Fordin Eaton-tyyppinen ohjaustehostimen pumppu ja ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja 1purehell, 11.5.2016.

  1. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    1964 Mustangin ohjaustehostin ei tehosta yhtään. Vika lienee pumpussa. Pumpun sisällä on kaikki silmämääräisesti ok ja päittäisvälykset mitattuna kunnossa Sitli ei tule minkäänlaista tehostusta.

    Tuon kuvassa oikealla olevan osan "3A561" sisällä on kuula. Se kuula on siellä tiukasti, eikä liiku mihinkään. Kuuluuko sen olla siellä? (ei näy tuossa kuvassa) Ja jos kuuluu, niin saako se olla siellä jumissa? Mikä pitäisi olla pumpun tekemä paine?
    [​IMG]
     
  2. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kirjasta luettuna kuulan pitääkin olla siellä, ja systeemi kasataan kuula edellä runkoon. Kirja ei sano mitään jumissa olemisesta, vain sen että osaa missä kuula on ei kuulu purkaa. Voisko siellä olla joku helvetin jäykkä jousi?
    En ole tommosta pumppua koskaan itse purkanut.
    Paineita pitäs olla noin 1000psi.
    Voisko vaihteessa olla vikaa, siellä on jotain ventiilejä sun muuta.
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Toi 3A561 taitaa olla paineenrajoitus/säätöventtiili, jos kuula on siellä jumissa, sieltähän pitäis tulla painetta paljon, kun ei se kuula päästä öljyä kiertämään sisäisesti, todennäköisesti ei oo jumissa, siellä on vaan vahva jousi... Ton keikäleen ja kannen välinen jousi 3A570 on paineen säätöjousi ja se kuula on ehkä ylipaineventtiili yms...
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mä käytin sen raidetangon päässä olevan venttiilinkin auki, eikä siinäkään ollu mitään silmin nähtävää vikaa. Ei naarmuja, eikä mitään "kuraa", joka voisi jumittaa sen liikettä. Tuo tehostin lopetti toimintansa suoraan ajosta. Alkoi narahtelemaan ja sitten herkesi tehostamasta.

    Se venttiili on tietysti seuraava mahdollisuus, mutta jos siinä olisi vikaa, niin luulisi että tehostaisi edes jompaan kumpaan suuntaan.

    Tuli vain mieleen, että jos se jumissa oleva paineensäätöventtiili lyö paineet tappiin ja se venttiilille/sylinterille menevä paine kiertääkin nyt pumpussa sisäisesti ylipaineventtiilin kautta? Pumppu kyllä kuumenee moottorin käydessä.
     
  5. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    entä työsylinteri? ei kai sellainen voi mennä sisäisesti rikki- tuskin... Itse ostin Edseliini 2v / 5000km sitten macilta uuden työsylinterin, nyt se jo iloisesti vuotaa akselin juuresta hullun lailla... tiivisteet pettäneet... Silti tehostaa hyvin. Voiko pumpun ylipaine ventiilli olla jumittunut niin että se vie järjestelmästä paineet ?
     
    Muokattu: 8.3.2017
  6. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Joo, vika löytyi kesällä. Sieltä ohjausventtiilin sisältä oli lähtenyt öljykanavan porauksen tulppa irti. Ilmeisesti jäänyt tehtaalla kiristämättä. :D Sattumalta huomasin, kun letkunkaran reijästä pienellä ruuvarilla kokeilin. Öljy kiersi vapaakierrolla venttiilin läpi, eikä se paljon tehosta silloin. Tulppa kiinni ja osat nippuun. Tuli parempi tehostus kuin mitä ennen vikaa oli ja piti vielä shimmaillakin sitä, kun meinasi tehostaa toiseen suuntaan enemmän. Siitä päättelin, että vuotoa on ollut jo pitkään.
     
  7. dumb

    dumb Gearhead

    Lainaan tätä topicia kun on samanlaisesta aparaatista kyse.
    Tehdasuusi Cardone -merkkinen (made in china) pumppu pitää hirveää meteliä. Tehostus toimii hyvin ja öljyn seassa ei näy kuplia. Öljy on Mag1 type F. Ei näy vuotoja.
    Olen veivannut ohjausta laidasta toiseen vaikka kuinka ja ajanutkin useamman tankillisen kesän aikana. Ääni vain on ja pysyy.
    Pumppu vaihdettu kertaalleen takuuna uuteen samanlaiseen, ongelmat identtisiä.

    Mitähän sitä keksisi ettei tartteis tulevalla ajokaudella kuunnella tuota mölinää?
     
    Muokattu: 2.12.2017
  8. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Jostain syystä Mag1 liemi huudatti kahden ryslerin tehostajaa, vaihto toisen merkkiseen auttoi, tosin se Mag1 oli psf:ää... eli ei tästä tainnut apua olla.
     
  9. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    tuleeko sitä ääntä kokoajan ? metallin ääntä? Ainakin 58 edselin manuaalissa sanotaan että pitää käyttää type A nestetta tehostimessa.
     
  10. dumb

    dumb Gearhead

    Ihan pienellä tyhjäkäynnillä ei tule mutta muuten kyllä koko ajan, vaikka rattia ei kääntäisikään. Kääntäessä ja moottorin kierrosten mukaan tietysti voimistuu. Ei sinänsä ole metallinen ääni, vaan sellaista vonkumista.
    Shop manualista katsoin että alunperin on ohjeistettu laittamaan sama litku laatikkoon ja tehostimeen, siksi siellä on nyt se type f. Valmistajan (pumpun) ainut löytämäni ohje sanoo että laita sitä öljyä mitä auton valmistaja ohjeistaa...
     
  11. mikka

    mikka 3rd gear

    Lueskelin että jollain oli ollut samanlainen ääniongelma ja oli hävinyt, kun oli vaihtanut nesteet Redlinen PSF:ään. Löytyy esim. motonetistä.
     
  12. dumb

    dumb Gearhead

    Nyt on kokeiltu Gulfin type-a sekä redlinen psf jotka on edelleen järjestelmässä. Ei merkittävää vaikutusta ääneen :(
    Tyhjensin järjestelmää parhaani mukaan vanhoista litkuista ennen redlinea, arvioin että vanhaa nestettä jäi 1-2dl. Se tuskin ihan hirveästi siellä haittaa? Redline purkin kyljessä sanotaan että on yhteensopivaa type-a:n kanssa.
     
  13. JoRkKiS

    JoRkKiS Gearhead

    Kokeileppa piruttasi ottaa suodatin säiliöstä pois jos siis sellainen on.
    Itsellä joskus käynyt niin että ihan samannäköinen suodin kuin alkup. Ja vonkus ja vinkus ja myöskin kyllä lykkäs liemetkin "korkin" (tässä tapauksessa) tikun kautta pihal.
    Voorti myös, mutta ihanalla kampiakselin päähän tulevalla pumpul joka ei koskaan ennen ole pitänyt kuin ehkä viime vuoden konerempan jälkeen (koputtaa puuta).
    :odeek:
     
  14. dumb

    dumb Gearhead

    Ei ole mitään suodatinta säiliössä :odeek:
    Nyt kun tarkemmin katsoin tuota ylempänä olevaa räjäytyskuvaa niin kai siellä sellainen pitäis olla.

    Kokeilin vielä varmuuden vuoksi löysätä hihnaa; ei vaikutusta.
    Otin hihnan kokonaan pois niin sitten hiljeni :poff:
     
    Muokattu: 3.2.2018
  15. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    voisitkos ottaa videon ko äänestä, sitten ehkä "parviälyllä" ymmärtäisimme äänen?. Oma edselini varsinki kylmänä hihna vinku karseesti , taitaa pumppu roiskia hihnaale öljyä, ihan itse sen pumpun "Huolsin" 5v sitten, vaihdoin akselin stefat ja muutkin tiivisteet, jopa uudet NOS rullat laitin, kun vanhat olivat syöpneet.
     
  16. dumb

    dumb Gearhead

    Kokeillaas tätä videoiden linkitystä facebookista. Kaksi videota, jossa toisessa hihna paikallaan ja toisessa ei. Voi arvuutella kumpi on kumpi :rotfl:

    Edit: videolinkit poistettu, ei ollut "parviälystä" iloa.
     
    Muokattu: 17.2.2018
  17. dumb

    dumb Gearhead

    Tilanne ratkesi tiivistesarjan asennuksella vanhaan pumppuun, ei pidä mitään häiritsevää ääntä. Vielä kun pysyisi mehut sisällä.

    Tekisipä mieli avata ja tutkia se kiinalainen versio, mutta ehkä kuitenkin palautan sen puotiin :wc:
     

Kerro tästä muillekin!