Ford Mustang 1964½

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja 1purehell, 17.6.2013.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Laitetaas nyt tästäkin projektikertomus. Isä jäi eläkkeelle yrittäjän hommista viime vuonna ja lopultakin löytyi hiukan aikaa harrasteautolle. Levottomia puheita vanhoista Mersuista ja PV-Volvoista oli aluksi, mutta jos jenkin laittaa, niin sen pitää olla ensimmäisen korimallin Mustang. No tuumasta toimeen. Overdrivelle laitetun ostoilmoituksen kautta löytyi "projekti" Mustang. Valmistusaika tälle oli 1964 huhtikuu, eli ihan ensimmäisten valmistuneiden Mustangien joukossa. Tekniikkana 260 cid V8 ja C4 automaatti. Optioita ainakin ohjaustehostin ja keskikonsoli.

    Auto on tuotu Suomeen 1988, ollut vähän aikaa ajossa ja laitettu projektiksi 80/90-lukujen vaihteessa. Auto tippui kilvistä vuonna 1993, eli on ollut pois ajosta yli 20 vuotta.

    [​IMG]

    En ota yhtään kunniaa auton tekemisestä itselleni. Lähes kaikki edelliset omistajat ovat tehneet hienoa työtä. Kori on kunnostettu hyvin ja maalattu silloin 90-luvulla. Tekniikka on kunnostettu samoihin aikoihin ja tuntuu toimivan hienosti, mitä olen hallin pihalla ja pihatiellä sillä ajanut.

    Jostain syystä auto on sitten jäänyt kesken ja on ollut jonkinasteinen kiertopalkinto. Ihme kyllä, mitään kovin peruuttamatonta vahinkoa ei ole päässyt tapahtumaan missään vaiheessa (mitä nyt konepeltiä on joku seppä vähän säädellyt...), vaan auto on vähitellen kasaantunut. Kukaan ei ole autoa vain valmiiksi asti saanut.

    Viime syksynä säätelin Mussen jarrut ja tein pieniä fiksauksia alustan puolelle. Ruostesuojauksen jälkeen auto vietiin maalaamoon, jossa siihen vaihdettiin joskus vuosien saatossa kolhiintunut etuhiekkapelti ja korjattiin pari pienempää maalivikaa. Maalaus on tosiaan 95%:sti 90-luvun alusta ja on edelleen erittäin hienossa kunnossa.

    Etu- ja takalasi vaihtuivat uusiin ja sisäkatto asennettiin samalla.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Kuvasta näkee runkonumeron, eli auto lienee 6116. valmistunut Mustang.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Nyt aletaan olla siinä pisteessä, että Ford palaa virallisesti elävien kirjoihin piakkoin. Sisustan loppukasailua on vielä hiukan jäljellä ja muutaman jutun korjaaminen konehuoneesta ja alustasta. Voisin olettaa, että heinäkuun alkupuolella pääsee käymään konttorilla. Kyllä ne ikuisuusprojektitkin joskus valmistuu. 8)

    Jos jollain olisi tuollaiseen sopiva konepelti, niin saa vihjaista. :odroll:
     
  2. palontie

    palontie Double Gearhead

    Kyselehän ford mustng club finladin sivuilta jos ei täältä löydy.Siisti poni!
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Juu, ei olla otettu stressiä tuosta pellistä. Se on kuitenkin päällisin puolin siisti, mutta lukon ympärystää on joku hiukan moukaroinut. Saa sen siistittyä, mutta ei viitsisi jättää tuota muuten liki virheettömään autoon. :odroll: Tuo paikoillaan oleva pelti kävisi hienosti johonkin modausprojektiin.
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kilvet tuli! 2 vuosikymmentä projektina pitkin Suomea ja nyt siis takaisin NUB-26 -Suomikilvissä. Vielä pientä hipistelyä museoleimaan, mutta eiköhän sekin sieltä jossain vaiheessa irtoa. 8)

    [​IMG]
    [​IMG]


    Eli 31. maaliskuuta 1964 valmistunut yksilö. Tekniikkana 260+C4. Optioina konsoli, ohjaustehostin yms. pientä.
     
  5. jiipee60

    jiipee60 3rd gear

    Terveisiä isällesi ja nautinnollisia kilometrejä. Olette tehneet hyvää työtä. Se viimeistely vie paljon aikaa, vaikka ei äkkipoika luulisi. Sovitaan, että tämä on Suomen vanhin Mustang siihen asti, kunnes vanhempi löytyy. Ja yksi hienoimmista, niin kunnoltaan kuin väriyhdistelmältään.
    t. Yksi ex-omistaja
     
  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Mainion näköinen, sitäpaitsi minustakin värit ovat todella hyvät!
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Joo, tais tulla uhottua liikakin nopeaa valmistumista silloin viime vuonna. :rotfl: Perhe, työt, talorempat ja muut harrasteautot vaatii myös osansa, eikä aina jaksa keskittyä moneen asiaan yhtäaikaa.
     

Kerro tästä muillekin!