ja kahtelin että paino ei oo kummosen kokonen, 12 cm pitkä, 1,5cm levee ja 8mm paksu noin suunnilleen , vasta puolella 180 astetta tossa yksilössä 3 tosi pientä painoo. 1 tarvike teräsvauhtipyörä on kans 428n ja siinä on vaan syviä porauksia kylessä kevennyksenä tietty vastapääten missä olis paino.
   
 6. twincam6

  twincam6 3rd gear

  Tallaista Fe moottoria tehtiin jo tehtaalla muistaakseni 1966 alkaen. Sitä sai ainoastaan Mercuryyn, ei Fordiin. Moottori oli ja on Fe 410, koneessa siis 390 lohko, ja 428 kampura. Ja kuten ylempänä hyvin selvitetty niin jos jälkeenpäin naittaa nämä yhteen niin tasapainotus on tehtävä. Fe410 moottoreita on Suomessakin jonkin verran 1966-1968 useinmiten Full size Mercuryissä.
   

Kerro tästä muillekin!