Ford Torino GT ´70 429cid+blower

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja JB, 7.1.2004.

  1. JB

    JB 1st gear

    V8-6/1980 esiteltiin kyseinen auto otsikolla; Street Blower TORINO!
    Omistajana oli ainakin tuohon aikaan Veli-Pekka Kallionsalo, Kemistä. Auto oli 2d HT vuosimallia ´70. Tekniikkana 429 blowerilla ja jatkona C6.
    Koppa oli musta jonka päälle ruiskutettu mirrahileistä lakkaa. Sisusta oli valkoista nahkaa. Tyyliin sopien konepellissä oli iso scooppi, perässä spoileri, kromivanteet ja sivuputket. ..ja perä pystössä tietenkin.. :grin:

    eli, mihin on tämä laitos kadonnut? kolaroitu, paalattu, säilötty vai mitä? kertokaahan jos tiedätte/muistatte auton kohtaloa.
     
  2. 383

    383 Gearhead

    oli hesassa 90 luvun puoli välissä autoliikkessä myytävänä musta hopeana ei ollut enään pumppua keulilla
     
  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hot Rod Specialin jutun aikaan Fairlane taisi olla Forssassa, värinä musta-hopea?? Itse näin sen jokatapauksessa monenmonta vuotta sitten Bre-Vir-autossa.
     
  4. Fastback

    Fastback Gearhead

    auto on ehjänä, tosin bloweri hilppeet ja se hillitön konepelti on kadonnut. Konepellin sijainti tiedossa. Lisätietoja privaattina, auton omistajaa kunnioittaen en ainakaan minä sitä täällä huutele julkisesti.
     
  5. Continental56

    Continental56 Gearhead

    Olen jo jonkin aikaa pähkäillyt USA:ssa asuvan tuttavan hallussa olevan 70:sen Cobra Torinon hankkimista. Auto on nykyään enää rullaava hylsy, mutta ollut alunperin J-koodin "Drag Pack" kaikilla herkuilla. (429CJ ja 4-vaiht.)

    Hinta olisi tosi sopiva, mutta osia puuttuu ehkä liikaa? Alunperin joku "punaniska" otti autosta tekniikan johonkin "Monster-Truck" projektiin...
     
  6. Fastback

    Fastback Gearhead

    Ruotsissa Nitroz.se sivuillahan on myös '70 429 Cobra kaupan, ruosteeton rojekti ilmon mukaan, en muista kuuluuko kone kauppaan, hinta on 70,000kr.
    ------------
    FORD TORINO COBRA-70,

    Ovanlig muskelbil, rostfritt objekt, isärtagen för renovering, 429, C6, svart inredning, bilen ska vara blå original.Pris: 70 000kr
    Magnus, Mariestad, 2003-12-31 - 17:01:28
    IP: 212.105.21.250 Annons # 65259
    Telefon: 0501-40174
    -------------------

    Cobria on jonkin verran tarjolla, mutta koitahan löytää jostain '70 Torino 2D Sportroof GT 429cj:llä. Harvinaisempi kuin vastaava cobra ja mun mielestä sokkomaski ja koko perän leveät honey comp takavalot ovat upeat, jotka kuuluivat siis GT-pakettiin vai oliko optio tuo sokkomaski?

    Etsin aikoinaan GT 429 Sportroof Torinoa, Suomesta ei tullut silloin yhtään vastaan, hurreista löytyi yksi raato, Cobria löytyi Suomestakin muutamia ja vielä aitoja CJ429 versiota.

    Osta pois se hylsy tai tuo ruotsin vehje, todella hieno koppa.
     
  7. KTM

    KTM Gearhead

    Masalla Kajjaanissa oleva keltainen ´70 GT Tornio on ymmärtääkseni myytävänä. Laite on huisin hauska ja mikä estää tunkemasta sinne pellin alle FE:tä?
     
  8. Fastback

    Fastback Gearhead

    mutta miksi tunkea FE kun voi laittaa 385-sarjalaisen :wink: Enempi hiperf palikkaa löytää 385:een. Masan autoa tuli kateltua näyttelyssä, nätti on.

    Jos joku omistaa tai tietää jonkun kenellä on Torinon sokkomaski, niin voin ostaa pois.
     
  9. JB

    JB 1st gear

    no joo, siisti kampehan tuo oli ainakin kuvissa. tosin jos auto itellä olis niin sen konepellin heittäsin menemään. niin kuin on joku todennäköisesti tehny. kyselin autosta silkasta mielenkiinnosta, jos vaikka olis jääny perämeren suunnalle jonku latoon seisomaan, olisi sen voinut pois korjata.
    Sen keltasen näin oulun-näyttelyssä ja kolahti just sopivasti.tuollasen torinon voisin kyllä itselleni laittaa, sitten kun rahaa vain löytyisi jostain..(näin se haaveauto lista taas kasvaa :odroll: )
    jossakin sodankylän kieppeillä on mielestäni jo monta vuotta maannut torino jostain 70-luvun taitteesta.siellä se on jonku hallin pihalla nököttäny jo pitkän aikaa.ei vain ole saanu aikaseksi käydä katsomassa lähempää.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Varmaan kannattaa valita suoraan isolohko auto jos aikoo FE:n pellin alle heittää niin ei tule vahinkoa.
     
  11. chevelle65

    chevelle65 1st gear

    Hieno peli. Esittely v8 magazine 8/2003
     
  12. Fastback

    Fastback Gearhead

    nitrozilta poimittua;
    --------------------------
    Säljes torino gt 429 cobra jet 70,

    aut ps,pb.orginal varvräknare.magnum 500 fälgar ,fin orginal inredning .går bra ev byte usa bil 109500kr
    rolle, , 2004-02-04 - 20:19:33
    IP: 213.101.17.132 Annons # 67177
    Telefon: 0762100791
    --------------------------
    Continental, miksi kalastaa Usasta, kun naapuristakin löytyy ja jos on aito GT '70 nini pitäisi olla sokkomaskinen namu kyseessä! Viimeisellä kurssilla se tekisi 11972,1852 Euroa + rahti/tulli/alv.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Fastback 2004-02-13 19:49 ]</font>
     
  13. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  14. Fastback

    Fastback Gearhead

    Tuollaista mä haeskelen aikana ja kun ei löytynyt '70 GT sportroofia niin piti ostaa taas mustangi. Tuollaisesta saisi tosi helposti hienon nascar lookin. Sokkomaski ja GT malli niin koko leveä hunajakenno takavalopaneeli jne. Hieno laite. Kukakohan ostaisi mun projekti kuntoisen machin rullaavana...
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Totta,mut puksiakseni kilkkua,niin ne nascar vehkeet oli kylläkin sillä Cobra-maskilla.Mut joo,oli mikä lookki tahansa niin onhan se sokkomaski paljon hianompi.
     
  16. Fastback

    Fastback Gearhead

    Nascar torinot olivat nelivalomaskilla, Torinon sportroof koppa vaan puhkuu nascaria liukkaalla muotoillullaan. Sokkomaski on vain minun henk.koht. mieltymys joka oli ehdoton edellytys aikoinaan kun haeskelin torinoa. GT Torinossa on mielestäni maukkaampi paketti kuin vastaava Cobra. Cobrassa on "tynkätakavalot" verrattuna GT:n kokoleveään takavalopaneeliin. Cobran maskihan oli aina nelivalomaski, GT Torinoon sai optiona sokkomaskin.

    http://cuda71.free.fr/Dreams-Cars/image ... t-1970.jpg
     
    renttu81 tykkää tästä.
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juujuu,sitähän määkin meinasin.Kunhan vaan viisastelin :smile:
    GT Torino tai Cyclone sokkomaskilla sitä on itselläkin tavoitteena.Tai jos maailmassa vielä ihmeitä tapahtuu,niin XA tai XB aussi-Falcon...
    Taloudellisiin seikkoihin vedoten täytyy sanoa,ettei ole ihan vielä ajankohtainen asia.Mut alkaa olla koulut siinä vaiheessa,että ei ehkä enää niin hirmu kauaa.(...taivaanrannan maalailua...)
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oliko se urbaanilegendaa joka aikoinaan 80-luvulla Kemistä stadiin asti kantautui että alkuperäisessä viestissä mainitun blower-Torinon omistaja olisi joutunut jonkun teollisuusvartijan väkivallan kohteeksi huonoin seurauksin.
    Kemiläiset varmaan tietää.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Torinon omistaja todellakin ammuttiin eräällä huoltoasemalla, mutta se sattui jo ennen auton valmistumista ja esittelyä lehdessä. Auton rakentelua jatkoi sittemmin Sumon velipuoli V-P.
     
  20. Torino GT 71

    Torino GT 71 1st gear

    Pitää nostaa aihetta.
    Eli missä torino nyt on.
     

Kerro tästä muillekin!