Fun roadster eli funster

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja PsykoDrift, 14.4.2008.

  1. PsykoDrift

    PsykoDrift 1st gear

    Idea tälläisen "funsterin" rakentamiseen tuli joskus 2005 tai 2006 kun mietittiin sauna illassa että mikä olisi alle 1000kg painava 2 istuttava ja yli 300 hevosvoimainen vekotin jolla voi ajaa kadulla ja soramontulla, tarkalleen ei voi millään muistua mieleen ajankohtaa mutta idea on pääkopassa muhinut kumminkin pitemmän aikaa ja nyt on mahdollisuus alkaa semmoista rakentelemaan kun saatu asioita järkkäiltyä ja rungollekkin on löytynyt osaava tekijä. Aatun kanssa on alustavasti ollut puhetta rungon tekemisestä joten propsit sinne :wink:

    Kyseessä on 2 paikkainen putkirunkoinen, max 800kg painava ja "sopivan" tehoinen hauskanpito vehje. Moottori vaihtoehtoja on nissanin CA18DET:istä pikkulohko kasiin joka ryyditetty remmillä tai 2 puhahtimella. CA18DET:istäkin saa sen 300hv suhkot kivuttomasti joten älkää tyrmätkö ajatusta :wink:

    Nyt kuunneltaisi teidän mielipiteitä akselistosta, moottorista sekä ulkonäkö visioita.

    Budjetti joka varattu prototyyppiin on 2500€ joka kerrotaan mahdollisesti kahdella koska mikään laskelma ei pidä paikkaansa koskaan :poff:

    ps:mahdollisesti tulossa myyntiin tälläisiä jos kiinnostaa joko ns. avaimet käteen pakettina tai sitten niin että itse saat kasata.
    Hinta selvii myöhemmässä vaiheessa ja tätähän ei saa kilpiin :rotfl:

    avaimet käteen paketti alk.4000€ ja itse kasattava 1600€
    Ennakko varaukset ja kyselyt mulle privaan.

    edit:Kyselyjä tullut jonkin verran.
    vastataan muutamaan olennaiseen

    1600€ paketti ei sisällä moottoria, laatikkoa vaan siihen tulee akselit, runko sekä jousitus.

    alk.4000€ hinnalla saa rungon, alustan, akselit sekä coilover tyyppiset jouset. Moottorivaihtoehtojen mukaan hinnat


    M50B25 4600€. n.192hv
    M30B28 tai B30 4000€ n.180hv
    Ca18DET 4500€ vakiossa n.150hv mutta ns. putkivireillä yli 200hv ja helposti 300hv

    Kasikoneiset sovitusti


    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=136710
     
  2. B 50

    B 50 Gearhead

    1600€ kuulostaa sopuhinnalta 300hv putkihäkkyrästä. Omani ottaisin mieluummin sillä ahdetulla pikkulohkolla. Millon tarviit rahaa?
     
  3. PsykoDrift

    PsykoDrift 1st gear

    öh, siis tarkennetaan hieman. 1600€ saa rungon, akselit sekä jousituksen eli tekniikka ja renkaat pitää hommaa muualta sitten.

    Tuollaisen ahdetun pikkulohkon hinta lähentelee kymppiä valmiiks kasattuna joten mitä veikkaat että saatko sellaisen 1600€ :wink:

    Mutta esim 4500€ saa coilover tyyppiset jouset, Ca18det + manuaalin ja hauskuutta enemmän kuin monella muulla samanhintaisella vekottimella.
     
  4. B 50

    B 50 Gearhead

    Näin mä vähän meinasinkin mutta pakko oli laittaa matoa koukkuun kun niin luki. Meinasin alunperin kirjottaa että onko pakko ottaa runkoa mukaan jos tulee hakemaan pelkän tekniikan. :D
     
  5. PsykoDrift

    PsykoDrift 1st gear

    :poff:
     
  6. http://s3.photobucket.com/albums/y58/Ak ... lla001.jpg

    Tollanen "funsteri" tuli aikanaan rakennettua ja möin sen 5 tonnilla , kyllä on kaduttanut. Pikkulohko chevy+manuaali on kiva yhdistelmä 800kg :n paketissa , eikä tartte kuunnella sitä nelosen tirinää ja lähtee isommallakin vaihteella paikaltaan kun vääntöä riittää , jää vaan vähän pitemmät viivat asfalttiin :soosoo:

    Tuossa juuri lähdössä Lappeenranta-Helsinki....
     
  7. PsykoDrift

    PsykoDrift 1st gear

    Komea, mikä laatikko tuossa oli?
     
  8. No tietysti 3-lovinen saginaw! Ja ihan itte tehty sifteri joka sisälsi kaksi vaihdekeppiä eli toisesta sai pakin ja ykkösen ja toisesta 2-3. :poff:

    Se oli muuten aika nopee vaihtaa mut varovainen sai olla :lol:

    Pakki siitä petti do-dads kaivoskisan jälkeen kun primer:n kuvausta varten pakitin louhikkoon sitä niin takapyörä hyppäs jonkun pulterin yli ja korkkas rattaat laatikosta. :rotfl:

    Sit olikin jännä matka Vehmaa-Lappeenranta kun rattaat hauskasti rohisi.... Pääsin lahteen jossa liikennevalolähtö irroitti kardaanin perästä :soosoo:

    No loppumatka meni mukavasti kaverin 34 roadsterin kyydis 8)

    A
     
  9. Commomies

    Commomies 1st gear

    tämmöselle laitteelle olis käyttöö näinköhän näitä saa tilattuu vielä
     

Kerro tästä muillekin!