Fossiliset polttoaineet myyntikieltoon!

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 30.12.2019.

 1. mcmies

  mcmies 3rd gear

  Arvelinkin jo kirjoittaessani, että joku näsäviisastelija alkaa tuosta öljyn loppumisesta saivartelemaan. Öljy loppuu, saivartelu ei.

  Muuten olen samaa mieltä. Polttomoottorien kieltämisellä, rajoittamisella tai verottamisella ei ratkaista mitään ongelmaa, vaan ainoastaan aiheutetaan uusia ongelmia. Isoja sellaisia.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 2. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Maakuntien ja ns. haja-asutuksen asunto-omaisuuden arvosta katosi jo miljardeja. Taloudellisesti järkevä työssäkäyntialue lienee jossain 10km luokkaa jo nyt. Lapsia ei synny. Ainoa toivo on saada tänne ruotsalaisia/saksalaisia/ranskalaisia ”pakolaisia”. Sen verran tunnen työni puolesta ministeriöiden porukkaa, että olen löytänyt selityksen Suomen tarpeelle olla edelläkävijä. Voin sanoa että se kumpuaa yksinomaan ministeriöiden virkamiesten omasta tarpeesta olla ”parempi” suhteessa ulkomaalaisiin kollegoihin. Ministeri ”reppanat” eivät ole kovia ammattilaisia, vaan poliitikkoja. …ja menevät tähän retkuun, kansasta välittämättä…

  Meillä kun vain politiikka, joka tätä maata johtaa. Kansalaisten etu on jotain mikä ei kokonaisuuteen mahdu. Toki ilmastonmuutos on ongelma. Intiassa, Kiinassa, Afrikassa jne. Siellä missä suuri populaatio asuu, ei osata edes pulloja kierrättää…
   
  Pertti K, rb, jpalvima ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  ...ehkä esitin asiani väärin… Siis fossiilisten polttoaineiden kieltäminen 0.06% maapallon väestöltä on toki jotain. Piittaamatta, ottamatta kantaa siihen mitä muut tekevät, kunhan me teemme asiat esimerkillisesi oikein. Sillä saamme maailman mielikuvissamme pelastettua ja oman ilmastoahdistuksemme poistettua.
   
 4. Custom_Rod

  Custom_Rod Gearhead

  Suomen turvesoilla on kaksi kertaa enemmän energiaa kuin Pohjanmeren öljykentillä. Turve sisältää 13 000 terawattituntia ja vastaa 1,1 miljardia öljytonnia.

  Turvedieselin tuotannossa ilmastovaikutukset ovat jopa 80 prosenttia pienemmät kuin fossiilisen dieselin, VTT:n selvitys kertoo.

  https://www.tekniikkatalous.fi/uuti...en-oljyn/860f8e96-b293-3c5b-b611-efd7791bcfc9
  https://www.tekniikkatalous.fi/uuti...-oloissa/73afa826-2445-399f-94f4-c7b29224ad74
   
  Pertti K, rb, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Hallinnon kaksoismoraali/tavoitteet päästövähennyksissä menee het tarkasteluun, kun otetaan tää uus Nesteen jätepolttoaine, eli MyDiesel esiin. Jos hallinnolla olis oikeasti tavoitteena Suomen päästöjen vähennys, niin homma menis laakista alle sähköautohömpän päästöjenkin, jos valtio Nesteen pääomistajana pakottais koko tuotannon tänne käyttöön. Se riittäs meidän kulutukseen. Ja toki samalla vähennettäs valmisteveroa sen 20 senttiä, minkä se on kalliimpaa, niin kenenkään tarttis enää ostaa fossiilidieseliä. Ja hups, oltas 2040 tavoitteessa ilman mitään isoa muutosta missään...
  Ai nii, mut sittenhän ei voiskaan enää nostella veroja jatkuvasti päästöohjailumielessä.
   
  impala-63, Pertti K, rb ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Katoinpa Nesteen omistuksia ja perkele. 2018 oli vielä asiat hienosti.
  Hallintomulkut on menny luovuttaan selkeen päätäntävallan jakelemalla osakkeita joutaviin turhuuksiin.
   
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  No ei se sinällään ollut edes saivartelu. Toki jos tarkotit öljyn käytön loppumista niin sitten ok, yleensä kun sanotaan että öljy loppuu viitataan siihen että se loppuu maasta mikä on jo perus idealtaan aika virheellinen.
   
 8. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Ei nämä ole insinöörihankkeita eikä muutakaan kovin korkealentoista, vaan pelkästään poliittisia hankkeita joita ajetaan poliittisin keinoin. Eikä fysikaalisesti mitattavilla lopputuloksillakaan ole niin väliä koska rahavirtojen uudelleenohjaus ja kansan kukkarolla kähmiminen on se päätarkotus. NorthElite kirjoittikin tuossa hienosti että asiat lähtee poliittisten broilereiden tarpeesta lesoa ja päteä kaltaisilleen ( siinä toivossa että Mahtavat Ystävät hommaavat esim hyväpalkkaisen loppusijoituspaikan sitten aikanaan) ja näin se asia on....tottakai se on hienoa pelata pokeria toisten rahoilla!
   
  sdfsd, Jussi289, 1purehell ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Tämä on tiedossa..
  Valitettavasti suomalaiset lobbaajat oli EU:n etunenässä tekemässä turpeesta fossiilista polttoainetta, jonka käyttö pitää saada loppumaan. Nyt se on fossiilinen polttoaine, ei uusiutuva.
  Vaikkakin turvetta kasvaa Suomessa koko ajan lisää..

  Toinen ongelma on puunhalaajat, jotka ei hyväksy uusien turvesoiden perustamistakaan.
   
  DX, Pertti K, 1purehell ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Custom_Rod

  Custom_Rod Gearhead

  suomessa on vaikea keskustella ja saada aikaan mitään järkeviä liikenne-/energiaratkaisuja, koska päättäjät näkevät vain joko-tai vaihtoehtoja. paras loputulema saavutettaisiin, kun kaikkien energiavaihtoehtojen annettaisiin kehittyä rinnan toistensa kanssa.

  yksi ja sama energiaratkaisu tai autotyyppi ei ole optimaalinen tai edes mahdollinen kaikissa talouksissa.
   
  impala-63, Nikuzai, sdfsd ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Turve on melkoisen kyseenalainen raaka-aine olipa sen energiasisältö tai saatavuus miten hyvää tahansa ja kannattaa miettiä rajuja ympäristövaikutuksia koska nyt asia tulee konkreettisesti lähellä öljynporaamisen ,liusketuotannon tai kaasun sijaan jotka ei oo made in Finland.
  Turvesuot,kuka moisella käynyt tai ohi ajanutkin,niin tietää miltä niillä näyttää ja miten raiskatun näköisiä paikkoja ovat eikä taatusti meidän jos parin kolmen seuraavankaan sukupolven aikana uusiudu milläänmuotoa vaan tuho on kyllä käytännössä peruttamatonta sorttia .
  Jos jotain kotimaista energiamuotoa niin hake tms koska jokainen maalla asuva tai sieltä juurensa omaava tietää ja nähnyt miten paljon jätepuuta metsissä on ja hakkuiden jäljiltä sinne jää mutta tässäkin tullaan hankalaan asiaan kuten että EU ei tykkää olleskaan puunpoltosta kuin turpeestakaan,maapohjan loppukin tuhoutuminen korjuuhommissa konein,hintakysymykset kalliissa maassa tehdä yhtikäs mitään ja ne omistusongelmat kiistoineen ynnä yleiset tulipalot turvesoilla.
  Mikäli jätepuun saisi kerättyä ihmisvoimin ja kevyellä kalustolla lähitien varteen niin asia toki helpottuisi pikkasen mutta mites sekään täällä onnistuisi,kuka ne keräisi ellei uusi liikkuvan ammattiryhmä mutta taitaisivat tulla itärajan takaa nekin ja pimeästi,ei kantasuomalaiset.
  Nämä energiakysymykset on vaikeita(kuten muutkin kysymykset suomessa) jos luonnollakin on merkitystä,minusta kumminkin energiansäästöllä,hyötysuhteeltaan paremmilla,elintason himmaamisella ja varsinkin ihmismäärän rajulla rajoittamisella +kierrättämällä&korjaamalla uuden krääsän ostamisen sijaan päästäisiin aika pitkälle ja toki tuo kirkas pallo taivaalla antaa joko suoraan tai maaperään sitoutuneena ,käyttäjän leveyspiiristä riippuen, loputtomat voimavarat kuten tietty ydinenergiakin omine riskeineen+murheineen.
  Etelän maissa aurinkoenergia olisi ratkaisu ja helppokin sellainen mutta siellä asia ei kiinnosta kuin katoilla olevien säiliöiden vedenlämmitykseen kuten moni nähnytkin,suht harvinaista jopa valaistuksen osalta.
  Realistisesti ainakin minä näen saastumisen ja monikertaisesti liikaa olevan porukan tehneen jo tehtävänsä elinkelpoisen planeetan palauttamiseksi kestävään tilaan koska aikakonetta ei ole mitä kääntää taaksepäin uuteen alkuun.
   
  Muokattu: 3.1.2020
  Mecki tykkää tästä.
 12. Custom_Rod

  Custom_Rod Gearhead

  ei turve yksinään, ei puu yksinään, ei hake yksinään, ei jäte yksinään, ei vesivoima yksinään, ei aurinkovoima yksinään, ei vety yksinään, ei yksikään uusiutuvista biopolttoaineista yksinään, ei tuulivoima yksinään, ei ydinvoima yksinään, ei yksikään fossiilisista polttoaineista yksinään, eikä mikään mistään yksinään

  "Suomen turvemaista on turvetuotannossa ympäristöhallinnon ympäristöluparekisterin mukaan 68 000 hehtaaria. Tämä on 0,8 % Suomen turvemaista."
  http://turveinfo.fi/ukk/
   
  jpalvima, sdfsd, Jussi289 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. malvasto

  malvasto 2nd gear

 14. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Tää on hyvä pointti.
  Kaikki keskustelu lähtee aina ja heti linjalle, ettei mikään ole hyvä, vaan toinen on aina parempi.
  Ei mikään todellakaan yksinään ratkaise mitään ongelmia.
   
  malvasto, Custom_Rod, Jussi289 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

  Eihän dieselilä ole kuin nuo NOx-pästöt ongelmia. Muuta on keinotekoisesti tehtyjä "ongelmia"..
  Positiivista on, että japanilaiset edelleen uskovat polttomoottorin mahdollisuuksiin ja kehittävät niitä. Jos Suomessa oltaisiin tuollainen kehitetty, niin olis liki jumalanpilkkaa..:(
   
  malvasto, Camino'79 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 16. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Suo nyt on ollu aina suht turhanpäivästä joutomaata. Ihan hyvä jos sitäkin alaa saadaan johonkin hyötykäyttöön. Aina ennenkin täällä on tuota suota kuivatettu esim. viljelymaaksi.
   
  Jussi289 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 17. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  joutomaatapa joo,ehkäpä sitten niin sinun kuin monien muidenkin ihmisten mielestä,valitettavasti ja taas tultiin siihen että luontokin pitää saada tuottamaan olipa suo,metsä tai muu maisematyyppi ,vaikka kaivoksella ellei muuten ja jätteet tietty maastoon /vesistöihin illan pimeydessä niin säästää siinäkin,niinkö?.
  Biologian tunnit ja muu ympäristötietämys saattanut vähän unohtua itse kullakin mutta kurkkaappas piruuttasi netistä mitä "hyötyä"vaikkapa suosta on luonnon tasapainolle,siellä eläville luontokappaleille ja myös meille ihmisillekkin +miksi niitä suojellaan kiihtyvällä tahdilla sekä jo kuivatettuja,ojitettuja eli "hyödynnettyjä" soita yritetään palauttaa luonnontilaan.
  Katsaus maapallolle esim sademetsien "hyötykäytöstä"on hyvä esimerkki tuosta ajattelutavasta ja missä tilanteessa ollaan nyt,meinaan jos teillä ehkä lapsiakin ,haaveissa tai tulevaisuuskuvia eläkepäivistä niin ehkä kannattaa ajatusmallia muuttaa... mutta vaikka en mikään viherpiiperö ole ja löytyy käyttis,prätkää kuin jenkkipeltiäkin niin eläimistä+luonnosta tykkään&arvostan niitä ja kovasti lisää tykkäisin pilven reunalla jos niitä seuraavakin sukupolvi näkisi muuta kuin valokuvista...
   
  Muokattu: 3.1.2020
  fxsts tykkää tästä.
 18. malvasto

  malvasto 2nd gear

  Itselle ei nyt ainakaan vielä löydy diiselin korvaajaa kun asuu täälä metsillä ja työmaat on ympäri Suomea. Yksi vaihtoehto on tietenkin JVG.n sanoin: ei enää duunii, pistän puita uuniin ja syvemmälle skutsiin meen.
  ;)

  PS. Kaupunkiin en ole muuttamassa.

  PPS. JVG kaltainen musiikki ei ole minun mieleeni millään tavalla
   
 19. , mutta osaan kaikki JVG:n biisien sanat..:poff:
   
  Juxska, Dataviilaaja, Pertti K ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Kyllähän suomessa on kaasun tuotantoa. Biokaasun.

  Niin kauan kun ihminen paskantaa saadaan siitä tehtyä biokaasua. Kaatopaikoilta tulee kaasua. Eläimien jätteet, rasvat, nurmikot, tienvarsien heinikot, biojäte jne kaikista saadaan tehtyä biokaasua. Suomessa on vaikka kuinka paljon kesanto maata missä voitaisiin kasvattaa vaikka energia maissia tai vastaavaa mikä pystyttäisiin muuttamaan kaasuksi.
   

Kerro tästä muillekin!