Fossiliset polttoaineet myyntikieltoon!

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 30.12.2019.

 1. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Mulla ainakin v8 on ja pysyy. Niin kauan pidetään hauskaa kun se on mahdollista. Tuskin tuo bensan myynti kokonaan loppuu vielä pitkään aikaan
   
  Mokaman tykkää tästä.
 2. J.J.

  J.J. Gearhead

  Eikait siinä muuta kuin pistää vehkeet siihenmalliin iskuun että pelaa e85:sella. Sitä varmaan saa kohtuudella jatkossakin, koska ekolookista.
   
  xarper tykkää tästä.
 3. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Tuo Pursiainenhan tuolla painottaa, että biopolttoaineet henkilöautoissa eivät ole vaihtoehto. Ne varataan raskaalle liikenteelle ja lentokoneisiin. Henkilöautoliikenne sähköistetään ja se on päätetty. Keinot on vielä auki.
   
 4. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  pitäskö taas alkaa katsomaan mihin maahan sitä voisi tarvittaessa muuttaa jossa voisi vielä elää edelleen normaali ihmisenä eikä minään viherkuherkahelin keksimien määräysten mukaan, ja vielä ajella autolla jolla haluaisi ajella.
   
  Mokaman ja malvasto tykkäävät tästä.
 5. malvasto

  malvasto 3rd gear

  Henkilöauto liikenteen sähköistäminen ei vaan tule onnistumaan ainakaan tuolla aiotulla aikataululla täälä Suomessa
   
 6. 1purehell

  1purehell Gearhead

 7. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Mulla on keltaiset liivit jo esillä...
   
 8. Zejk1

  Zejk1 2nd gear


  Mennäänkö samalla autolla ?
   
  karra ja dart -66 tykkäävät tästä.
 9. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Tänään uutisissa kerrottiin että sähkön markkinahinta on laskenut mutta kuluttajille vastaavasti noussut.....siitä se alkaa....hommatkaa vaan niitä patteriautojanne....
   
 10. Harri S

  Harri S Gearhead

  Onko joku energian muoto on halventunut vuoden vaihteessa?
  Tilasin muuten itse lämmitysöljyä viime viikolla, noiden diesel- ja veronkiertopaku-, kevyt- KA kuskien takia maksoin siitä taas enemmän kuin viime syksynä. Että laivatkaa vaan niitä vanhoja Hampurin takseja ja muita loppuun ajettuja tientukkoja tänne Suomeen.

  Suomi on ainakin toistaiseksi ollut ihan vapaa maa valintojen suhteen.
  Vuoden sisään näkyy sitten jo hieman esimakua niiden valintojen onnistumisten suhteen. Emme kuitenkaan tule näkemään keltaliivejä torilla.
   
 11. mcmies

  mcmies Gearhead

  Siinä vaiheessa kun jengi alkaa ihan oikeasti hiffata, mitä liikenteen hinnan nostaminen tarkoittaa, en olisi yllättynyt, jos niitä keltaliivejä alkaa näkyä. Tarkoittaa nimittäin historiallisen rajua elintason laskua se.
   
  1purehell, Zejk1, karra ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Öljy olisi kyllä parempi käyttää autojen liikuttamiseen kuin lämmittämiseen. Jälkimmäiseen tarkoitukseen on muitakin hyvin soveltuvia vaihtoehtoja, jopa edullisempia.
   
  1purehell, Temppis, MudMax ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. simeoni

  simeoni Gearhead

  Sähköautomies alkaa keulimaan, kuka muka enää lämmittää 2020 taloaan kaivinkoneen polttoaineella?
   
  1purehell, MudMax ja malvasto tykkäävät tästä.
 14. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Minä ainakin lämmitän patteriauton polttoaineella. Ja sen ohella myrkytän ympäristön pienhiukkasilla, kun se vielä on sallittua, ja tuo mainittu polttoaine melko hinnakasta.
   
 15. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Vain köyhillä tulee olemaan tiukkaa fossiilivehkeiden kanssa. Elämä on.
   
  Harri S tykkää tästä.
 16. malvasto

  malvasto 3rd gear

 17. Harri S

  Harri S Gearhead

  Ei tarvi keulia. Otinpahan vaan sen toisen näkökulman tuohon itkuvirteen.
  Lämmityksessä ei ole vielä löytynyt parempaa hinta/työmääräsuhdetta öljylle.
  Sähkö olis helpompi mutta huomattavasti kalliimpi.
   
 18. Harri S

  Harri S Gearhead

 19. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  85.nen ei mikään ratkaisu valitettavasti ole vanhoihin rautoihin.Muutos-satsit maksaa ,ne pitää asentaa ja saada moottorit toimimaankin kunnolla tavaralla jolle ne ei alunperin ole suunniteltu kuten ei tälle viinabensaseoksellekaan joka aiheuttaa nikottelua,vuotoja ym käyntimurhetta.
  Kasivitosta kuluu huomattavasti enemmän kuin ns tavallista bensaa joka kannattaa myös huomioida laskelmissa ja tiedämme myös että kasivitosen hintaa toki nostetaan siinä kuin muidenkin plaatujen koska ollaan suomessa jossa päätökset menee ilman maalaisjärkeä ja ollaan kuin laiva ilman pätevää ruorimiestä.

  98 saattaa kumminkin olla järkevintä toimivuuden kannalta vakioisissa vanhuksissa ja senmyötä pikkasen tyyriimpänä menee samaan konkurssiin jos ajomääräkin minimaalinen.

  Tietty joku kommentoi muuttavansa sähköautoksi kun USA:sta semmoisia löytyy,no siitä vaan jos rahaa ja taitoa sekä tykkää ideasta joka ei kyllä minulle aukene edes ajatuksen tasolla kun en löydä siitä sitä kultajyvää museo tai muuten orkkispelin harrastukseen.


  Mutta vaikka bensa,laadusta riippumatta ja vissiin dieselikin huitelee kohta kahta rahaa litralta niin ajomäärän rajulla vähentämisellä se on pakko TAAS kompensoida ellei rahamies tai tule vallanvaihdos jolloin saadaan edes pikkasen löysää kuristusotteesta.
  Nyt on kumminkin hyvä aika investoida vanhaan jenkkiin jos semmoista halajaa ja joka löytyy taatusti suomesta alennusmyynnistä jos kohtuudessa pysytään ja näprätä trailer queen tasoinen kun kerta tuo ajopuoli tyrehdytetään mutta onpahan harrastus,tekemistä ja voi kiskaista pakun perässä trailerilla kokoontumisiin ja näyttelyihin taidonnäytteensä.

  Oikea ratkaisuhan löytyisi Etelä Euroopasta ja varmaan joka jannun kaapeista löytyy nahkaliivien ja rintaliivien ohella keltaisetkin mutta nythän tuli iltasatukin samalla kerrottua ja saduthan ei toteudu ikinä joten sitä on saatu mitä tilattu ja se tiedetty päättäjienkin piirissä kymmenet vuodet että vaikka ruoka loppuisi niin per..le yhä tyyriimpi uudehko peltilehmä märehtii monen pihassa,piste.
  Siksi täällä onkin kaikki niin jumalattoman kallista ,ankeus tulee kaupanpäälle .

  Rakenteleminenhan ei siis kait varmaan lopu,harrastushan on kerrassaan hieno ja talvet on yhtä pitkiä puuhastella laitteita kuin ennenkin mutta harrastajat taatusti vähenee,kalusto ei liiku jonka myötä arvo romahtaa kysynnän puutteessa eikä kutkuttavia projekteja kukaan ota vaivoikseen koska se ei yksinkertaisesti innosta millään laskuopilla ainakaan täällä päässä rapakkoa olipa hootee,avo tai miten siivekäs tai siivetön koska jo pelkkä maalaus peltitöineen maksaa auton hinnan saati tekniikkarempat-verhoilut jne..unohda.
  Kisatouhut tyrehtyy pikkuhiljaa,liian kallista pienen rahapiirin puuhaa ja yleisö kaikkoaa pikkuhiljaa koska ne vinkkelikokemuksetkin puuttuu eikä niitä kiinosta autot suuremmin muutenkaan.

  Nykyautot on nopeita,huippuja ajoltaan ja äänettömän mitäänsanomattomia poistujia mutta eipä tilavuuttakaan tarvi olla 6 litraa,kulutus tuota luokkaa eikä sähkikset vie sitäkään.
  Dieselitkin tahkoaa reilusti alle kymppiin 0-sataseen helposti jo perheautoissakin.

  Näyttelyt vetää,mikäpä on katsella ja ihailla muiden hienoja amerikanautoja joihin on satsattu läjäpäin jonkun toisen aikaa,rahaa ja vaivaa mutta siinä se ja satsaus onkin superhalpaa pääsylipun muodossa,kotiin palataan prisman kautta audilla tai ooppelilla.
  Se ei siis tarkoita että harrastus kukoistaa vaikka 50 000 kävijää näyttelyssä omistamatta tulevaisuudessakaan muuta kuin sen nykyaikaisen käyttiksen ja ainahan niitä piisannut joilla suuret puheet kotimatkalla kunnes syke ja into tasaantuu normaaliksi kotosalla ja siinäpä se uho olikin.
   
  Muokattu: 23.1.2020
  Zejk1 tykkää tästä.
 20. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

Kerro tästä muillekin!