Fuel pump controller

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja CCZ28, 6.12.2018.

 1. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Muokattu: 6.12.2018
 2. Lintta cruiser

  Lintta cruiser 3rd gear

  Nopean vilkaisun perusteella tolla msd kontrollerilla saa nostettua jännitettä pumpulle esim. ahtojen mukaan, ei laskettua. Siihen tarkoitukseen löytyy ainakin aeromotivelta oma boksi
   
  CCZ28 tykkää tästä.
 3. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Just löysin tuon 2351 ohjelman ja niinhän se onkin ei sillä saa laskettua jännitettä …
  https://www.summitracing.com/int/parts/aei-16306/overview/ Tälläkö saa laskettua jännitettä ? ja onkohan tässä minkälainen säätö skaala ?
  onkohan olemassa muita pumpun ohjailu "boxeja" ?
   
 4. El 60

  El 60 3rd gear

  Ilman controlleria pärjäilty kaasaripaineilla.
   
 5. Lintta cruiser

  Lintta cruiser 3rd gear

  Joo tolla saa pudotettua jännitettä. tossa on vissiin vain joku "puoliteho" ja "täysteho" ei muita säätöjä.

  Kyllähän ilmankin pärjää. Tommosen ison pumpun kanssa saattaa käydä että polttoaine lämpiää liikaa ja alkaa aiheuttaa kaiken maailman käyntiongelmia kun bensa kiehuu (jopa tankissa) Myös pumpun pitämä mekkala pienenee normiajossa. Todennäköisesti myös kestoikä.

  Muistaakseni oon jostain lukenu että jos ajelee yli puoli tuntia kerrallaan niin aeromotive suosittelee tota kontrolleria käytettäväksi. Tuskin ongelmia tulee paitsi helteillä.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 6. Lintta cruiser

  Lintta cruiser 3rd gear

  Tohon tulee siis kierroslukutieto jonka mukaan alakierroksilla pudottaa pumpun jännitettä, tai siis käyttää PWM säätöä....
   
 7. shr1

  shr1 3rd gear

  Mulla muutaman kesän ollu käytössä tuo Aeromotiven controlleri. Tänään viimeksi pumpun tehokkaammaksi vaihdon yhteydessä kokeilin, että pelaa. Siihen voi laittaa ohituksen katkaisijalla, niin saa "full-modin" halutessaan jatkuvana päälle, vaikka radalle tms., jos katsoo tarpeelliseksi. Taisin asettaa täyden jännitteen kierrosrajaksi 35oorpm, ni pyörii verkkaisesti retkeilyajossa. Pumpun ääni ainakin muuttuu radikaalisti hiljaisemmaksi alemmalla jännitteellä, josta maallikkona ite päättelen pumputtimen kestävän pidempään...
   
 8. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Kuten laitteen nimikin jo sanoo, tuo MSD 2351 on BOOSTER, ei Controller...booster:lla nostetaan jännitettä ja lisätään sitä kautta pumpun tehoa.
  Tuo MSD ohjaa ahtopaineen mukaan jännitettä, mutta booster ilman ahtopainettakin toimia.

  Hyvä ja halpa booster on ottaa virrat b-pumpulle suoraan laturin perästä.

  Controller:lla taas ohjataan pumpun toimintaa pudottamalla jännitettä silloin kun käytössä on "ylitehokas" pumppu...normi ajossa kun tarvitaan vähemmän tehoa ja polttoainetta, on turhaa rasittaa pumppua, koska pumppu itse ja polttoaine lämpiää...näin ainakin teoriassa.

  Tuon Aeromotive:n pumpun kanssa tulisi käyttää tuota Controller:a

  https://www.summitracing.com/int/parts/aei-16306

   
 9. El 60

  El 60 3rd gear

  Ruutassa taitaa olla 7-8 kertanen paine jo tyhjiksellä vs kaasari ? varmaan vaikuttaa asiaan?
   
 10. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Aeromotive Controllers 16306. Oliko tuossa ohjeessa et ,

  "" The initial pump voltage at idle or minimum voltage may also be adjusted by using a small screw driver and turning the “MIN VOLTS” screw on the front of the controller. Turning the adjustment screw counter-clockwise will decrease the initial pump voltage and clockwise will increase the initial pump voltage. This adjustment screw has a 15-turn range ""

  Tarkoittaako tuo et saa säädettyä tuota "puolitettua" tehoa , 15 eri tehoa ? vai mitä tuo nyt on..
   
 11. Mosse

  Mosse Gearhead

  Ruisku / Kaasari paine ei vaikuta pumppuun. pumppu ei "näe" tätä painetta, vaan painaa paineen säädintä vastaan. Merkkaavaa on polttoaineen kulutus. EDIT: Tai eihän se noin mee, jos kaasarilla on paluu linja, eli paineen säädin vuotaa kaiken paineen yli 5-7psi takaisin tankkiin. Tässä pumpun tuotto vaan lisääntyy, mutta riippuu varmaan pumpun mallista, rasittuuko se vähemmän vai enemmän, jos paine 40 psi / 7 psi?


  Ajattelin hommata tuollaisen, ja säätää kierrokset n. 3500, ja bypass WOT kytkimellä, koska sellainen sattuu olemaan...

  Onko tällaisesta järjestelystö kokemuksia? Pumppuna A1000, maks tehot 700, ja normi ajossa tietty kulutus jotain 15l luokkaa matkaajossa.
   
  Muokattu: 7.12.2018
 12. shr1

  shr1 3rd gear

  Siltä tuo vaikuttaa. En oo omassani tohon ruuviin koskenu...
   
 13. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Nyt on Aeromotive Controllers 16306 ja Aeromotive 13204 paineensäädin ostettu, ei voi vielä testata , puuttuu osia . Pitää laittaa kommenttia kyseisistä laitteista kun on päästy testaamaan.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 14. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Ensi testaus tehty, virrat päälle ohjaa täyden virran pumpulle vähäksi aikaa sit katkaisee pois, sitten auto pyörimään niin controlleri rupeaa antaa pumpulle virtaa kun saa kierros singaalin, min volts ruuvia pyörittelemällä saa säädettyä virtaa silloin kun on tuo "alennettu" virta käytössä , sen mitä äkkiä testailin niin alimmillaan taisi saada virran tiputettua johonkin 9 volttiin..? (täytyy lisätä käytännön kokemuksia kunhan saa lisä testiä …esim . tarkoitus mitata paljonko tulee "paluukiertoa" tuolla alennetulla virralla yms.)
   
 15. El 60

  El 60 3rd gear

  A1000 tuotto laskee ku lehmänhäntä paineen noustessa.. bensalla luvataan 1500 NA ja 1200 boosted ja E85 450hp vähemmän.
   
  Muokattu: 22.2.2019
 16. shr1

  shr1 3rd gear

  Efi tais olla 1000 boosted, vai muistanko ihan hutiin? Riittääkö sinne asti, siitäkin on kahdenlaista mielipidettä. Ite en viittiny yrittää, vaihdoin suosiolla Eliminator pumpun. Jaa mutta tässä olikin kaasarista kyse...
   
  Muokattu: 22.2.2019

Kerro tästä muillekin!