Fossiliset polttoaineet myyntikieltoon!

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 30.12.2019.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Mutta jos sen saman sähkön lataa johonkin teslaan, niin parempaa ei oo!
   
  tooke, Custom_Rod, always bb ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Kun funtsit asiaa vähän pidemmälle, huomaat että öljy tuskin loppuu koskaan ja osaa öljystä ei ikinä tulla kaivamaan maasta ylös.

  Oon varmaan täälläkin ennen sanonut mutta paras tapa "parantaa" maailmaa on innovointi. T-ford, internet, älypuhelimet yms. ei ole lähteny poliittisen päättäjän päätöksestä, joku muu ne on luonut. Jos esim. tässä maassa raippaverottajat laittaisi kaiken tarmon niiden uusien energiaratkaisujen innovointiin eikä kieltojen keksimiseen, heidän toimillaan olisi hyödyttävä vaikutus ja potentiaali muuttaa maailmaa olisi huomattavasti suurempi.
   
  xarper, mikaa7146, jpalvima ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Miksi meidän pitöisi vaatia kehitysmaita siirtymään mihinkään? Tehkööt mitä haluuvat.

  Ei tässä kukaan ole mitään tuotekehityksen lopettamista halunnut, enemmänkin kieltoja sun muita vääristäviä vero/tukisysteemejä tässä on kritisoitu sekä sitä että suomessa aatellaan että nyt kun lukittaudutaan johonkin yhteen tekniikkaan esim. sähköauto, se on jotenkin autuaaksi tekevää.
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 4. sectoid

  sectoid Gearhead

  Tämä on se vaihtoehto, jonka puolesta minäkin liputan arkiautoilua ajatellen. Ladattavat sähköautot ovat lähinnä väliaikainen viritys.

  Auton pitää olla käytettävissä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Siinä menee koko yksityisautoilun pointti, mikäli pitää odotella pattereiden latautumista tuntitolkulla joka päivä.

   
 5. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Kauan sitten, mutta kuitenkin jkr muistan että koeajoissa moitittiin lyhyttä toimintasädettä ja tankkaamisen hitautta&hankaluutta tankin koon,täyttöaukon sijainnin,pullauttelun ym asioiden vuoksi eli tankki piti olla kulutukseen ja kuluihin nähden jotenkin ihannekokoinen niin autoissa kuin prätkissäkin eikä liian suurikaan säiliö ollut innostanut testaajia mutta kun tuumimme kuinka kauan perinteisen menoveden tankkaamisessa menee aikaa keskimäärin niin sanottaan että jo 5min liruttaa paljon ja sillä pääsee kauas.

  Noh,nyt on hienoa ja muodikasta sekä ihan ok että "tankkaukseen"tyhjästä täyteen" menee tunteja aikaa eikä haittaa yhtään että latauspiste on käytännössä löydyttävä himasta,duunista tai kadunvarresta eikä sekään että muutaman sadan km reissuun menee kolminkertainen aika perinteisiin bensa tai dieselvehkeisiin verrattuna haittaa ja mikä onkaan kaffeen tms ajankulukkeen hinnan osuus kuluissa vai oletetaanko jotta istutaan vaan pokkana ikkunasta pihalle tuijotellen latausaika kuivin suin huoltamolla tai lorvitaan munia kaivellen kaupassa?

  Kiireiset ihmiset ei enää olekkaan kiireisiä kun kyse sähkiksistä vai korvaako niiden hurja suoritukyky menetetyn ajan maanteillä tai riittääkö korvaukseksi ihan vaan suoraan sanoen tarve saada vaan näyttäytyä moisella uutuustuotteella?

  Varmasti sähköauto on hieno ja joskus tulevaisuutta kun se on "valmis" näihinkin olosuhteisiin ja ihan pakusta lähtien mutta miksi niihin jo nyt puolipakotetaan eikä käytetä normaalia luonnollista poistumaa niiden lisäämiseksi jos kuka sitten haluaakin moisen,kaikki ei puolivalmiita keksintöjä vielä aikoihin halua.
  Tiedämme oikein hyvin ettei ne tunnin kahden ilmaiset asiakaspaikat lataukseen semmoisia kauan toki ole kun kalusto lisääntyy ja mitäpä teet tuossa ajassa muuta kuin hätätankkauksen että pääset pätkän eteenpäin ja taas tunti odotteluaikaa löydyttävä.
  Koko ajatusmaailma autoiluun on muutettava mihin tottunut ja mietittävä toimintasädettä sekä muuttuvia tekijöitä toimintasäteen riittävyyden suhteen ...yhtälö kuulostaa kuin isolta taka-askeleelta edelliselle 20 luvulle.
  Otsikko kosketti Ruotsia mutta apinoinnin suurmaa Suomi seuraa varmasti viivana perässä että saa kehuja Brysselistä ja olla esimerkkimaa muulle EU:lle tässäkin lajissa.
   
  Muokattu: 3.1.2020
  Gary Grand, Custom_Rod, Volvo_5.7 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Samaa mielipuolta, mutta voisikohan sen tehdä muuten kuin kieltämällä milloin mitäkin tai poukkoilevalla verotuksella? Miksei?
   
 7. tinareki

  tinareki Gearhead

  No mutta Pertti... Eihän verotuksella mitään kielletä, ainoastaan hieman ohjaillaan...
  Entinen pomoni totesi kerran bensan hinnan käydessä piikkilukemissa, että "bensa alkaa olla niin arvokasta, että tiellä tulee vastaan ainoastaan tuttavia"
   
  kimmok2014 tykkää tästä.
 8. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Ei niin, mutta muuten kyllä ollaan kieltämässä milloin diisseleitä ja milloin kaikkia polttiksia.
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 9. tinareki

  tinareki Gearhead

  Muistaakseni ei ole Suomessa kielletty kumpaakaan, diisseliä eikä bensakonetta... Vai onko jäänyt jotain huomaamatta?
  Itä-Saksassa kiellettiin kaikki länteen päin menevät laitteet, USAssa on nyt kielletty kiipeämästä aidan yli ja Castro taisi haluta kieltää kumiveneilyn Floridaan. Meillä sentään saa mennä joka suuntaan, paitsi kelirikkoaikaan heikoille jäille ja ilman viisumia itään. (Onneksi ei ole ollut asiaa kumpaankaan kiellettyyn suuntaan viimeksi kuluneen 50v aikana...)
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 10. spinout

  spinout Gearhead

  Alkuperäinen ketjun aihe oli, että Ruotsi luopuu öljystä tai kieltää polttomoottorit, mutta se aihe siirtyi ikäänkuin se koskettaisi lähinnä Suomea.
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Samaa ylireagoimista ihmettelin itsekin. Väki kiihdyttää toisiaan kuin transsiin. Ja se oli vaan jonkun ruotsalaispoliitikon heitto.

  Mut valmistautukaa toki pahimpaan. Iänkaiken ei saa ajaa bensalla kuitenkaan.
   
  mikaa7146 tykkää tästä.
 12. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Äkkiäkös meitin hallitus ”kopioi” tuon idean uutuutena tänne.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 13. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

  Sulla on hyvä kirjoitus aiheesta. Mietin tässä sitä että, jos kaikilla olisi sähköautot ja polttomoottreita olis saman verran kuin sähköautoja on nyt. Missä ne ladattaisiin? Se sähkön määrä mitä siihen menee, sammuttaisi kaiken muun sähkön käytön.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 14. rb

  rb Gearhead

  https://www.verkkouutiset.fi/polttomoottoriautojen-kieltaminen-nain-sdp-tarkasti-sanoo/

  SDP:n ilmasto-ohjelmassa todetaan sanatarkasti näin:
  ”Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä”.
   
  Custom_Rod tykkää tästä.
 15. mikaa7146

  mikaa7146 Gearhead

 16. always bb

  always bb Gearhead

  Ilmastonmuutosta, joo on mutta oudosti hiljennettiin tutkia ennen ilmastokokousta kun tutkinut aurinkoa ja sen käytöstä
  Lämpötilat kulki just auringon aktiviisuuden mukaan. Tästä ei haluta puhua kun on saatu rahahanat auki. On ihmisen aiheuttamaa noin 0,2-0,4% eli suomen osuus prommillen osia

  Mutta diiselillä mennään käyttisten kanssa kun ajoa ihan riittävästi ja pumpulta saa vielä
   
  Jussi289 ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
 17. spinout

  spinout Gearhead

  Sossulöpinää vailla realismia.. että Suomen demarien laatima aikataulu noteerattaisiin koko EU:ssa. Brysselin päätös asiasta, kaikki EU-maat yksimielisiä asian suhteen, myös autoteollisuuden mahtimaat. Sen se vaatisi, että menisi läpi.
   
 18. Hai

  Hai Gearhead

  Näin varmaan tapahtuukin. Sitä odotellessa kannattaa muuttaa bensakoneinen peli kaasulle ja ottaa tonni. Jos rekisteriotteeseen merkitty käyttövoima tuottaa liian suuret kulut, voi sen aina muutostaa takaisin bensaksi. Vaimolle 2018 muutostetun auton muutosti seuraava omistaja takaisin bensaksi. Pyysin saada tarvikkeet takaisin. Sain. Ei tultu hakemaan vaimon tonnia pois.
   
  Slant Sickness tykkää tästä.
 19. mcmies

  mcmies Gearhead

  Arvelinkin jo kirjoittaessani, että joku näsäviisastelija alkaa tuosta öljyn loppumisesta saivartelemaan. Öljy loppuu, saivartelu ei.

  Muuten olen samaa mieltä. Polttomoottorien kieltämisellä, rajoittamisella tai verottamisella ei ratkaista mitään ongelmaa, vaan ainoastaan aiheutetaan uusia ongelmia. Isoja sellaisia.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 20. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Maakuntien ja ns. haja-asutuksen asunto-omaisuuden arvosta katosi jo miljardeja. Taloudellisesti järkevä työssäkäyntialue lienee jossain 10km luokkaa jo nyt. Lapsia ei synny. Ainoa toivo on saada tänne ruotsalaisia/saksalaisia/ranskalaisia ”pakolaisia”. Sen verran tunnen työni puolesta ministeriöiden porukkaa, että olen löytänyt selityksen Suomen tarpeelle olla edelläkävijä. Voin sanoa että se kumpuaa yksinomaan ministeriöiden virkamiesten omasta tarpeesta olla ”parempi” suhteessa ulkomaalaisiin kollegoihin. Ministeri ”reppanat” eivät ole kovia ammattilaisia, vaan poliitikkoja. …ja menevät tähän retkuun, kansasta välittämättä…

  Meillä kun vain politiikka, joka tätä maata johtaa. Kansalaisten etu on jotain mikä ei kokonaisuuteen mahdu. Toki ilmastonmuutos on ongelma. Intiassa, Kiinassa, Afrikassa jne. Siellä missä suuri populaatio asuu, ei osata edes pulloja kierrättää…
   
  Pertti K, rb, jpalvima ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!