ford sb heittää vettä

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja ganada, 17.4.2009.

 1. ganada

  ganada 3rd gear

  eli ford 260 cid. vedet ikään kuin "painuu" syyläristä paisunta säiliöön. syyläriin voi laittaa vettä vain n. puolet, muuten ne karkaa p. säiliöön ja sieltä yli. kun koneen sammuttaa vesi palautuu syyläriin ja sitten sieltä yli. ei ole väliä onko kylmä vai kuuma kone. syylärissä käy hirmu porina koko ajan, epäilin toista kantta mutta sieltä ei löytynyt koe ponnistuksessa vuotoa. sylinterit ponnasin myös. eikä mitään. ilmaa ei ole ja otin varmuuden vuoks termostaatinkin pois. kone tuli mulle osina ja myyjä sanoi mukana tulleen vesipumpun olevan uusi. nyt oma epäilys on että joko vesipumppu pyörii väärinpäin tai sitten se pumpun alle tuleva pelti pitäis ottaa pois. eli voiko jompikumpi näistä tehdä tuommoisen ilmiön?
   
 2. revariver

  revariver Gearhead

  Taitaa olla väärän vuosimallin vesipumppu, muistaakseni ton ikäsessä ei ole peltiä takana. Niitä on aika monen laista riippuen jakopään kopasta.
   
 3. skyhigh

  skyhigh Gearhead

  Joo. ei ole tuossa mitään pelliä vesipumpun takana. Itse juuri viime kesänä takkusin samanlaisen koneen samanlaisissa pulmissa. Ensin oli kansi kiero, josta johtuen koneen käydessä paineet pääsi vesitilaan ja tuloksena geysir. Sen jälkeen ylikuumenemisongelmia. Vähän auttoi kun laittoi termostaatin. Lopulta parani kun vaihdoin vesipumpun, siitä oli lähtenyt jonkinlainen pala irti ja syylärissä kävi kans hirveä porina. Pala oli kai rajoittanut kiertoa pumpulta syyläriin. Kun se oli pois, vesi meni kai niin innolla syyläriin ettei kai viittinyt mennä kansiin ollenkaan.
   
 4. cncwoo

  cncwoo 1st gear

  Uskokaa ny pojat et se on vaan sitä että noi 8-pannut ei oo meinattu granun pellin alle. :rotfl: Joka äijällä on ollu ongelmia niitten kans.Vaihtakaa sinne moottori.Essex 3.0.Malmikasojen kuningas. :poff:
   
 5. kime2

  kime2 Gearhead

  Jeah,painossa :lol:
   
 6. ganada

  ganada 3rd gear

  eipä taida sillä pellillä tässä mallissa olla paljoo merkitystä oli se siellä tai ei ,semmosen näkönen se on. ja mahtaako olla niin että toisenlainen vesipumppu vaatis sitte toisen laisen jakopään kopankin. vertailin paria erimallin tiivistettä ni ei niistä kyl mikään ois tohon käynny.
   
 7. revariver

  revariver Gearhead

  Toisissa pumpuissa on vesitila itse pumpussa ja toisissa se on jakopäässä. Katso jakopäänkopasta valunumero nin tiät minkä vuosimallin pumpun tarvit.
   
 8. ganada

  ganada 3rd gear

  semmonen epäily tuli myös ilmi ,että kun tuossa on 302 kannentiivisteet ni vaatiiko oman joka ois pienemmällä liekkirenkaalla? onko tietoo kun joku varaosa paikka näytti samaa osa nroo kyl 260lle?
   
 9. ganada

  ganada 3rd gear

  semmonen homma tuli tuossa mieleen että mitenkähän tuo käyttäytyy jos pyörittis pelkkää pumppua. no pakkohan sitä oli heti lähtee kokeileen. remmi irti ja porakone laulaan ni kas, vesi lähti liikkeelle samalla lailla :eek: . eli järjestelmään ei tuon mukaan karkaa paine vaan vika on jossain veden kierto systeemissä! nyt kun vaan sais sen vielä selville. ehdotuksia kuunnellaan.
   

Kerro tästä muillekin!