Fwd Eldorado/ Toronado erikoisvanteet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Silvarello, 6.3.2019.

 1. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Onko heitä?
  Mittailin tuossa -75 Eldoradon vakiovanteita: 6x15 ET 83 ja ja rumat ku mitkä. Voisihan ne peittää pöläreillä, mutta eihän noihin pata-mallin vanteisiin käy kuin omansa. Jotka on kuin paistinpannut...
  Melkein kaikki näistä autoista on jonkimoisia MR- pelejä niin nuo vakiot on silloin ihan vissi valinta, mutta kun en tunne tätä "rakentelusuuntausta" omakseni.

  Villillä seitkytluvulla noihin sai jotain Apliancen tekemiä alumiinivanteita ym. jotka saattas menetelläkin mutta taitaa olla aika kananhampaita moiset. Muutenkin vähän isommat (17-20") vois istuu mukavemmin.
  Kävin vissiin kaikki nettikaupat läpi hakusanana 5x127 ja ET yli 50 löytämättä oikein mitään. Netistä löytyy kuvia missä alle on väännetty pienemmällä Et:llä olevat vanteet, mutta alustaakin on silloin nostettu eli vähintään sitimaasturi tai jopa DONK on ulkoasu silloin. Tahtosin kuitenkin auton matalalle ja vannevalinnan jollain asteella hienostuneemmin valituksi.

  Eriasia ois jos jako olisi 5x130: Silloin valinnan varaa rupeis löytymään jopa kantavuudenkin puolesta. Tässä vaiheessa vannetyyliä on turha ruveta miettimään. Jaon muutos voi olla vaikea. En edes löytänyt 1/2" UNF offset muttereitakaan. Pylväsporalla uudet reijät viereen joko vanteisiin vai napoihin?
  Vannepajallekin laitoin viestiä, mutta en ole saanut sieltä vielä vastausta.

  Kustomina varmaan saa isosta maailmasta, mutta budjetti ei tällä hetkellä taivu siihen- kiva ois keksiä muutaman satasen "helppo" ratkaisu.

  Onko minulla kohtalotovereita? Vai onko jollain jopa lääkettä tähän vaivaan?
   
 2. rodhot

  rodhot Gearhead

  Muutamaan autoon olen jakomuutoksen tehnyt/teettänyt. Jyrsimellä tehtiin uusi jako napoihin .
   
 3. Silvarello

  Silvarello Gearhead

  Jakoa muutettiin, mutta vanteisiin. Vannepaja toimittaa tähän hätään 9x17 peltivanteet 5x127 jaolla jotka saattaa sattua omaan visuaaliseen perversioon tuon auton kanssa.
  Et tulee olemaan 80 seutua, joten pitäs sopia alle ihan ok. Väriksi suunnittelin korin väriä.

  Renkaiksi kaavailin 235/55 tai 60 varmaan ihan mustasivuisena ainakin alkuun. Ai kun raahtisi laittaa Voguen mustard/mayo raidalliset...
  Jotai kromijuttuu pitäs keksiä vanteisiin. Pölärii/ bullettii/ spinneriä... katsotaan nyt.
   

Kerro tästä muillekin!